Quantcast
the stream DAILY VIRAL

20 χρόνια από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη θυμόμαστε τον Βασίλη Μπουγιουκλάκη γιατί μπορούμε

Η πιο ΠΑΣΟΚικη φάση


President Creed · 18 Ιουλίου 2016
Σήμερα ο αρχισυντάκτης μας μας ενημέρωσε ότι πέρασαν 20 χρόνια απ’ τον θάνατο της Βουγιουκλάκη. Βέβαια καθ’ότι οι νευρώνες του εγκεφάλου της συντακτικής ομάδος εκπέμπουν αυστηρά και μόνο σε VHF σήματα ΠΑΣΟΚ, ακούσαμε Μπουγιουκλάκη και ετοιμάσαμε ενα μίνι αφιέρωμα σε ένα από τα πιο ΠΑΣΟΚ βίντεο που υπάρχουν εκεί έξω.
Το Κανάλι 29 το οποίο φιλοξενούσε στις συχνότητές του την εκπομπή “Κάμερα Αλήθεια” ήταν ένας τηλεοπτικός σταθμός του ομίλου Κουρή, ο οποίος έπαιζε κυρίως εκπομπές με στελεχάρες του ΠΑΣΟΚ να κάνουν αντιπολίτευση στην τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, στο Κανάλι 29 παιζόταν η ιστορική εκπομπή του Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Πόσο ΠΑΣΟΚ ήταν το κανάλι; Τόσο ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιήσει την ΕΥΠ, άντρες της οποίας προκαλούσαν παράσιτα στη συχνότητα του καναλιού με ειδικό πομπό, κρυμμένοι σε ένα βανάκι κοντά στις εγκαταστάσεις της κεραίας του σταθμού. Μετά ο Κουρής τους κατάλαβε, τους έβγαλε στη φόρα και η υπόθεση γύρισε μπούμπερανκ για την Κυβέρνηση.
Ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης, ένας ηθοποιός δεύτερης διαλογής είχε εκπομπή στο μυθικό “Κανάλι 29” και βασικός του ρόλος ήταν να πηγαίνει στις λαϊκές αγορές και να βρίσκει αγανακτισμένους πασόκους οι οποίοι ένιωθαν αδικημένοι από την κυβέρνηση και τα λοιπά ιδιωτικά κανάλια.

 

Ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης, πριν υποδυθεί -και γίνει- ο λαϊκός ήρωας, συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες και σειρές στην τηλεόραση, ενώ υποδύθηκε τον ρόλο του “Δημάρχου Χαρχούδα” στην ραδιοφωνική Λιλιπούπολη. Όταν το Κανάλι 29 μετατράπηκε σε “Κανάλι 5”, ο Μπουγιουκλάκης διώχτηκε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί οικονομικά και ψυχικά, όπως διαβάζουμε εδώ.

Ε, λίγο μετά, πέθανε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Best of internet