Quantcast
the stream DAILY VIRAL

Ένα Δράμα η ζωή του Γιώργου Λιάγκα: Τον διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ επειδή διαφήμισε άπαχο τυρί

Ζώη είναι αυτή χωρίς τα μητρώα των Δημοσιογράφων;


Πειθαρχικά ελεγκτέος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά (διαφήμιση) κατ’ εξακολούθηση έκρινε η ΕΣΗΕΑ τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα, επιβάλλοντάς του την προσωρινή διαγραφή 18 μηνών από τα μητρώα της.

«Η συμμετοχή του αυτή σε διαφήμιση, παρότι έχει ο ίδιος ελεγχθεί άλλοτε για την ίδια παράβαση, είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς»» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Ο ίδιος κλήθηκε σε απολογία και στην οποία δήλωσε:

 


Στην πολύχρονη ενασχόλησή μου με την δημοσιογραφία, και αυτό μπορούν να σας το πιστοποιήσουν πολλοί, έχω υπάρξει καλός συνάδελφος. Έχω υποστηρίξει με σθένος τα δίκαια του κλάδου μας και έχω υπερασπιστεί δημόσια τις θέσεις μα

Θέλω ωστόσο να σας γνωστοποιήσω πως η οικονομική κρίση, που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια τους πάντες και τα πάντα, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και στο επάγγελμά μας και έχει αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα. Δεν νοείται ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή χωρίς έναν ή περισσότερους χορηγούς. Καθημερινά όπως φαντάζομαι και εσείς βλέπετε η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που βρίσκονται στο τιμόνι εκπομπών αναφέρουν διαφημίζοντας δεκάδες προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, των νέων ηθών στον χώρο μας, διαφήμισα και εγώ το συγκεκριμένο προϊόν για το οποίο με εγκαλείται.

Ζητώ την κατανόηση από μέρους σας της νέας πραγματικότητας και ως εκ τούτου την επιείκειά σας».

Και όλα αυτά για ένα άπαχο τυρί. Καλύτερα μπουτάρες και αρνάρες παρά άπαχα τυριά και υγιεινή ζωή.

Best of internet