Quantcast
guide CINE

Μια γυναίκα αγωνίζεται για τη ζωή και την απόλυτη ελευθερία “σε τέσσερις χρόνους” στη νέα ταινία του Ντε Παγιέ – Κερδίστε προσκλήσεις

Από τις 30 Μαρτίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ


President Creed · 27 Μαρτίου 2017

Ένα γαλλικό φιλμ με ένα παράδοξο storytelling πρόκειται να κάνει avant premiere σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου στο πλαίσιο του 18oυ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Η Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ), μαζί με την Αντέλ Ενέλ (Το Άγνωστο Κορίτσι) και την Τζέμα Άρτερτον (Η Άλλη Μποβαρί) συμπληρώνουν το εξαιρετικό cast του “Orpheline”, όπως είναι ο Γαλλικός τίτλος της ταινίας.

Έχουμε 15 διπλές προσκλήσεις για εσάς για την πρεμιέρα της Πέμπτης 30 Μαρτίου στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Μετρό Πανεπιστήμιο). Δείτε πώς να τις διεκδικήσετε ΕΔΩ

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Αρνώ ντε Παγιέ αυτή τη φορά καταπιάνεται με μια γυναίκα, μια ηρωίδα την οποία υποδύονται τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί συνθέτοντας ένα “κομματιασμένο” πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας που παλεύει για την ελευθερία της σε τέσσερα στάδια της ζωής της.

Η τολμηρή επιλογή του Ντε Παγιέ για να δοκιμάσει μια εξιστόρηση που δεν είναι γραμμική, φαίνεται ότι δικαιώνεται στην πορεία της ταινίας , ενώ το αριστοτεχνικό μοντάζ συγκρατεί αυτό το αιχμηρό και εξεζητημένο αφηγηματικό σχήμα της ταινίας. Μια κινηματογραφική εμπειρία που αποδίδεται με ένα ντοκιμαντερίστικο ύφος και με κοντινά πλάνα που αναδεικνύουν την ανθρώπινη φύση των ηθοποιών. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Υβ Καπ (Holy Motors) οπότε η ωμή του κινηματογράφηση σε συνδυασμό με το αυτοβιογραφικό σενάριο της Κριστέλ Μπερθέβας παραδίδει στο τέλος κάτι που μοιάζει έντονο, πραγματικό και ακατέργαστο.

Η νέα ταινία του Αρνό ντε Παγιέ, «Σε Τέσσερις Χρόνους» (Orphan / Orpheline – 2016) θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των ειδικών προβολών και των εκδηλώσεων του 18oυ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και από τις 30 Μαρτίου θα παίζεται στους κινηματογράφους.


ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΟΝΟΥΣ

(Orphan / Orpheline)

του Αρνώ ντε Παγιέ


Μία γυναίκα, τέσσερις στιγμές, μία ζωή

με τις Αντέλ Ενέλ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Τζέμα Άρτερτον και τον Σέρζι Λόπεθ

από 30 Μαρτίου στους Κινηματογράφους

 

Τέσσερις στιγμές στη ζωή τεσσάρων γυναικείων χαρακτήρων: Ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία, παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, ανδρών και ατυχιών, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο από την οικογένειά της. Μια νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι και έχει τάση προς την καταστροφή. Μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της. Σταδιακά, οι χαρακτήρες συναντιούνται για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.
 

“Μια όμορφη και μοναδική ματιά μιας ατρόμητης γυναίκας που επινοεί τον εαυτό της επ’ άπειρον μέχρι να πετύχει την απόλυτη ελευθερία”  – VARIETY 

 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
 
Το Orphan έρχεται από την επιθυμία μου να βγω έξω από τον εαυτό μου. Ήθελα να κάνω τον θεατή να νιώσει τον αγώνα μιας γυναίκας για τη ζωή και την ελευθερία της. Κάνω ταινίες ώστε να νιώσω τις ζωές των άλλων. Φτάνοντας σε μια ηλικία, μπορεί κανείς να γυρίσει πίσω και να δει πως όλα γύρω του έχουν αλλάξει. Η ζωή μας είναι φτιαγμένη από πολλές ζωές. Η ύπαρξη μας από πολλές υπάρξεις. Η κεντρική φιγούρα μιας βιογραφικής ταινίας δεν μπορεί να είναι η ίδια και για αυτό φανταστήκαμε μια ταινία χωρισμένη σε τέσσερις περιόδους: παιδική ηλικία, εφηβεία, νεότητα, ενηλικίωση. (….) Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία της.

 

2006 Γαλλία. Έγχρωμο
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Αρνώ Ντε Παγιέ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Υβ Καπ (“Holy Motors”)
Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Ενέλ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Τζέμα Άρτερτον.
Γλώσσα: Γαλλικά | Είδος: Ταινία Γρίφος | Διάρκεια: 111’

Best of internet