Quantcast
ORIGINALS

«Αν χρειαστεί, θα κλείσω νοσοκομεία»

Όταν ο Άδωνις ρώταγε πόσο κοστίζει η διάσωση ναυαγών προσφύγων στο Αιγαίο, δεν περιμένατε πως θα έρθει η ώρα να ρωτήσει το ίδιο για εσάς, ε;


Commandante Salatista · 1 Ιουλίου 2013

Υγεία; Αχαχαχαχα!

«Αν χρειαστεί, θα κλείσω νοσοκομεία», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαλύοντας και τις τελευταίες αμφιβολίες που μπορεί να είχαν κάποιοι για τους λόγους που επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη θέση (η Niemandsrose, πάντως, δεν είχε καμία).

Φυσικά, το εάν θα υπάρξει ανάγκη για λουκέτα θα το αποφασίσει ο ίδιος. Κι αν αναρωτιέστε πώς γίνεται ένας πρώην τηλεβιβλιοπώλης με μηδενική πείρα σε θέματα δημόσιας υγείας να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις, η απάντηση είναι απλή: δεν τις έχει, και δεν τις χρειάζεται.

Ο Άδωνις δεν ένοιωσε καν την ανάγκη να κρύψει τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αποφασίσει εάν κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νοσοκομεία: «Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις», δήλωσε. Τις δόσεις, όχι. Μόνο την υγεία και τις ζωές των πολιτών.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω», τόνισε. Προφανώς, το να αντιμετωπίζει κανείς τη δημόσια υγεία ως αδιαπραγμάτευτη κοινωνική παροχή είναι πλέον ντεμοντέ. Πρέπει να είναι και κερδοφόρα.

Αλλιώς, ας πεθάνουν και μερικοί Έλληνες πολίτες, τι να γίνει. Αρκεί να βγουν τα κουκιά για τη δόση του ΔΝΤ.

Τι έγινε, σοκαριστήκατε;

Όταν τον Ιούνιο του 2012 ο Άδωνις κατέθετε ερώτηση στη Βουλή για το πόσο κοστίζει στο ελληνικό κράτος η διάσωση ναυαγών προσφύγων στο Αιγαίο, στοιχηματίζω πως δεν περιμένατε πως θα έρθει τόσο σύντομα η ώρα που θα ρωτήσει το ίδιο και για εσάς, ε;

Κι όμως, όπως είπε και μια ψυχή στο twitter, «…έτσι είναι. Ο φασισμός ξεκινάει για τους “άλλους” και καταλήγει στα μούτρα σας, νοικοκυραίοι».

Δυστυχώς, η μπάλα μας παίρνει όλους…

Best of internet