Quantcast
ORIGINALS

10 τσιράκια πιο χρήσιμα από τον Άρη Πορτοσάλτε

Eλάχιστα πολιτική συμβουλευτική επιχειρήσεων για την κρίσιμη θέση του οσφυοκάμπτη


«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μήδε λεβέντες η Όσσα. Ραγιάδες έχεις – μάνα γης σκυφτούς για το χαράτσι. Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν την θεία τραχιά σου γλώσσα. Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι» συνήθιζε να λέει μεθυσμένος στα καπηλιά ο Κωστάκης Παλαμάς. Κι αν ήξερε κάτι ο Κώστας απο μας παραπάνω (και ήξερε αρκετούτσικα είναι η αλήθεια) είναι πως στον τόπο τούτο – που απο παλιά μας ζώνουν τα φίδια – τρώμε στη μάπα ένα και μόνο ανθυποείδος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού: Τα Τσιράκια!

Πράγμα λογικό. Αρκεί να σκεφτείς ότι εκατό χρόνια μπούχτισμα (ελληνικότατης) ελληνικής ιστορίας στα θρανία, το συμπέρασμα είναι ότι ο σίγουρος τρόπος για να κάνεις την κονόμα δεν είναι για τίμιους βιοπαλαιστάς, οικοδόμους, ραλλίστες ή ευαίσθητα κυκλάμινα αλλά μάλλον για αργυρώνητους. Χαφιεδάκους. Αργυραμοιβούς. Εφιάλτες κάθε είδους, κλειδαράδες για κερκόπορτες, Ιούδες -συνονόματους- και κάθε λογής υπαλληλάκους. Αρκεί να είσαι χρήσιμος και καμιά δουλειά -επουδενί- δεν είν’ ντροπή.

Όζουν λοιπόν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας από τσιράκια και καθώς το να προσλάβεις σε μια εποχή αξιοκρατίας και υγιούς ανταγωνισμού είναι ακόμη πιο δύσκολο απο το να προσληφθείς, πρέπει να αποφεύγουμε τα στραβάδια και τις κακοτοπιές και να προκρίνουμε τους άριστους. Δε σας αφήνουμε έτσι εμείς. True Luben Style: Δέκα τσιράκια πιο χρήσιμα από τον Άρη Πορτοσάλτε!

 

10. Καρκινιάρης βοηθός της Rita Repulsa

Προύπηρεσία:

Δεν έχει διευκρινιστεί ιστορικά τι ακριβώς εξυπηρετούσαν δυο ντουζίνες νιντζάκια φτιαγμένα απο πηλό που θα πέσουν με την πρώτη καρατιά των Power Rangers και να μη στείλει κατευθείαν τον υπερκακό. Έχουμε ωστόσο μια μοναδική περίπτωση πιστού δημόσιου υπάλληλου. Μάχιμος για οποιαδήποτε αποστολή. Αποτελεσματικός σαν να σκοτώνεις γάιδαρους με φρέσκα σύκα.

Ιερό του Σκοπού:

Μάχη για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του Γαλαξία Μ51.

Προοπτικές καριέρας:

Μασκότ του Greendale στο Community.

 

9. Chi-Chi (Get The Yayo)

Προϋπηρεσία:

Το τελευταίο τσιράκι του Tony Montana που πεθαίνει. Τι άλλο να ζητήσεις σαν τσιράκι;

Ιερό του Σκοπού:

Όλα αποκτούν νόημα αρκεί να έχετε μια δικαιολογία να φοράτε καπέλο και ένα ανοιχτό ιταλιάνικο γιακά που δείχνει την καδένα σας. SWAG.

Προοπτικές καριέρας:

Καμία. Λέγεται “Chi-Chi”.

 

8. Όργανο

Προϋπηρεσία:

Αναντικατάστατος βοηθός του διοικητή Φευγουλέα στην υπηρεσία της δίωξης του εγκλήματος.

Ιερό του Σκοπού:

Πιστό Όργανο της Τάξης. Πάρων σε κάθε περίπτωση που ένας Ναύτης κάποιο κορμί αμελεί.

Προοπτικές καριέρας:

Χαμένος.

 

7. Nick Nack (James Bond)

Προϋπηρεσία:

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερος Κινηματογραφικός Νάνος Cockblocker. I Kill You!

Ιερό του Σκοπού:

Ίσως όχι το καλύτερο τσιράκι κακού στην ίσως και όχι καλύτερη ταινία του Ροτζερμουρικού Bond. Still, κάθε υπηρεσία ενάντια στην φακλάνα βασίλισσα έχει ένα ιερό του σκοπού.

Προοπτικές καριέρας:

Μπατλερ / Νάνος / Δολοφόνος / Ρίπτης για μπάλες του baseball.

 

6. Chester

Προϋπηρεσία:

Όχι ακριβώς το παράδειγμα του Alpha Male σκύλου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει η γειτονιά σοσιαλιστικό κρατίδιο από γάτες. Α, Σπαϊκ; Ενδεικτικό στιγμιότυπο προϋπηρεσίας:

Ιερό του Σκοπού:

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν ο εργοδότης σας είναι ο Ήρωάς σας!

Προοπτικές καριέρας:

Τα πράγματα στο τέλος λειτουργούν προς όφελος σας. Αρκεί να υπάρχει πρόχειρος ένας πάνθηρας.

 

5. Κύριος Δαράκης

Προύπηρεσία:

Θαυμάσιο παιδί. Απόκτημα. Γνήσιο τσιρ.., συμπαγής υπασπιστής της εργοδοσίας Δέλβης και Θυγάτηρ, ήγουν Ντάντυ και Σωτήρη. Πανταχού τοποτηρητής της ομαλής σύμπνοιας μεταξύ κεφαλαιοκρατών και εργατικού δυναμικού.

Ιερό του Σκοπού:

Μέγιστος μαχητής εναντίον των όποιων σοσιαλιστών διασαλευτών της τάξεως και ταραχοποιών στοιχείων.

Προοπτικές καριέρας:

Χαφ.., ιδίοις όμμασι επιμελητής απεργιακών κινητοποιήσεων και λοιπών ανωμαλιών. Oh nothing my dear, family affairs. Again.

 

4. Χλαπάτσας

Προύπηρεσία:

Κι αν ο Λαζόπουλος μπορεί να κάνει τους Δέκα Μικρούς Μήτσους, αυτός μπορεί να κάνει τους Διακόσους Μικρούς Χλαπάτσες. Beat that.

Ιερό του Σκοπού:

Ε… Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε.

Προοπτικές καριέρας:

Με χαοτική διαφορά το πιο ταλαντούχο τσιράκι σε οποιαδήποτε υπαρκτή και ανύπαρκτη λίστα. Και να μιλήσουμε και αγγλικά; Fuck off bastard boys! Κι αν εσείς απολυθείτε, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη.

 

3. Γκαμπριέλα

Προϋπηρεσία:

Warrior for good, formerly Warlord and Destroyer of Nations. Φλούεντλυ και αβάδιστα, άριστη γνώση πολεμικών τεχνών, αγγλικών, νεοζηλανδέζικων και προπάντως ελληνικών:

Ιερό του Σκοπού:

Μάχη για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Νάρνια.

Προοπτικές καριέρας:

Σωσίας του Ryan Gosling.

 

3. Έμπιστος Βοηθός Black Dragon (Γιάννη Αλεξίου)

Προϋπηρεσία:

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, στην αιώνια μάχη του Καλού ενάντια στο Κακό, στην πάταξη των θρασύδειλων πιονιών, στην πιο στιβαρή, απόλυτη συμπαράταξη των αντιφα πολεμιστών, ο Black Dragon και οι πιστοί μαχητές του βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ιερό του Σκοπού:

Μάχη για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ταξικής Κομοτηνής. Πολύ μεταξύ μας: Ένα κόκκινο τηλέφωνο στα γραφεία του Luben.TV περιμένουμε να κτυπήσει ώστε αύτανδροι, σύσσωμοι, πλήρεις να βρεθούμε μαζί του, όποτε ο Black Dragon μας το ζητήσει.

Προοπτικές καριέρας:

Όλες.

 

2. Ρομπέρτο Χάιντι

Προϋπηρεσία:

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, στην αιώνια μάχη της Ανήκεστης Βλακείας ενάντια στα Πάντα, ο Ρομπέρτο Χάιντι, Αλβανός το Γένος ανθυπασπιστής του Έλληνα Στρατηγού K. Μπαρμπαρούση, παραμένει ένα αιώνιο σύμβολο, ένας προμαχών, ένα γνήσιο τέκνο των διδαχών της εθνικοσοσιαλιστικής καθαρότητας.

Κι αν μια φορά το 2004 το «Ελληνας ποτέ» συσπείρωνε καραφλούς εναντίον καραφλών, κι αν η κόμη του Κώστα είναι αυτή ενός μαλλιά-γιεγιέ και αυτή του Ρομπέρτο ενός γνήσιου έλλην. Ναζί είσαι. Που σημαίνει όχι πολλά, τα ελάχιστα. Αν ο Χιτλερ, αυτός ο Άριος Ανήρ, πολέμιος κάθε «ανωμαλίας», μπορούσε να δεχτεί τον – ομοφυλόφιλο – Ρομ σαν τσιράκι του, τα πάντα επιτρέπονται. Αρκεί η προϋπηρεσία να είναι η σωστή. Ο τραμπουκισμός, η ψευτομαγκιά, μια πάγια ζωγραφισμένη σκατόφατσα, ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά, ένας σταυρός στο λαιμό.

Ιερό του Σκοπού:

Κανένα.

Προοπτικές καριέρας:

Πωλητής καλτσών σε λαϊκές αγορές, αναγράφουν όλες AIJMA TIMI σε απταιστα αιλινικά.

 

1. Γιώργαρος Συμπιλίδης

Προϋπηρεσία:

Με απολαυστική διαφορά, στην πρώτη θέση οποιασδήποτε λίστας για τσιράκια. Ο ένας και μοναδικός Γιώργαρος Συμπιλίδης υπήρξε ο πιο loser, ο πιο κορυφαίος, ο πιο αβανταδόρος έμμισθος υπάλληλος στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Αυτός ο άγνωστος, ο άνθρωπος που θα μείνει καταγεγραμμένος για πάντα στα ιστορικά τεφτέρια σαν ο τελευταίος κρίκος της αμάξης που θα καταφέρει να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, διεκδικεί και κερδίζει με πάθος. Ένα τεφαρίκι πράμα. Ένα καϊνάρι.

Γιατί εύκολοι άνθρωποι είμαστε. Ο Γιώργος πάνω απο ιδεολόγος της Δεξιάς, πάνω απο πατριώτης, πάνω από καθαρός και ειλικρινής πολιτευτής, είναι κάτι ανώτερο. Είναι τσιράκι. Και όχι ένα τυχαίο τσιράκι, αλλά ένα χιπστερ τσιράκι. Γιατί ο Γιώργος Συμπιλίδης είναι τσιράκι του Αντώνη Σαμαρά. Το 1992. Before it was cool, κι αυτό είναι αρκετό. Είναι ο τύπος που ακολουθώντας αυτόν τον μεγάλο ηγέτη και προασπίζοντας τις αξίες της πατρίδος θα καταφέρει το ακατόρθωτο, χωρίς να λογαριάζει πολιτικά κόστη.

Μια νύχτα μετά την παραίτηση του, σαν αυτή του τελευταίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος θα αντέξει το να ξηλώνονται νύχτα οι ταμπέλες από το πολιτικό γραφείο του. Θα αντέξει το να μη μπορεί να εμφανιστεί στην πολιτική του περιφέρεια. Θα αντέξει την ύβρη, θα αντέξει το ξύλο. Θα αντέξει να καταστραφεί η πολιτική του καριέρα – σχεδόν – για πάντα. Χωρις να δικαιωθεί ποτέ. Ο Γιώργος θα αντέξει της μάχης με το Μητσοτακικό παρακράτος. Ο Γιώργος είναι Άξιος. Ο Γιώργος θα αντέξει στο Γιώργο:

http://www.youtube.com/watch?v=nMmTKjmAZH8

Ιερό του Σκοπού:

Όλα, τα πάντα.

Προοπτικές καριέρας:

Είκοσι χρόνια μετά. Μια θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Και ούτε καν αυτό.

 

Τη υπερμάχω: Άρης Πορτοσάλτε

Best of internet