Quantcast
ORIGINALS

Σκεπτικός Κάφρος #7 – 11η Σεπτεμβρίου

Μια θεωρία συνομωσίας χειρότερη κι από την ίδια την επίθεση


Mikeius · 29 Μαρτίου 2013

Αυτό ήταν παίδες. Ήρθε η ώρα για το άρθρο-ναυαρχίδα. Σήμερα θα πιάσουμε την μεγαλύτερη θεωρία συνομωσίας της γενιάς μας. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, οπλισμένη με 4 επιβατικά αεροπλάνα-Καμικάζι, εκμεταλλεύτηκε την σύγχιση και τη γραφειοκρατία της Αμερικάνικης αεράμυνας (Δημόσιοι υπάλληλοι. Τι περιμένεις;) χτύπησε και κατέστρεψε τα κτίρια 1 και 2 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν, καθώς και μια πλευρά του Πενταγώνου στη Βιρτζίνια. Σημειώθηκαν επίσης παράπλευρες απώλειες στα κτίρια 5 και 7 του συγκροτήματος. Το τέταρτο αεροπλάνο που είχε στόχο το Λευκό Οίκο έπεσε στην Πενσυλβάνια.

Ή τουλάχιστον έτσι λέει η «επίσημη εκδοχή». Και μην ξεχνάτε, για έναν συνωμοσιολόγο η λέξη «επίσημη» είναι σχεδόν βρισιά. Ως συνήθως, υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές ιστορίες για τα γεγονότα εκείνης της μέρας, καθώς και για τους δράστες και τα κίνητρά τους. Όλες όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή: ότι η επίθεση σκηνοθετήθηκε από διεφθαρμένα μέλη της Αμερικάνικης κυβέρνησης (άρα και της Παγκόσμιας Ελίτ) με σκοπό να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ και να επιβάλλει δρακόντειους αντιτρομοκρατικούς νόμους. Επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα απομυθοποιήσω ένα – ένα σε μια πεντάλεπτη εκπομπή, θα τα πιάσω αργά και σταθερά. Σήμερα θα μιλήσουμε για την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων και το γενικό σχέδιο της εισβολής στο Ιράκ που κρύβεται πίσω από την όλη συνομωσία. Με το κτίριο 7, το Πεντάγωνο, την πτήση 93 και τον Μπιν Λάντεν θα ασχοληθούμε σε επόμενα επεισόδια. Ας πιάσουμε λοιπόν τα βασικά επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι τα κτίρια 1 και 2 έπεσαν με εκρηκτικά.

Οι Πύργοι έπεσαν σε κατακόρυφη ελεύθερη πτώση, σαν ελεγχόμενη κατεδάφιση

Εεεεε… Οχι. Μια ελεγχόμενη κατεδάφιση είναι έτσι.

Ακούμε διαδοχικές εκρήξεις σε σταθερό ρυθμό και τις βλέπουμε να σκάνε τακτικά, παράλληλα και οργανωμένα κατά μήκος όλου του κτιρίου. Η κατάρρευση έρχεται ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ και ξεκινάει από το ισόγειο προς τα πάνω. Η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων ξεκινάει από το πιο αδύνατο σημείο, δηλαδή το σημείο της σύγκρουσης με το αεροπλάνο και δεν έχει εκρήξεις πριν ή κατά τη διάρκεια.

Εδώ η ασυμμετρία της κατάρρευσης φαίνεται πιο καθαρά, όταν το πάνω μισό του κτιρίου αστοχεί, καταρρέει στραβά και παρασέρνει το κάτω μισό μαζί του.

ΚΑΙ ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΞΗ! Αυτό είναι σκόνη που τινάζεται απ’ τα παράθυρα γιατί οι πάνω όροφοι πέφτουν και συμπιέζουν τον αέρα. Γι’ αυτό και συμβαίνει μόνο τη στιγμή της κατάρρευσης και μόνο σε τυχαία παράθυρα δεξιά κι αριστερά. Αν θέλεις να ρίξεις κτίριο, δεν βάζεις ένα εκρηκτικό ‘σα-κεί, ένα ‘σα-δώθε κι άλλο ένα ‘σα-πέρα. Στην ίδια φωτό μπορούμε επίσης να δούμε ότι το κτίριο δεν κάνει ελεύθερη πτώση. Ελεύθερη πτώση κάνουν τα συντρίμια που βλέπουμε στα δεξιά, ακριβώς πάνω απ’ το βέλος. Απ’ τη στιγμή που αυτά τα συντρίμια «προσπερνάνε» τους ορόφους απ’ τους οποίους ξεκόλλησαν, οι όροφοι αυτοί εξ’ ορισμού πέφτουν πιο αργά από ελεύθερη πτώση. Φυσική γυμνασίου.

Όλοι οι Εβραίοι που δούλευαν στους Πύργους απουσίαζαν εκείνη τη μέρα


Επιτέλους! Είπα κι εγώ, γιατί άργησαν να εμφανιστούν οι φίλοι μας απ’ τη Σιών; Συνομωσία χωρίς Εβραίο, μακαρονάδα χωρίς τυρί. Μόνο που είναι ΨΕΜΑ. Στις 21 Σεπτεμβρίου 2001 είχαν ήδη αναγνωριστεί 400 περίπου πτώματα Εβραίων στα συντρίμια και ο αριθμός ανέβηκε. Οι λίστες με τα θύματα της επίθεσης είναι online και στη διάθεση όλων. Μπείτε ας πούμε εδώ, πατήστε Ctrl+F και γράψτε για παράδειγμα «Goldstein» ή «Rosenberg» ή ΧεΧε. Σιγά τη δύσκολη έρευνα. Όλα μασημένα τα θέλετε.

Κανένα άλλο κτίριο δεν έχει καταρρεύσει εξαιτίας της φωτιάς

Καταρχήν, αυτό είναι στάχτη στα μάτια. Είπε κανείς ποτέ ότι οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λόγω της φωτιάς; Πέσανε και κάτι αεροπλάνα πάνω, το ξεχάσαμε; Δεύτερον, ΠΑΛΙ ΨΕΜΑ! Πολλά κτίρια έχουν κατέρρευσει από άσβηστες φωτιές. Στα συντρίμια του Λονδρέζικου Blitz φαίνονται ακόμα και οι μεταλλικές δοκοί που έχουν λυγίσει και στρίψει σε περίεργα σχήματα εξαιτίας της θερμότητας.

Πιο πρόσφατα, έχουμε το εκθεσιακό κέντρο McCormick στο Σικάγο (1967)

To εργοστάσιο παιχνιδιών Kader στην Ταϊλάνδη (1993)

Το κτίριο του κέντρου Enigma Business στην Αγγλία (2006)

Και αυτά

Ακούστηκαν πολλές εκρήξεις

Εεεε… ναι. Οθόνες CRT σκάνε απ’ τη ζέστη, ανελκυστήρες με κομμένα καλώδια πέφτουν σε φρεάτια, λιμνούλες υγρού καυσίμου αναφλέγονται απότομα, μετασχηματιστές ανατινάζονται, συντρίμια πέφτουν στο δρόμο από ψηλα, τσιμέντα σκάνε από την πίεση του φορτίου. Τι ήχους περιμένεις να ακούσεις όταν 2 αεροπλάνα συγκρούονται με τα μεγαλύτερα κτίρια γραφείων στον κόσμο, ξεσπάει ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και ακολουθεί κατάρρευση; Τη Μελωδία της Ευτυχίας; Ακόμα και το ίδιο το αεροπλάνο μπορεί να θεωρηθεί έκρηξη. Είσαι μάρτυρας μέσα στον Πύργο 1 και ακούς το δεύτερο αεροπλάνο να πέφτει στον διπλανό Πύργο. Αν μετά σε ρωτήσω τι άκουσες, «μια μεγάλη έκρηξη» δεν θα απαντήσεις;

Εδώ ξεκινάει το χοντό πρόβλημα με την 11η Σεπτεμβρίου. Όλοι οι συνομωσιολόγοι βλέπουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες και λένε «η κατάρρευση δεν θα έπρεπε να είναι έτσι» ή «ένα κτίριο που καίγεται δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρεται έτσι». Αλλά με ποια κρητήρια; Η 11η Σεπτεμβρίου πολύ απλά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. Δεν υπάρχει άλλο συμβάν όπου ένα τόσο μεγάλο αεροπλάνο γεμάτο καύσιμα πέφτει επιτηδευμένα με φουλ ταχύτητα σε έναν τόσο μεγάλο ουρανοξύστη. Άρα δεν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης που να μας δίνει πάτημα για τέτοιες υποθέσεις. Οι συνομοσιολόγοι πατάνε pause στο replay, βάζουν έναν κύκλο κάπου στη φωτό και λένε «αυτή η λεπτομέρεια είναι ασυνήθιστη και περίεργη». Χαίρω πολύ, ψηλέ. ΟΛΗ Η 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. Για να χαρακτηρίζεις κάτι ως «ασυνήθιστο», άρα και «ύποπτο», πρέπει πρώτα να καθιερώνεις τι θεωρείται «συνηθισμένο». Πώς ακριβώς ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχαν πέσει οι πύργοι για να μην είναι ύποπτη η κατάρρευση; Τι σχήμα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει η τρύπα στο Πεντάγωνο για να μην είναι συνομωσία;

Η θεωρία συνομωσίας είναι μυστήριο τρένο, αλλά νομίζω ότι κατάλαβα την διαδικασία. Ξεκινάς ψειρρίζοντας 2-3 ασυνήθιστες λεπτομέρειες του γεγονότος. Μετά πιάνεις το φωτογραφικό αρχείο και ψάχνεις για «ύποπτα σημεία» σα γουρούνι που κυνηγάει τρούφες. Μετά βρίσκεις τον «κακό» της ιστορίας και φυσικά υποθέτεις ότι είναι ένοχος γιατί «αυτός βγαίνει πιο κερδισμένος από την όλη υπόθεση». Όσο έρχονται στοιχεία που απορρίπτουν τη θεωρία σου, αναγκάζεσαι να τα προσθέσεις κι αυτά μες στη συνομωσία ως «προπαγάνδα» ή «αποπροσανατολισμό». Έτσι η συνομωσία, για να παραμείνει όρθια, αναγκαστικά φορτώνεται με όλο και περισσότερους εμπλεκόμενους μέχρι που τελικά καταρρέει κάτω απ’ το ίδιο της το βάρος. Δώδεκα χρόνια μετά, κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν τσαντίστηκε με τα αφεντικά του για να τα προδώσει. Κανένας δεν μπήκε σε πειρασμό να γράψει αποκαλυπτικό best seller. Κανένας δεν ήπιε δυο ουίσκια παραπάνω ένα βράδυ να τα ξεράσει όλα στον κολλητό του. Όλα πήγαν ρολόι. Ή μήπως τελικά όχι;

Γιατί πάνω απ’ όλα, μια συνομωσία προϋποθέτει ότι οι οργανωτές της είναι Μακιαβελλικές ιδιοφυίες και ταυτόχρονα πιο κουτοί κι απ’ τις μολόχες. Οι τύποι σχεδίασαν και εκτέλεσαν την πιο περίπλοκη συνομωσία στην ιστορία του Δυτικού πολιτισμού. Κατάφεραν να συντονίσουν πολιτική και πολεμική αεροπορία, πυροσβεστική, αεράμυνα, αστυνομία, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, πολεοδομία, ερευνητικές επιτροπές, FBI, CIA, NSA, τον Δήμο της Νέας Υόρκης και την Αλ Κάιντα για να παίξουν όλοι σωστά το ρόλο τους. Κατάφεραν να σκηνοθετήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας κρυφά εκρηκτικά, θερμίτη και τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα. Επίσης, κατάφεραν να ταξιδέψουν πίσω στο 1993 για να πουν στον Bill Gates να βάλει κρυφό μήνυμα στη γραμματοσειρά Windings, έτσι για την καλτίλα ρε αδερφέ!

Την είχατε ξεχάσει αυτήν την κοτσάνα, ε;

 

Και όπως πάντα κατάφεραν να σκοτώσουν ή να εξαγοράσουν όλους τους πιθανούς ρουφιάνους και προδότες ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ! Αλλά όταν δυο φοιτητές αποφάσισαν να τα αποκαλύψουν όλα αυτά σε ντοκιμαντέρ όπως το Loose Change ή το Zeitgeist, οι παντοδύναμοι συνομώτες μας για κάποιο λόγο τα βρήκαν σκούρα.

Στην τελική, ποιο ακριβώς ήταν το σχέδιο τους; Ας το κάνουμε λίγο λιανά: Διεφθαρμένα στοιχεία της Αμερικάνικης κυβέρνησης σκηνοθέτησαν τα γεγονότα της 11η Σεπτεμβρίου ούτως ώστε να μοιάζουν με Ιρακινή τρομοκρατική επίθεση. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επέμβαση της Αμερικάνικης στρατιωτικής μηχανής στη Μέση Ανατολή. Η τεχνική αυτή ονομάζεται «false flag attack» και την εφάρμοσε με επιτυχία ο Χίτλερ όταν έκαψε το ίδιο του το κυβερνητικό κτίριο και κατηγόρησε τους Κομμουνιστάς!

«NEIN! NEIN! NEIN! NEIN! NEIN!»

Τώρα βέβαια εγώ θα μπορούσα να ρωτήσω «Πώς στο διάολο συνδέεται μια άσχετη false flag επιχείρηση που έγινε στη Γερμανία πριν από 80 χρόνια με την 11η Σεπτεμβρίου;» αλλά δεν το ρωτάω για να μη γίνω προπέτης. Και μια και θίξαμε τακτικές, η «επίσημη εκδοχή» των γεονότων της 9/11 έχει μια πολύ πιο απλή και αποτελεσματική τακτική πολέμου που χρησιμοποίησε ο Μπιν Λάντεν. Λέγεται ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

Αλλά είπαμε, έστω ότι το σκηνοθέτησαν οι Αμερικάνοι για να φαίνεται τρομοκρατική επίθεση. Τότε γιατί να ρίξουν και το κτίριο 7; Αφού δεν έπεσε αεροπλάνο πάνω του, άρα φάνηκε ότι δεν ήταν στόχος της «ψευτο – Αλ Κάιντα». Γιατί να το ρίξεις ΚΑΙ αυτό; Για να καρφωθείς πιο εύκολα; Γιατί να ρίξεις ΠΥΡΑΥΛΟ στο Πεντάγωνο αντί για αεροπλάνο; Για να αφήσεις υπονοούμενα ότι εμπλέκεται ο στρατός; Στην Βοσνία μπήκες με δικαιολογία για τον πέο. Στην Καμπότζη μπήκες με δικαιολογία για τον πέο. Αν θες να μπεις στο Ιράκ, γιατί να χτίσεις μια τόσο περίπλοκη και ριψοκίνδυνη επιχείρηση, ενώ μπορούσες απλά να πεις «Το Ιράκ ετοιμάζει πυρηνικό χτύπημα»; Και άπαξ και μπεις στο Ιράκ, γιατί δεν φροντίζεις να «φυτέψεις» τα εν λόγω πυρηνικά ή τουλάχιστον να φροντίσεις να μην το μάθουν τα κατά τ’ άλλα «ελεγχόμενα απο σένα» media; ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;;;

Oops indeed…

Υποτίθεται η όλη συνομωσία είχε απώτερο σκοπό να μονοπωλήσει την εξουσία των ακραίων Ρεπουμπλικάνων και να εισάγει έναν Νέο Αιώνα Αμερικάνικης Νεοφιλελέ Κυριαρχίας ή κάτι παρόμοιο. Μια δεκαετία και δύο χαμένες εκλογές αργότερα, το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα βαράει διάλυση. Τα «γεράκια» της Κυβέρνησης Μπους που υποτίθεται ήταν έτοιμοι να αυτοανακυρηχθούν Καίσαρες αποχώρησαν, διαγράφηκαν ή καταψηφίστηκαν και το φιάσκο του πολέμου στο Ιράκ έπαιξε σίγουρα ρόλο σε αυτό. Άρα ή το πιο σύνθετο συνωμοτικό σχέδιο όλων των εποχών ήταν τελικά φάβα ή πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ! Ο Bush και το επιτελείο του δεν ήταν σατανικές μεγαλοφυϊες. Ήταν κλασικοί, σκατο-διεφθαρμένοι, αριβίστες πολιτικοί, όπως τόσοι άλλοι στη ιστορία. Εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες για να περάσουν νόμους και να εισβάλλουν σε χώρες με πετρέλαιο; Φυσικά. Χαίρω πολύ. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Άλλο όμως «εκμεταλλεύομαι τις συγκυρίες» κι άλλο «σχεδιάζω, οργανώνω, σκηνοθετώ και συγκαλύπτω εγώ ο ίδιος τις συγκυρίες». Ακούσατε τον Σκεπτικό Κάφρο. Ήμουν ο Mikeius και θα βρείτε το πλήρες κείμενο στο Luben.tv.

Πηγές:

Popular Mechanics magazine

The JREF educational foundation http://www.randi.org/

Loose Change

Zeitgeist The Movie

Alex Jones’ Prison Planet http://www.prisonplanet.com/

The Project For A New American Century http://www.newamericancentury.org/

Skeptic magazine

http://www.haifire.com/resources/presentations/Historical_Collapse_Survey.pdf

Michael Shermer: “The Believing Brain”

Best of internet