Quantcast
POLITIX

Μπάμπη Παπαδημητρίου έπαθε ο Νίκος Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε στήριξη της προσπάθειας για μια σοβαρή Χρυσή Αυγή

Στην ίδια σεκάνς δηλώσεων πρότεινε και αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας επειδή YOLO


Bobol Gordello · 11 Δεκεμβρίου 2016

Πάνε 3 χρόνια και από τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για “μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή”. Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι από το λογαριασμό του left.gr:

Τα χρόνια πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στα πράγματα, η δίκη της Χρυσής Αυγής όλο κάπου κολλάει και, ξαφνικά, την προηγούμενη εβδομάδα, στο όνομα της προκλητικότητας της Τουρκίας, τρελό παρεάκι με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή επισκέπτεται το Καστελόριζο με Σινούκ.

kamammaa

Με ενδιαφέρον αναμέναμε κάποιον εκπρόσωπο να σχολιάσει τη φάση. Και οι δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία:

Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης.

Για να γίνει ακόμα πιο Μπάμπης στην πορεία, καλώντας το δημοκρατικό τόξο να χαιρετήσει ενδεχόμενη σταδιακή υπαγωγή της Χρυσής Αυγής στους δημοκρατικούς θεσμούς:

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα.

Πραγματικό ρεσιτάλ από τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, που, με το βάρος αυτών των δηλώσεων, κατάφερε να αφήσει να περάσει στα ψιλά γράμματα η κουβέντα που είχε ανοίξει για την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας, την οποία και τιμά (τη σημαία), όπως ο ίδιος αναφέρει, αλλά θεωρεί πως η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία της προσβολής της θα είναι πιο αποτελεσματική.

paraskeuopoulos

Το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Best of internet