Quantcast
POLITIX

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ: Έντονη η φημολογία για αποχώρηση Βενιζέλου και ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται χαρούμενος με το φλερτ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και φέρεται να ετοιμάζει βαλίτσες


THE NEWSROOM · 26 Νοεμβρίου 2016

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες με την έντονη φημολογία πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι στα πρόθυρα ίδρυσης νέας πολιτικής κίνησης, η οποία θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα από “Το Ποντίκι”.

venizelos1421499147

Στελέχη του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται πως ο Βενιζέλος επεξεργάζεται αυτό το σενάριο για μια σειρά από λόγους, με κυριότερους το πολιτικό φλερτ που κρίνει ότι υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Παράταξης, τον αποκλεισμό του από τις αποφάσεις της παράταξης τον τελευταίο καιρό καθώς και την εκτίμηση ότι τμήματα της κοινωνίας δεν επιθυμούν να στηρίξουν τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου.

venizelos111-thumb-large

Η όλη ιστορία φαίνεται πως ξεκίνησε μετά από συνέντευξη του Βενιζέλου στο ΣΚΑΪ, όπου έθεσε πρώτη φορά θέμα αποχώρησής του για ηθικούς λόγους σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την ίδια στιγμή που η νυν πρόεδρος Φώφη Γεννηματά απαντά πως όποιος έδρασε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ είναι ευπρόσδεκτος, στο βαθμό που συμφωνεί με το υπάρχον πλαίσιο.

cee8d4a41104f0a58d56cf26ba02deed

Το ΠΑΣΟΚ, δια της προέδρου του, έχει επανειλημμένα διαψεύσει κάθε παρασκηνιακή συνομιλία με το ΣΥΡΙΖΑ, με τις φήμες να θέλουν σαν διαμεσολαβητή τον Κώστα Λαλιώτη, φήμες που εντάθηκαν με τη δήλωση Σπίρτζη πως είναι σοσιαλιστής, φίλος ετών με τον Λαλιώτη και όχι μόνο θα μιλάει μαζί του, αλλά θα χορεύει και τανγκό μαζί του στο Σύνταγμα.

spirtzhs

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τη δική του απάντηση στα σενάρια αυτά, στα πλαίσια μιας βιβλιοπαρουσίασης, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι εμφανίστηκε ως πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και χωρίς κάποια κομματική ιδιότητα:

Αυτά δεν τα ξέρω, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω, δεν ασχολούμαι με τίποτα που έχει σχέση με τέτοιου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ακόμα κι αν αυτές είναι για έναν σκοπό αθώο, όπως είναι για παράδειγμα ο χορός.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν τις φήμες για παρασκηνιακές συνομιλίες με το ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά Βενιζέλου, σε μια προσπάθεια από πλευράς του να εγκαταλειφθεί από την παράταξη η πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την οποία δε θα αρνιόταν κάποια μετεκλογική συνεργασία η πλευρά Βενιζέλου αλλά στης οποίας τα ψηφοδέλτια δεν πρόκειται ποτέ να προσχωρήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

venizelos-mitsotakis-aftodioikisi

Τις εξελίξεις, σίγουρα, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και όσοι έχουν απομείνει στο Ποτάμι, με τους “αριστερόστροφούς” του (λολ) να εξακολουθούν να ορέγονται ανασύσταση της Κεντροαριστεράς και να διατείνονται πως το κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη διέρχεται κρίση στρατηγικής. Εμείς, πάλι, αναπολούμε παλιές ένδοξες μέρες.

andreas1

Best of internet