Quantcast
POLITIX

“Τους μακελέψαμε”: Στο φως συνομιλίες Λαγού με στελέχη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Νέα στοιχεία δημοσιοποιούνται για την επίθεση στο ΠΑΜΕ το 2013 ενόψει της επικείμενης επανέναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής


THE NEWSROOM · 22 Οκτωβρίου 2016

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο με φόντο την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να συνεχιστεί αυτή τη βδομάδα, με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονική επίθεση σε συνεργείο του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. Δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών φέρνει στο φως συνομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού με τον πυρηνάρχη Πειραιά Γιάννη Δεβελέκο το βράδυ της επίθεσης στο ΠΑΜΕ.

sel-630_1

Αυτές, μάλιστα, δεν είναι οι μόνες συνομιλίες γύρω από το περιστατικό. Πέραν δημοσιοποιημένης προ διετίας συνομιλίας Λαγού-Δεβελέγκου, όπου ο Λαγός δηλώνει “Τους λιώσαμε, τους ισοπεδώσαμε στο Πέραμα”, πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης υπάρχουν και άλλες συνομιλίες του Λαγού με τοπικά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης αλλά και με τους Παναγιώταρο και Κασιδιάρη, που ανέλαβαν την κάλυψη του γεγονότος.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, χτυπημένος μετά την επίθεση των Χρυσαυγιτών

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και μέλος του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, χτυπημένος μετά την επίθεση των Χρυσαυγιτών

Ενδιαφέρον, βέβαια, παρουσιάζει η διαχείριση του περιστατικού από τη Χρυσή Αυγή, τόσο εκτός όσο και εντός του δικαστηρίου. Το βράδυ μετά την επίθεση, σε διαδικτυακή εκπομπή Παναγιώταρος και Κασιδιάρης προσπαθούν να βγάλουν τρελούς τους καταγγέλλοντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Παναγιώταρος: Και γιατί; Γιατί σύμφωνα με καταγγελία κάποιων σκληροπυρηνικών εντός εισαγωγικών ΚΚΕδων και του ΠΑΜΕ, ότι σε μια αφισοκόλληση που έκαναν στο Πέραμα δεχτήκαν επίθεση από κάποιους, οι οποίοι φοράγανε κουκούλες, κράνη, ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους…

Κασιδιάρης: Όχι, κατά τον Κουτσούμπα είχαν καλυμμένα πρόσωπα, κουκούλα και ήταν νύχτα, αλλά εμείς τους αναγνωρίσαμε.

Παναγιώταρος: Αλλά αναγνωρίσανε τρεις και μάλιστα, λέει, ο ένας τους συστήθηκε ότι είναι ο υπεύθυνος των γραφείων του Περάματος και ότι θέλανε να τους βαρέσουν, δηλαδή… οι άνθρωποι είναι νούμερα και γελοίοι.

Η εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” στο φύλλο της στις 18/9/2013 κάνει λόγο για αγνώστους που επιτέθηκαν στο συνεργείο του ΠΑΜΕ:

Άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε αλλά φυσικά οι μαρτυρίες είναι μόνο δικές τους γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη μαρτυρία που να δείχνει πως ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

“Γραμμή υπεράσπισης” που, βέβαια, άλλαξε όταν δημοσιοποιήθηκαν πρώτη φορά συνομιλίες του Λαγού, με αποτέλεσμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και περιφερειάρχης της οργάνωσης στον Πειραιά να αναγκάζεται να κάνει λόγο για συμμετοχή χρυσαυγιτών στη συμπλοκή αλλά μετά από πρόκληση και επίθεση του ΠΑΜΕ.

assets_LARGE_t_420_54253023

Γιάννης Λαγός

Αντίστοιχη μεταστροφή στη γραμμή υπεράσπισης παρουσιάστηκε και εντός δικαστηρίου από έναν από τους κατηγορούμενους (Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης, Ιωάννης Καστρινός, Κυριάκος Αντωνακόπουλος) που αναγνώρισαν τα θύματα της επίθεσης, ο Αναστάσιος Πανταζής, ο οποίος αρχικά δήλωνε πως εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι του και κοιμότανε, ενώ ένα χρόνο μετά παραδέχεται την παρουσία του στη σκηνή της επίθεσης, αποδίδοντας το περιστατικό “στο διάλο που σπασε το ποδάρι του και συναντήθηκαν τα δυο συνεργεία αφισοκόλλησης (του ΠΑΜΕ και της ΧΑ) κι έγινε συμπλοκή).

xa_4_0

Αναστάσιος Πανταζής, συνοδηγός στην πρώτη μηχανή αριστερά

Αυτό που αλλάζουν τα σημερινά δημοσιευμένα ντοκουμέντα είναι πως αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα ο πλήρως οργανωμένος και προσχεδιασμένος χαρακτήρας της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, μέσα από τα μηνύματα Λαγού-Δεβελέκου, αναιρώντας τους παλαιότερους ισχυρισμούς Λαγού πως, αν και υπεύθυνος για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής στην περιοχή είχε πληροφορηθεί εκ των υστέρων για το περιστατικό.

episkepsi-xa-sti-zwni-peramatos

Θυμηθείτε εδώ τις προειδοποιητικές δηλώσεις του Λαγού για “λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ” που θα εξαφανιστούν από τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.

Best of internet