Quantcast
POLITIX

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 8+1 απλά βήματα για να ξεπεράσει η Νέα Δημοκρατία το σκόπελο του χρέους της

Συσσωρευμένη μνημονιακή εμπειρία και τεχνογνωσία στην υπηρεσία της ιστορικής παράταξης


Bobol Gordello · 16 Οκτωβρίου 2016

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε μες στη βδομάδα η είδηση περί αγωγής που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς στη Νέα Δημοκρατία για τα δάνεια του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέρχονται στα 160 εκατομμύρια ευρώπουλα με τις προσαυξήσεις.

163452-e1471512334394

Επειδή, λοιπόν, διαφαίνονται μπερδέματα για τον Κούλη και την παρέα του, παραθέτουμε 8+1 απλά “μνημονιακά” βήματα για να μην καταλήξει η ιστορική παράταξη στα βράχια.


Διάγγελμα Κυριάκου στο Καστελόριζο

Δεν μπορεί να ξεκινήσει μια μνημονιακή περίοδος χωρίς το 50% rational-50% sentimental διάγγελμα για την αναγκαιότητα των μέτρων που θα ακολουθήσουν από τον ηγέτη ενός κόμματος αρχών.

image (1)


Εκλογές για ηγεσία “κομματικής σωτηρίας”

Είναι σίγουρο πως το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του ο νέος αρχηγός της ιστορικής παράταξης, γι’ αυτό και κρίνεται, μετά το διάγγελμα, απαραίτητη η διενέργεια νέων κομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας ευρύτερης συναίνεσης. Το ΛΑΟΣ με την κρίση κατάφερε να μπει στην κυβέρνηση, σιγά μη δε μπορέσει και τώρα.


Εκποίηση κομματικής ακίνητης περιουσίας και Playstation στη Ραφήνα

Προφανώς σε καθεστώς κρίσης και με το χρέος στο ταβάνι, τίθεται στο τραπέζι το χαρτί της αξιοποίησης της κομματικής περιουσίας. Κι επειδή τα ανώτερα στρώματα σπανίως θίγονται σε τέτοιες περιπτώσεις, το φιλέτο του Βούδα της Ραφήνας φαντάζει ιδανικό για να σώσει την κατάσταση. Σαν escape room με Pro Evolution Soccer ή χώρος διεξαγωγής σχετικών πανελλήνιων τουρνουά. Ή ότι άλλο τέλος πάντων.


Περικοπές σε μισθούς και κλείσιμο προβληματικών κομματικών “ΔΕΚΟ”

Μνημόνιο χωρίς περικοπές σε μισθούς δεν παίζει. Δυσοίωνο, λοιπόν, το μέλλον για την Ομάδα Αλήθειας, το Γιώργο Μουρούτη και το λοιπό εκλεκτό τουητεροπαρεάκι.

mouroutis_1

Όσο για τις επιχειρήσεις που ενδεχομένως αντλούν ζεστό κομματικό χρήμα δίχως να αποδίδουν πάνε για φούντο. Αν δεν έχουν πάει ήδη. Βλ. Infosolutions του Δημήτρη Παπαμιμίκου.

CUZuXl2WUAQ3pM2


Έκτακτες εισφορές για τους αγωνιστές της ΔΑΠ

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν μπορεί να μη βάλει λίγο πλάτη η νεολαία του κόμματος. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα θιχτεί η εικόνα της ΔΑΠ με την αύξηση των τιμών στις εισόδους στα πάρτυ υποδοχής πρωτοετών. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι τα πακέτα σημειώσεων θα έχουν πλέον αντίτιμο. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως για 2-3 χρόνια μέχρι να ορθοποδήσει η παράταξη κόβονται οι χειμερινές εκδρομές στο Bansko.

Limit-ΔΑΠ-1-640x496


Εξώστρεφες δράσεις με πλακάτ στο Ζάππειο και το Σύνταγμα

Με πλακάτ “Κανένα κόμμα στα χέρια τραπεζίτη” και σχετική συνθηματολογία στους δρόμους που έχυσαν το αίμα Aperol Spritz τους τόσοι και τόσοι Μενουμευρώπηδες και “Παραιτηθείτε”.

greece_2_0


Κλειστά πολιτικά σύνορα

Με το πολιτικό σκηνικό ακόμα ρευστό, με το rational neoliberal Ποτάμι και τη συγκρουσιακή neoliberal Δημιουργία Ξανά! να βλέπουν με καλό μάτι τη ΝΔ του Κυριάκου και μεγάλες φυσιογνωμίες του τόπου να έχουν πάντα κατά νου την ιστορική παράταξη σαν την πολιτική τους Ιθάκη για όταν θα ρθει η ώρα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να διαβεί την πόρτα των νέων γραφείων στο Μοσχάτο. Οι καιροί, όμως, χαλεποί και το φαΐ δε φτάνει για να τραφούν ούτε τα μισά στόματα.

Καταγραφή


Αποκατάσταση σχέσεων με Γιάνη Βαρουφάκη

Risky και μεγαλεπήβολο σχέδιο για ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της βιωσιμότητας του κομματικού χρέους. Αλλά, οκ, μάλλον δε γίνεται, καθότι θα τα χαλάσουν στο dressing code.

11822806_785517631569963_3179099149673825938_n

Κι άμα δεν επιτευχθεί τίποτα με τα παραπάνω, δώστε το μαγαζί στον Τίγρη που ξέρει να διαγράφει χρέη και να ξανανεβάζει τις ομάδες.

BqrvTWfIQAAVzYq

Best of internet