Quantcast
POLITIX

Δε θυμούνται μόνο τα Ίμια σήμερα οι Χρυσαυγίτες

Σαν σήμερα αναδείχθηκε καγκελάριος της Γερμανίας ο Αδόλφος Χίτλερ


Bobol Gordello · 30 Ιανουαρίου 2016

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια κορυφώνεται η κρίση των Ιμίων με την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υποπλοίαρχο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Γιαλοψό και το θάνατό τους. Οι “επέτειοι” του περιστατικού ήταν ανέκαθεν ευκαιρία για εθνικιστικές φιέστες από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με πορείες με πυρσούς, ελληνικές σημαίες και μαιάνδρους. Σαν αυτήν που καλούν και σήμερα το απόγευμα

ÌÝëç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò ðñáãìáôïðïßçóáí óõãêÝíôñùóç óôï ìíçìåßï ôùí Éìßùí óôçí Ñçãßëëçò êáé ðïñåßá óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò ãéá ôçí óõìðëÞñùóç 15 ÷ñüíùí áðü ôá ãåãïíüôá óôá ºìéá, ÓÜââáôï 29 Éáíïõáñßïõ 2011.

Η 30η Ιανουαρίου, όμως, δεν είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία για τους Έλληνες νεοναζί μόνο για την κρίση των Ιμίων. Είναι μια ξεχωριστή ημερομηνία για το μαύρο ρεύμα των φασιστών παγκοσμίως, καθώς στις 30 Ιανουαρίου του 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ διορίζεται καγκελάριος της Γερμανίας. Με τους Ναζί να χουν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1932 αλλά να μην έχουν την απόλυτη πλειοψηφία, οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού είχαν καταρρεύσει.

adolf-hitler

Ο Υπουργός Άμυνας Σλάιχερ είχε πείσει τον πρόεδρο Χίντενμπουργκ να απολύσει τον καγκελάριο Πάπεν και να αναλάβει ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, όμως, Πάπεν και Χίτλερ βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις και, τελικά, με “οκ” από το Χίντενμπουργκ, ο Σλάιχερ εξαναγκάζεται σε παραίτηση, με το Χίτλερ να αναλαμβάνει καγκελάριος και τον Πάπεν αντικαγκελάριος.

chancellor1

Η 30η Ιανουαρίου 1933 έμελλε να γίνει και επίσημα η πρώτη από τις πολλές μαύρες σελίδες του πιο ζοφερού έργου που παίχτηκε στην Ευρώπη και, γι’ αυτό, τα φασιστάκια τη θυμούνται με χαρά. Φανταζόμαστε, λοιπόν, πως δε θα χουν να πούνε μόνο για τα Ίμια με τους international φασίστες που καλέσανε σήμερα στην Αθήνα τα χρυσαύγουλα. Θα χουν να πούνε και για τις παλιές καλές εκείνες μέρες. Θα πουν και τίποτα για το κεμπάπ του Μπαϊρακτάρη που γαμεί.

Κι αν νομίζετε πως είναι η παρουσία νεοναζί σήμερα στους δρόμους είναι αμιγώς λόγω Ιμίων, δείτε κι αυτό.

Καταγραφή5

Ωραία μέρα διάλεξαν οι φασίστες στην Αγγλία να κάνουν διαμαρτυρία ενάντια στους μετανάστες, δε νομίζετε;

 

 

 

Best of internet