Quantcast
POLITIX

Aν γι’αυτό που έγινε σήμερα ξεκινήσει πόλεμος, θα έχει γίνει για 2 χιλιόμετρα εδάφους (PHOTO)

Απ’ότι φαίνεται αρκούν 2 χιλιόμετρα και 5 δευτερόλεπτα για να έρθει το τέλος του κόσμου


felix · 24 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα λοιπόν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος με δύο πιλότους, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα ήδη βρέθηκε νεκρός στα χέρια ένοπλων που στηρίζει η Τουρκία.

Η Τουρκία υποστήριξε πως αυτό έγινε επειδή το ρωσικό αεροσκάφος διέσχισε χωρίς άδεια τουρκικό εναέριο χώρο και πως η επίθεση έγινε μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις.

Δεδομένης της κατάστασης πολέμου εδώ και χρόνια στην περιοχή αλλά και του ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο σε γενικές γραμμές δεν αγαπάει καθόλου τον Πούτιν και τη Ρωσία, είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα (όπως δείχνει το CNN Τουρκίας) και ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται η πορεία του ρωσικού αεροπλάνου όπως την κατέγραψε το ραντάρ. Ας πούμε πως για χάρη της συζήτησης καθώς η Ρωσία δεν αποδέχεται ως υπήρξε παραβίαση, ας δεχτούμε ως δεδομένο αυτό που λέει η πλευρά της Τουρκίας:

CUkdnCuW4AAxX9L

Όπως βλέπετε, το σημείο τριβής ήταν το σημείο στο οποίο η τροχιά του αεροπλάνου (με κόκκινο) διασχίζει τα σύνορα της Τουρκίας, που φαίνονται με γαλάζιο. Για να φαίνεται καλύτερα, κάποιος το σχεδίασε πάνω σε χάρτη κι εμείς το κυκλώσαμε με μαύρο:

CUkiQ0yWEAA8x4V

Το συγκεκριμένο κομμάτι της τροχιάς του αεροπλάνου, το μπορείτε να δείτε όλοι με τη χρήση χάρτη αγαπητοί φίλοι και φίλες, είναι περίπου 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ και φαίνεται από κάτω:

CUkiQ0yWEAA8x4V

Το πράγμα γίνεται σχεδόν αστείο από την εξής οπτική: Aν το αεροσκάφος είναι ένα Su-24M ‘Fencer’, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, το οποίο πέταγε με την ταχύτητα του συγκεκριμένου αεροσκάφους λίγο πάνω από τη θάλασσα, δηλαδή 1320 χλμ/ώρα, τότε θα είχε διασχίσει το συγκεκριμένο κομμάτι μέσα σε 6,81 δευτερόλεπτα.

Sukhoi_Su-24_inflight_Mishin-3

Αν μάλιστα, ισχύουν οι πληροφορίες που έδωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το αεροσκάφος πέταγε σε μεγάλο ύψος (= 6 χιλιόμετρα) τότε η ταχύτητα πτήσης του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 2,317 χιλιόμετρα/ώρα. Άρα η παραβίαση θα είχε διαρκέσει το εξής τεράστιο χρονικό διάστημα:

3.88 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Όπως και να’χει η επίθεση έγινε, ήδη ο ένας πιλότος είναι νεκρός και έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, για να γίνει τσακ μπαμ παγκόσμιος Αρμαγεδδώνας και να πεθάνουμε όλοι.

CUkVaIlUwAAYK-R

Όλα αυτά για 2 χιλιόμετρα και 4 ως 6 δευτερόλεπτα.

Best of internet