Quantcast
POLITIX

Σύριοι γκραφιτάδες γλεντάνε την παραγωγή του Homeland με αντιρατσιστικά συνθήματα (PHOTO)

Οι παραγωγοί της σειράς τους πλήρωσαν για να το κάνουν πιο ρεαλιστικό and it backfired


felix · 15 Οκτωβρίου 2015

H γνωστή αμερικάνικη σειρά έχει δεχθεί χοντρή κριτική για το αντιμουσουλμανικό της στοιχείο: η πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ περιγράφεται ως κωλότρυπα και ο μουσουλμανικός κόσμος απεικονίζεται ως ένα χαλαρό κολλητιλίκι της Aλ – Κάιντα με τη Χεζμπολάχ και πολλά άλλα.

homeland_season_4_poster_cropped

Όταν λοιπόν οι παραγωγοί της σειράς προσέγγισαν Άραβες γκραφιτάδες για να διακοσμήσουν με συνθήματα και γκραφίτι ένα υποθετικό στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα Συρίας – Λίβανου, αυτοί δέχτηκαν. Αλλά τους τρολάρανε πολύ άσχημα: ενώ τους είπανε να γράψυν συνθήματα υπέρ του Μπάσαρ αλ-Άσαντ, αυτά που όντως γράψανε (τα οποία κανένας από την παραγωγή δεν τσέκαρε) μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα.

858

Το γκραφίτι στα αριστερά ας πούμε γράφει “Το Homeland είναι ρατσιστικό

904

Εδώ, αυτό στα αριστερά σημαίνει “Ελευθερία…τώρα σε 3D“, ενώ το δεξιά “To Homeland είναι πατάτα“.

902

Aντίστοιχα, αριστερά γράφει “Το Ηοmeland δεν είναι σειρά” και δεξιά “Μην εμπιστεύεστε αυτή τη φάση” και από κάτω, “Η σειρά δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των καλλιτεχνών”. Μαθαίνουμε επίσης πως σε άλλα σημεία γράψανε “Το Ηοmeland είναι γελοιότητα και δεν μας έκανε να γελάσουμε” και #blacklivesmatter, αναφορά στις δολοφονίες μαύρων από την αστυνομία στις ΗΠΑ.

Από τις καλύτερες τρολιές που έχουν γίνει, θα λέγαμε.

Best of internet