Quantcast
POLITIX

AΦΙΕΡΩΜΑ: Οι καλύτερες στιγμές του Αντώνη Σαμαρά

Στερνό αντίο στον ακροδεξιό πιτσαδόρο της καρδιάς μας


felix · 8 Ιουλίου 2015

Τα χάσαμε που τα χάσαμε σχεδόν όλα, χάσαμε και τον Tony.

samaras

Παρότι τραμπούκος ακροδεξιός με κομματικούς κολλητούς της πάστας των Άδωνι-Βορίδη, μπορούμε να πούμε ότι μας χάρισε μερικές από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές που μπορούσε να μας χαρίσει ένας πρωθυπουργός, καθώς τον ξεπερνάει μόνο ο πρωταθλητής Γιώργος Παπανδρέου. Προς τιμήν του, ας δούμε κάποιους αξιοσημείωτους σταθμούς της ιστορίας του:

samaras1

8EF918D7A22037EF2174D785FD365246

Φλωρούμπας φοιτητής  στην Αμερική (ναι, μαζί με τον κολλητό Παπανδρέου). Όπου μάλιστα τότε που ήταν νέοι και ωραίοι συμμετείχαν και σε αποκλεισμούς στρατιωτικών βάσεων (!):

Η νεανική παρέα διασκεδάζει αλλά και πολιτεύεται, σύµφωνα µε το κλίµα της εποχής. Παπανδρέου και Σαµαράς συµµετείχαν στον αποκλεισµό µιας αεροπορικής βάσης που γειτνίαζε µε το κολέγιό τους. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να αποκλείσουν τον αεροδιάδροµο στα Β52. Είχε προηγηθεί η διάψευση του επιχειρήµατος του προέδρου Νίξον ότι δεν γίνονται πια βοµβαρδισµοί στο Λάος. Πραγµατοποίησαν καθιστική διαµαρτυρία στη βάση West Over, στο Νιου Χάµσαϊρ. Οι φοιτητές συνελήφθησαν από τις αρχές, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το µικρό κρατητήριο της πόλης του Amherst δεν τους χωρούσε.

Ναι, κυρίες και κύριοι. Χίπης Σαμαράς. Εκεί είναι μάλιστα που έγινε και ιδιοκτήτης (λέει ο ίδιος) ή βασικά απλά δούλευε εκεί.

Ο Μανουηλίδης εργάστηκε στη βιβλιοθήκη του Amherst και θυµάται ακόµη τον Σαµαρά «που ήταν πολύ καλός, είχε µάθει να πετάει την πίτσα στον αέρα και να τη στριφογυρίζει σαν ιταλός εξπέρ».

Και το σχετικό ντοκουμέντο:

Όταν γύρισε στην Ελλάδα βέβαια επέστρεψε στη ρουτίνα:

samaras-onned1

Αποδεικνύεται ότι μπορεί κάποιος να είναι φασιστάκι ακόμα και με φάτσα ιταλού τραγουδιστή της ντίσκο. Σύμφωνα με μαρτυρία:

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο αρχηγός των τραμπούκων στην Καλαμάτα στη δεκαετία του ’80, με μεγάλη δράση.

Aνοίγοντας κάνα κεφάλι λοιπόν πέρασε ανέμελα η δεκαετία του 80′ (Ο Tony ήταν βουλευτής ήδη από το 1977 στην εθνικόφρονα Καλαμάτα.). Η πρώτη θητεία σε επίσημη θέση είναι σε μια φοβερή ιστορική ειρωνεία, το 1989 με την συγκυβέρνηση Ενιαίου Συνασπισμού – Νέας Δημοκρατίας, τότε που ο Τσίπρας οδηγούσε παπάκι ακόμα, σαν υπουργός Οικονομικών και αμέσως μετά σαν Εξωτερικών στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ζολώτα. Μετά τις εκλογές του 90′ με την αυτοδυναμία της ΝΔ, ξαναγίνεται υπουργός Εξωτερικών. Τότε ξεκινάνε τα μεγάλα γλέντια:

626713_Scan_36aα

 

Είναι μια φοβερά σουρεάλ περίοδος αυτή που όλη (σχεδόν) η Ελλάδα έχει βγει στα κάγκελα για να μην ονομαστεί η γειτονική χώρα Μακεδονία. Σε μια υπόθεση που θυμίζει λίγο τη φάση με τους εδώ δημοσιογράφους και τα σεμινάρια του ΔΝΤ, ο Σάμι κατηγορείται πως ταΐζει με 2 δις δραχμές συνολικά διάφορους δημοσιογράφους για να παίξουν τη γραμμή της κυβέρνησης για το ζήτημα. Το ζήτημα έμεινε στο σκοτάδι, γιατί ο ίδιος ο Tony καταστρέφει τα σχετικά παραστατικά. Καλό ε; Στο τέλος ο Μητσοτάκης τον παύει από υπουργό και λίγο μετά τον πουλάρει και από τη ΝΔ. Εκεί ο Σάμι απαντά έτσι:

https://www.youtube.com/watch?v=alLZrZo1rn0

… όπου ο Αντωνάκης φτιάχνει το πιο ανούσιο κόμμα που έχει μπει ποτέ σε οποιαδήποτε Βουλή μετά τη Δημ.Αρ. αλλά σπάει άσχημα τα νεύρα του Μητσοτάκη. Μετά του παίρνει δυο βουλευτές και του ρίχνει και την κυβέρνηση, οπότε τον τσαντίζει ακόμα περισσότερο και στο τέλος (το 1996) ψηφίζει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαζί με το ΠΑΣΟΚ οπότε η ΝΔ τρώει πακέτο για άλλη μια φορά. Συμπτωματικά, με τον ίδιο τρόπο που έχασε και ο ίδιος την Κυβέρνηση το 2014. Karma is a bitch.

antonis-samaras-politiki-anoixi

Μετά το 2000 διέλυσε την άχρηστη Πολ.αν. και από το 2004 βγήκε Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Τα επόμενα χρόνια είναι αρκετά ανούσια (χώθηκε για λίγους μήνες στο Πολιτισμού το 2009 όπου κυρίως διόριζε δικούς του στην Καλαμάτα). Μέχρι που ο άρχοντας Καραμανλής παραιτείται και ο Σάμι επανέρχεται δυναμικά για να σπάσει τις μπάλες του Μητσοτάκη για άλλη μια φορά, καθώς περνάει τη Ντόρα και γίνεται πρόεδρος της ΝΔ. Χο, χο, χο.

250115193554_4328

Τα μεταγενέστερα είναι αρκετά γνωστότερα καθώς είναι πολύ πιο πρόσφατα και συνοψίζονται στην ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ του Σαμαρά για τα Μνημόνια.

 

Ο Σάμι, που προσπαθώντας να ξεκάνει το Μητσοτάκη μάλλον είχε διαγράψει τη Ντόρα από τη ΝΔ γιατί ψήφισε Μνημόνιο 1 και το έριχνε στον αντιμνημονιακό αγώνα γενικά, κάνει μια φανταστική στροφή 180 μοιρών και μπαίνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και αμέσως μετά ψηφίζει Μνημόνιο 2, το Φλεβάρη του 2012. Το Μάιο γίνονται οι διπλές εκλογές και ο Σαμαράς γίνεται πρωθυπουργός με το Συριζα να σημειώνει το πρώτο υψηλό ποσοστό του.

samaras-5705-800x564

Κρατάμε τις εξής μεγάλες στιγμές:

Blooper σε διάγγελμα.

Ένα από τα καλύτερα memes που έχουν περάσει από τη νεότερη Ελλάδα.

Και τέλος, σε αυτό που ήταν μια Luben αποκλειστικότητα:

Όπου αυτός ο γίγαντας, ο τιτάνας, ο μύθος ξεπερνάει από άποψη στιγμής ακόμα και τον Πρωταθλητή Γιωργάκη Παπανδρέου και μας λέει ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ. Ανάψαμε και ακόμα να σβήσουμε. Παρόλαυτα, μετά το διπλό πακέτο σε εκλογές και δημοψήφισμα:

ImageHandler

Όπου και νομίζουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα να πάει στην Καλαμάτα να ποτίσει τον κήπο του. Όπως και να’χει όμως:

Σ’αγαπάμε και σένα ρε Τόνυ.

 

Best of internet