Quantcast
POLITIX

Γιατί θα θυμόμαστε το Βασίλη Λεβέντη

8 (τουλάχιστον) λόγοι που ο Ιππότης της Αντι-Διαπλοκής θα μνημονεύεται σε κάθε ελληνικές εκλογές


ΑΣΚΕ, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κοινωνία, ΚΕΑ, Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Το Ποτάμι, Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΕΚΕ) (όλο μαζί), Γέφυρες: Δημιουργία Ξανά-Δράση, Λευκό (το κόμμα, όχι αυτό που νομίζεις), Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι, Εθνικό Μέτωπο, Κολλάτος – Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα – Οικολογικό Ελληνικό, Ελπίδα Πολιτείας, Κόμμα Νέων, Παναθηναϊκό Κίνημα, Δραχμή, Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών, Εθνική Ελπίδα, Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο, Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, Σοσιαλιστικό Κόμμα, Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Νέα Ελλάδα, Κοινωνία Αξιών, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Πατριωτική Ένωση- Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση (ΕΛΛΑΣ).

leventiswag

Την περίοδο της χειρότερης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας, υπάρχουν τύποι που δεν ντρέπονται να τα σκάσουν για το παράβολο του ευρωψηφοδελτίου ζητώντας ψήφους για να αφιερωθούν σε κρίσιμα ζητήματα όπως το ψάρεμα, οι τσάντες Eastpak, το πουλί του Βεργή, το γήπεδο του βάζελου, οι σλαβόφωνοι της Φλώρινας και η “διαφορετική γεύση του γιαουρτιού με μέλι ανά τα χρόνια” (απόσπασμα από τη διακαναλική συνέντευξη τύπου του ΑΚΚΕΛ, 23/5/20114).

Κακά τα ψέματα, στα ’90s δεν υπήρχε ούτε ένας από τους παραπάνω τυχάρπαστους. Αν ήθελες να τρολλάρεις την κάλπη, είχες μόνο μια επιλογή: την Ένωση Κεντρώων με πρόεδρο το Βασίλη Λεβέντη (επίσης συγχαρητήρια, είσαι ένας από τους λόγους που έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος μιλάει με το θεό, τον Τέρενς Κουίκ βουλευτή και δύο αυτοκτονίες την ημέρα). Γιατί όμως κάποιος να το σκάσει στην προεδράρα αντί για τιτάνιους σχηματισμούς όπως ο “Ολυμπισμός” το 1993, ο “Κολλάτος – Δημήτρης Κολλάτος” το 1994, η “Συμμαχία ΣΕΑΝ” το 1996, τα “Ανθρώπινα Δικαιώματα” το 1999 κ.ό.κ.; Διότι κανείς από τους παραπάνω δεν:

Καταράστηκε γενιές πολιτικών και ψηφοφόρων

Ανοίγεις ανθυποπαράνομο τηλεοπτικό σταθμό νομίζοντας ότι είσαι ο Μπόμπολας και ο Κυριακού. Ο Μητσοτάκης στον κλείνει (για να τον ξανανοίξεις και να τον μοσχοπουλήσεις στον Κουρή 7 χρόνια μετά). Τι κάνεις; Ξεκινάς την πιο ηρωική στιγμή της Ελληνικής trash τηλεόρασης πριν μάθει η Σία Λιαροπούλου τι είναι το autocue, ένα τιτανομέγιστο κρεσέντο που:

  • στέλνει καρκίνο στα σόγια Μητσοτάκη και Παπανδρέου
  • καταγγέλεις τους άπιστους θωμάδες κάποια ζώα που ακούγανε και δεν πιστεύανε, αρκουδέηδες, τετράποδα δίποδα
  • απαντάς σε τηλέφωνα υπαλλήλων του σταθμού που εκδηλώνουν την αμέριστη υποστήριξη στο κανάλι (από τη διπλανή αίθουσα)
  • κλείσαν τον ΟΤΕ, κλείνουν και τον τάφο τους

 

Έχει το καλύτερο λογότυπο ψηφοδελτίου

logo-enosi_kentroon

 

Όταν ενημερώθηκε πως πλέον τα Windows 3.1 επιτρέπουν την εισαγωγή εικόνων, κάποιος ήρωας πρέπει να είπε στον πρόεδρο “Βασίλη έχω τρομερή ιδέα, οι διαφημιστές θα πάθουν την πλάκα τους”. Σίγουρα κατά την επικοινωνία με τον γραφίστα ο ίδιος άνθρωπος επέμενε πως “αφού το βλέπω μεγάλο στην οθόνη, γιατί δεν μπορείς να το μεγαλώσεις κι άλλο στο χαρτί;”, ενώ οριακά γλιτώσαμε τα Comic Sans στον τίτλο.

 

 

Έχει μαλώσει την Αννούλα ζωντανά

Το ποια είναι η Αννούλα, τι πειράζει στο κοντρόλ και γιατί ήθελε να μπει στο ιντερνέτ είναι πράγματα που καλό θα ήταν να μη μάθουμε ποτέ. Όπως επίσης ο καλεσμένος με την κοινωνική ικανότητα του awkward penguin που αναρωτιέται αν μπορεί να κοπεί από ζωναντή εκπομπή, ακολουθώντας με μια βασανιστική σιωπή και αμηχανία κινήσεων που κάνουν τα φουντούκια του θεατή να ζαρώσουν.

 

 

Έχει ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΩΛΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

enosi_kentroon

ΟΚ, το “βασανίζομαι” το έπιασα. Το “κ@#$%%@ Εμμανουέλα Αγγουράκη” το αντιπάθησα. Το “ένωση κεντρώων” ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ TAGΑΡΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Σε κάθε εθνική, σε κάθε κάδο, σε κάθε γιγαντοδιαφήμιση “Λάδι Castrol” υπάρχει εκείνο το “ένωση κεντρώων” με την ίδια γραμματοσειρά, βαμμένο στο χέρι, από τη Γαύδο μέχρι το Νευροκόπι. Ή ο Λεβέντης έχει βρει τον πιο ηλίθιο τρόπο να κάψει τα άπειρα λεφτά του για το κομματικό promotion, ή υπάρχει κάποιος πραγματικά επικίνδυνος άνθρωπος εκεί έξω.

Έχει δεχθεί περισσότερες τηλεφωνικές φάρσες κι από τη δισκογραφία Λέντη…

leventisfarsa

Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα. Βασικά disregard this, ΕΔΩ είστε. Έχει διαβάσει και κουραφέλκυθρα. (dafuq)

…αλλά πήρε εκδίκηση ξεφτιλίζοντας τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

https://www.youtube.com/watch?v=lyWf_X5ew5U

 

Όταν ο δημοσιογράφος κόκκινος αντικειμενικός ψηλός σημερινός υπουργός Πολιτισμού και υπέρτατο λαμόγιο Πάνος Παναγιωτόπουλος αφιέρωσε εκπομπή στον Λεβέντη, αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει ως αντικείμενο χλευασμού με θέμα τις πίτσες που παράγγελναν θεατές στο κανάλι 67 όταν αυτός έκανε εκπομπή. Ακολούθησε ένα μεγαλοπρεπές χέσιμο άνευ προηγουμένου για πολιτική εκπομπή, εξασφαλίζοντας ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι αρκετά γελοίος ώστε να αναλάβει ψιλοπράγματα όπως ολόκληρη η άμυνα της χώρας.

 

Δε σπάζεται με τίποτα

mhtsixwstaleventis

Κατεβαίνει συνεχόμενα σε όλες τις εκλογες από το 1993 χωρίς να αλλάξει όνομα, σήμα, αρχηγό ή αγανάκτηση(μόνο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ κατεβαίνουν με το ίδιο όνομα από τότε). Έχει τρέξει μόνος και έχει χάσει: το 1992 προκηρύχθηκαν εκλογές για την αναπλήρωση της θέσης του Τσοβόλα. Ο δώσταόλας είχε εκπέσει λόγω συμμετοχής στο σκάνδαλο Κοσκωτά και οι ΠΑΣΟΚΟΙ αναπληρωματικοί του αρνήθηκαν τη θέση σε ένδειξη αλληλεγγύης. Ακολούθησαν εκλογές για τη μοναδική αυτή έδρα στη Β’ Αθήνας. Από τις εκλογές αυτές αποφάσισαν να απέχουν ως διαμαρτυρία ΝΔ, ΚΚΕ και Συνασπισμός και ο Λεβέντης είδε την ευκαιρία γυαλίζει στα μάτια του. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι είμαστε ηθικοί, αλλά όχι και μαλάκες, και κατέβασε υποψήφιο το Γεώργιο Μαγκάκη κερδίζοντας τη θέση.

 

Αν η Ένωση Κεντρώων ήταν ομάδα της Super League, αυτή δε θα ήταν παρά η Skoda Ξάνθη: ο γραφικότερος πρόεδρος όλων, οι απολαυστικότερες καταγγελίες, μια συνεχής παρουσία αλλά μηδενική σχέση με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (εντάξει ο Λεβέντης δεν έχει βγάλει νέα ταλέντα, γιατί μου γαμάτε έτσι την παρομοίωση τώρα). Αν και οι ψηφοφόροι δε φαίνεται να έχουν σοβαρευτεί αυτά τα χρόνια, τουλάχιστον θα έχουμε να γελάμε πού και πού με την ανάμνηση ότι κάποτε οι γραφικοί δεν ήταν και επικίνδυνοι.

Best of internet