Quantcast
POLITIX

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρεις για τον Εκδότη Γιώργο Κουρή, σε 29 Δευτερόλεπτα

Ετοιμάσου να ξανασυναντήσεις το πρωινό σου


Μπόγιαν Λέλικα · 20 Ιανουαρίου 2014

 

Με τους απλήρωτους του Alter να έχουν γίνει μωβ από την πολύμηνη διατροφή σε σκουπιδοντενεκέδες, ο πρώην ιδιοκτήτης του καναλιού Γιώργος Κουρής συνεχίζει να σπάει πλάκα με τα Ελληνικά Δικαστήρια. Την περασμένη εβδομάδα το αρχετυπικό Κοντό Βλαχολαμόγιο™, ο Έλληνας πολίτης Κέιν αν προτιμάτε, συνελήφθη (ξανά) για χρέη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ – και άλλη μια φορά αφέθηκε ελεύθερος.
 
 
Στα δελτία ειδήσεων της ίδιας μέρας, το κοινό έβλεπε έναν τύπο που δεν προσπαθεί καν να κρύψει πόσο την καταβρίσκει με την όλη φάση: με το να του υπενθυμίζουν, ξανά και ξανά, πως δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί για όσα έκανε.

B712908F149643AD039C410563FFEE36

Είναι κάτι σαν έθιμο: κάθε 4-5 μήνες βάζουν χειροπέδες στον Κουρή, εκείνος ξηγιέται Χουντίνι, και την επόμενη μέρα κατεβαίνει τα σκαλάκια της Ευελπίδων με το ίδιο κοροϊδευτικό ύφος.
 
 

Avriani Simitis

#dagkoto_simiti

Ε, στο Luben τα πήραμε στο κρανίο με όλα αυτά και είπαμε να βάλουμε λίγη τάξη στο Γκόθαμ Σίτι. Οι πιο μικροί σε ηλικία πιθανόν να μην ξέρουν τί ακριβώς σημαίνει “Γιώργος Κουρής”. Μπορεί να έχουν ακούσει πως στα 80s έγραφε βρωμιές με την Αυριανή… αλλά ήταν άραγε το μέσο κείμενο της Αυριανής τόσο πιο ανυπόστατο και χοντροκομμένο σε σύγκριση με το μέσο ποστ πχ του Newsbomb, ώστε να αξίζει να συζητάμε ακόμα τον Κουρή;

Είναι ένα σημαντικό ερώτημα αυτό, επειδή δείχνει πώς γράφεται, αλλά και πώς σβήνεται η Ιστορία. Και για να απαντηθεί, το αναθέσαμε στον πιο κατάλληλο συνεργάτη μας: τον KramBrulle KramBruleeζητώντας του να βρει ένα βίντεο το οποίο να μην έχει παίξει ποτέ ξανά στο YouTube, και το οποίο να περιγράφει με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται, σε κάτω από τριάντα δευτερόλεπτα, την ύπαρξη του Γιώργου Κουρή.

 
 

Μας απάντησε με το εξής απόσπασμα από το προσωπικό του αρχείο: τον Γιώργο Κουρή να λέει αδιακρισίες για πρώην Πρώτη Κυρία… σε Γαλλικό κανάλι, με τα λόγια του να ακούγονται παράλληλα στη γλώσσα του Βολταίρου και του Ουγκώ:
 
 



Κι έτσι απλά
, ό,τι ηλικία να έχεις, πλέον ξέρεις ποιος είναι ο Κουρής. Και πως αν υπήρχε Ζορζ Κουγί στη σημερινή Γαλλία, η κα Τριερβελέρ θα είχε αρχίσει τη σίσα.

 
 

Best of internet