Quantcast
POLITIX

Συνέντευξη από έναν μιμητή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Τι έχει να πει ο σωσίας του πιο “επικίνδυνου” ανθρώπου στον κόσμο;


LUBEN CREW · 1 Δεκεμβρίου 2013

Λένε ότι η μίμηση είναι η ψηλότερη μορφή κολακείας. Αν αυτό ισχύει τότε οι χαζομάρες του συγκεκριμένου κατοίκου του Χονγκ Κονγκ θα έπρεπε να κάνουν το καλάμι στο οποίο έχει σκαρφαλώσει ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας ακόμη ψηλότερο. Από τη στιγμή που υπέγραψε τη συμφωνία να πρωταγωνιστήσει, ως Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια διαφήμιση αλυσίδας φαστφουντάδικων από το Ισραήλ, την Burger Ranch, o Χάουαρντ ακολουθεί ανθίζουσα καριέρα ως μιμητής του Κιμ.

Ο Χάουαρντ,την ημέρα είναι μουσικός παραγωγός και για αυτό το λόγο δε θέλει να δημοσιευτεί το όνομα του. Το οποίο είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως η Βόρεια Κορέα είναι ιστορικά επιρρεπής στο να απαγάγει ξένους πολίτες, οι οποίοι την έχουν αδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Μετά από το σύντομο διάλειμμα, που έκανε από την καθημερινότητα του, με τη διαφήμιση – στην οποία εκτοξεύει έναν πύραυλο προς την Ουάσιγκτον για να δείξει την απέχθεια του προς τα McDonald’s, ακριβώς πριν φάει ένα ισραηλινό burger δηλώνοντας “Πώς μπορώ να στείλω τους Ισραηλινούς στην κόλαση, με τέτοια παραδεισένια γεύση;” – υπάρχει τεράστια ζήτηση για συνεντεύξεις.

Αποφάσισε λοιπόν ο περιζήτητος Χάουαρντ να δώσει την πρώτη του συνέντευξη στο Vice:

 

 
Γεια σου Χάουαρντ! Πότε αντιλήφθηκες για πρώτη φορά την έντονη ομοιότητα σου με έναν από τους πιο διάσημους τυράννους;

Όταν πρωτοεμφανίστηκε, ακριβώς πριν ο πατέρας του, Κιμ Γιον-Ιλ τον προβάλει και του αναθέσει την αρχηγία του στρατού ή κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα, “Φίλε, αυτό είναι το πρόσωπο μου”. Πέρα από αυτό δεν το ξανασκέφτηκα, μέχρι που άρχισαν και άλλοι άνθρωποι να το παρατηρούν και συνειδητοποίησα ότι οι μιμητές διάσημων προσώπων βγάζουν λεφτά και μπορούσα να το κάνω κι εγώ. 

 

Πώς έκανες γνωστή στον κόσμο την ιδιαίτερη αυτή ομοιότητα σου;

Έκανα αυτό το απαίσιο κούρεμα – είναι αηδία – και είχα ήδη ένα από αυτά τα κουστούμια τύπου Μάο, το είχα φορέσει το 1997 στα πάρτι για την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα. Επίσης έχω παρόμοιο σωματότυπο επειδή τρώω πολύ, κι έχω προγούλι – άρα δεν υπήρχε ανάγκη για περαιτέρω μεταμφίεση. Τράβηξα μερικές φωτογραφίες, τις ανέβασα στο Facebook και μια Ισραηλινή εταιρία παραγωγής με βρήκε. Έφτιαχναν ένα διαφημιστικό για τον ανταγωνιστή των McDonad’s, το Burger Ranch.

Είδα τη διαφήμιση στο Youtube – είναι πολύ καλή για πρώτη ερμηνεία. Μπορείς να εξηγήσεις στον κόσμο, που δεν την έχει παρακολουθήσει, τον ρόλο σου;

Ειδικεύονται στα κόσερ (επιτρεπόμενα από τον Ιουδαϊσμό) burger για τους Εβραίους που δεν τρώνε κρέας με τυρί. Τη νύχτα πριν τα γυρίσματα μου προσέλαβαν τον καλύτερο μιμητή του Μπάρακ Ομπάμα, που ονομάζεται Ρέτζι Μπράουν, ο οποίος έκανε άλλο ένα διαφημιστικό όπου ο Πρόεδρος έχει ένα “Big America” των McDonad’s, που έχει μπιφτέκι ύψους μιας ίντσας. Ο ρόλος μου ήταν να πω, “Άντε Γ***σου Ομπάμα, έχουμε καλύτερα burger στο Burger  Ranch!” και να τον ανατινάξω.

 

 

Τι ακολούθησε αυτή σου την ερμηνεία;

Μου προσφέρθηκε μια δουλειά στο Λος Άντζελες για να διαφημίσω φιστίκια με τον Ντένις Ρόντμαν. Με ήθελαν εκεί σε δύο βδομάδες, αλλά δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τις διαδικασίες για τη βίζα εγκαίρως. Τελικά πήραν έναν τυχαίο τύπο που δεν μοιάζει καθόλου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν έχει καθόλου ταλέντο. Αλλά δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε για πράγματα που δε μπορούμε να ελέγξουμε. Σωστά;

 

Πρέπει να πας σε κάποιον ειδικό για το συγκεκριμένο κούρεμα;

Ο κομμωτής μου έχει κάνει αρκετά παρόμοια και ξέρει ακριβώς τι θέλω. Τραβώ μερικές φωτογραφίες και του λέω “Θέλω να μοιάζω σε αυτόν.” Αλλά κάθε φορά που βγαίνω έξω φοράω καπέλο, η κοπέλα μου το μισεί, δεν είναι και το πιο ελκυστικό λουκ. 

 

Τι άποψη έχεις για τον πραγματικά Κιμ Γιονγκ Ουν;

Είναι μια μαριονέτα. Τον έβαλαν εκεί οι θείοι και οι θείες του – αυτοί που ελέγχουν πραγματικά την χώρα. Έχει τη δυνατότητα να ζει σαν αυτοκράτορας – άρα γιατί όχι; Αλλά το καθεστώς που αντιπροσωπεύει είναι απαίσιο, δεν πρέπει να αστειευόμαστε με αυτό.  Η προπαγάνδα…θυμάμαι να πηγαίνω στο Shanghai Expo το 2010, όπου πήγα στο περίπτερο της Βόρειας Κορέας – το Ιράκ, η Β. Κορέα και το Ιράν ήταν δίπλα δίπλα. Το πρώτο πράγμα που έβλεπες στο ταμπλό της Β. Κορέας ήταν μια ταμπέλα που έλεγε “Είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο”. 

Δε φοβάσαι να κοροϊδεύεις δημόσια έναν από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο;

Όχι, επειδή εγώ βρίσκομαι στο Χονγκ Κονγκ και αυτός στην Β. Κορέα. Τι θα κάνει; Θα στείλει τους κατασκόπους του να σκοτώσουν ένα πολίτη της Κίνας; Ακούγεται ανέφικτο. Έχουν σημαντικότερα θέματα να τους απασχολούν.

 

Τέλος, στους δικτάτορες πάντα αρέσει να έχουν σωσίες. Σε ενδιαφέρει καθόλου να γίνεις ο επίσημος σωσίας του Κιμ;

Ποιος ξέρει; Μπορεί και να το σκεφτεί. Αλλά δεν μιλώ Κορεάτικα και θα έπρεπε να βγάλω λόγους, οπότε μάλλον δεν είμαι κατάλληλος. Θα μπορούσα απλά να γνέφω και χαιρετώ και επιθεωρώ εργοστάσια ή κάτι τέτοιο. 

sauce

 





 

 

 

Best of internet