Quantcast

Οι 7 πιο εντυπωσιακοί άνθρωποι-τέρατα από τα τσίρκα των αρχών του 20ου αιώνα

Εικόνες ανθρώπων που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Harry Jesusweener

11 Απριλίου 2014

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι άνθρωποι που γεννιόντουσαν με σωματικές δυσπλασίες αναγκάζονταν να δουλεύουν στα τσίρκα και να περιοδεύουν στην Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη επαρχία για να επιζήσουν. Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα διάσημοι, όπως οι παρακάτω επτά:

1. Ο άνθρωπος λάστιχο (Felix Wehrle)

O Felix έπασχε από ένα γενετικό σύνδρομο, το οποίο κάνει το δέρμα εξαιρετικά ελαστικό και εύπλαστο. Σαν να μην έφτανε αυτό μπορούσε να λυγίσει τα δάχτυλα του προς τα πίσω τελείως, χωρίς να νιώσει καθόλου πόνο.

2. Το κορίτσι λεοπάρδαλη (Louise)

Αυτό το κορίτσι γεννήθηκε με μια δερματική διαταραχή, την Vitiligo, η οποία επηρεάζει το χρώμα του δέρματος. Συχνά την αποκαλούσαν και “Λευκή Νέγρα” λόγω του δίχρωμου δέρματος της.

3. Το αγόρι βάτραχος (Otis Jordan)

Ο Jordan είχε το σώμα ενός τετράχρονου αγοριού και το κεφάλι ενός ενήλικα. Εκτός από την περίεργη εμφάνιση του, χαρακτηριστικό του ήταν η ικανότητα να στρίβει, ανάβει και να καπνίζει τσιγάρα μόνο με τα χείλια του.

4. Ο ζωντανός σκελετός (Isaac W. Sprague)

Ενώ γεννήθηκε τελείως υγιής το 1841 και ήταν ένα φυσιολογικό παιδί μέχρι τα 12 του στη συνέχεια άρχισε να μαραίνεται. Έζησε όμως μέχρι τα 44 του, ζυγίζοντας μόλις 20 κιλά, παντρεύτηκε δυο γυναίκες και απέκτησε τρία παιδιά.

5. Το κορίτσι πιγκουίνος (Ruth Davis)

Η Ruth γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια, την phocomelia σταματά την αύξηση των άκρων. Η ασθένεια είναι γνωστή και ως “άκρα φώκιας” και έτσι δικαιολογείται και το καλλιτεχνικό της παρατσούκλι.

6. Το δικέφαλο αηδόνι (Millie και Christine McCoy)

Οι δυο ενωμένες δίδυμες ήταν δούλες στην ιδιοκτησία του σόουμαν Joseph Smith, ο οποίος παρόλο που πλούτισε από αυτές, τις μόρφωσε κιόλας και τις φρόντισε μαζί με τη μητέρα τους. Κάτω από την επίβλεψη του έμαθαν να χορεύουν, να τραγουδούν και μιλούν πέντε γλώσσες και διασκεδάζουν το κοινό τους.

7. Ο Λάιονελ ο άνθρωπος με το λιονταρίσιο κεφάλι (Stephan Bibrowski)

Πιθανότατα ο πιο γνωστός από όλους, ο Stephan έπασχε από μια ασθένεια, την hypertrichosi, η οποία προκαλούσε έντονη τριχοφυΐα σε όλο του το σώμα.

Best of internet