Quantcast
ORIGINALS

Η θρυλική επιθεώρηση ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ και άλλες 8 εκλεκτές επιθεωρήσεις με (ακόμα πιο) σκατά λογοπαίγνια

Εποχές επιθεώρησης, Σημίτη, Χρηματιστηρίου και Τόνι Άντονι


LUBEN CREW · 19 Ιουλίου 2016

Ξεκινήστε λοιπόν και δείτε αυτό το βίντεον. Αποαθαντίζονται εκεί 7 λεπτάκια από την επιθεώρηση του 2001 που κάποιος είχε το θάρρος / το θράσος / το εστέτ γούστο να ονομάσει ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ, κάνοντας έτσι ένα υπερβατικό για την εποχή cross reference πολιτικής και ποπ κουλτούρας:

Εμείς δε θα αντέχαμε κανονικά πάνω από μισό λεπτό, αλλά για ακαδημαϊκούς λόγους (θα μπουν στο διδακτορικό μας όλα αυτά μια μέρα), κάτσαμε και είδαμε λίγο παραπάνω, με σκοπό να μπούμε στη χρονοκάψουλα και να μεταφερθούμε και σε εκείνη τη μακρινή εποχή που δεν είχε γίνει τίποτε από όλα αυτά. Ποια αυτά; Ε, τα γνωστά. Πάρτε μια δόση ακόμα:

hqdefault

Ποιος ήταν λοιπόν ο βασικός υπαίτιος για άλλο ένα λιθαράκι στο τείχος της ντροπής που ήταν και είναι η επιθεώρηση στην Ελλάδα; O κραταιός ακόμη τότε άρχοντας της επιθεώρησης Βασίλης Τριανταφυλλίδης, κατά κόσμον Χάρρυ Κλυνν. Σε ύφεση πλέον μετά τα ένδοξα 90s, καθώς η τηλεόραση είχε μπροστά της άλλη μια δεκαετία παντοδυναμίας (πριν την άνοδο του Ίντερνε) αλλά ακόμη σε φόρμα.

Capture

Aυτό που δε μπορούμε να εξακριβώσουμε αυτή τη στιγμή για να καταλάβετε για τι ρετρό εποχή μιλάμε είναι για το αν όταν παίχτηκε το επικό έπος Πασόκεμον, είχαν γίνει οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους. Τα Πασόκεμον ήταν η εποχή της Πασοκάρας (obv), των χρυσών και αμέσως μετά σκοτεινών αιώνων του Χρηματιστηρίου και της Παντοκρατορίας του Σουλτάνου του ευρώ, Κώστα Σημίτη. Αν τα θυμάσαι όλα αυτά, προφανώς έχεις ζήσει γαμάτα παιδικά χρόνια. Για όσους δε θυμούνται τη μαγική αυτή εποχή, μαντέψτε ποιος άλλος ήταν ένας άρχοντας της επιθεώρησης:

Καθώς ο κόσμος μας σαρώνεται από την παγκόσμια παράκρουση που είναι το Pokemon Go το οποίο αναπόφευκτα οδηγεί νέους ανθρώπους να ανακαλύπτουν ξανά τη φωτιά και να γελάνε κάνοντας το λογοπαίγνιο Πασόκεμον, εμείς αποδίδουμε ένα μικρό φόρο τιμής στους πρώτους διδάξαντες του τι σημαίνει ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ. Στους πρωτεργάτες αυτής της υπέροχης όψης της λαϊκής κουλτούρας με λίγα ακόμη δείγματα:

 

Capture

Στη Χάγη και στη Φέξη.

Και Χάρης Ρώμας.

Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες.

Ξεχωρίζει για τη μοντέρνα γραφιστική.

Capture

Έλληνες είστε και φαίνεστε.

Εδώ δεν έχει λογοπαίγνιο, θα ήταν όλοι ντεφορμέ.

Capture

Μίλα μου…και μανταρίνια.

Σκληρές εικόνες.

Capture

Yπάρχει καλύτερη Ελλάδα…πάμε να φύγουμε.

Mε βάση το θρυλικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές που τελικά τόσο άδοξα έχασε.

Capture

Ρόμπες ξεκούμπωτες.

Ούτε εδώ έχει λογοπαίγνιο αλλά είχε ένα πολύ αστείο τραγουδάκι. Νομίζουμε πως μόνο εμείς το θυμόμαστε.

Capture

Retalia live

Εκπληκτική φωτογραφία για την εποχή.

Capture

Γιάφκα πορτοκάλι

Kι εδώ ασχολίαστη η φάση.

Capture

Καλατράβα με και ας κλαίω

Θέλει ψυχή για να ονομάσεις την παράστασή σου Καλατράβα με και ας κλαίω.

Capture

Και φάγανε αυτοί καλά κι εμείς…χειρότερα

Mε αυτό τον κουρασμένο τίτλο κλείνει και η εποποιία του Xάρρυ Κλυνν στις επιθεωρήσεις. Oh well.

Best of internet