Quantcast
ORIGINALS

Είμαστε Εύπιστοι

…αλλά μετά απ’ αυτό δεν θα είμαστε


JR · 4 Μαρτίου 2013

Ο καταιγισμός πληροφοριών αποτελεί μέρος της καθημερινότητας.
Εδώ είναι που κάνει τη διαφορά και το γνωστό “σφουγγάρι”, κατά πόσο δηλαδή φιλτράρεις τις πληροφορίες που δέχεσαι. Οι επιλογές σου σε σχέση με αυτό που προτείνει κάθε φορά η αγορά αποτελούν κύριο μέρος της προσωπικότητάς σου.
Η φράση “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” νομίζω είναι ιδανική για να περιγράψει το συνολικό φιλτράρισμα.

Να λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του “φτωχού”:


1. Πιστεύει την κάθε είδηση


believers1

Ποιός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου; Να σου παρουσιάσει τις πληροφορίες που συγκέντρωσε. Πρώτον, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έψαξε σωστά. Δεύτερον, από τη στιγμή που έχει το μέσο δεν συνεπάγεται ότι λέει και την αλήθεια. Ουσιαστικά σου δίνει το ερέθισμα για να ψάξεις και να διασταυρώσεις κάθε είδηση. Έχουμε πει, όπου υπάρχουν λεφτά πιθανό να υπάρχει και διαφθορά. Γιατί αφήνεις απ΄έξω τους τόσο ισχυρούς δημοσιογράφους;


2. Ακούει “εμπορικά” τραγούδια


believers2

Τη θεωρώ μεγάλο καθρέφτη της προσωπικότητας. Μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα από την επιλογή στη μουσική. Βέβαια είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που διαμορφώνουν την εικόνα σου και δεν μπορείς να γαντζωθείς μόνο από αυτό. Διαφορετικά πέφτεις στην παγίδα της προκατάληψης.

Είναι μεγάλο το ποσοστό εκείνων που ακούνε ό,τι παίζει το ραδιόφωνο κι η τηλεόραση. Και δεν κρίνω τα γούστα ως προς το mainstream αλλά την έλλειψη σύγκρισης. Αν έχεις ακούσει Πάολα και Led Zeppelin και προτιμάς Πάολα, ok.

Όταν όμως δεν έχεις αναζητήσει πιθανά διαφορετικά ακούσματα, τρως αμάσητη τροφή. Γι’ αυτό έχουμε γεμίσει μπουζούκια, και δεν εννοώ μόνο τα μαγαζιά.


3. Ποστάρει την Τούλα με τα σκυλιά


Καταλαβαίνω τις φιλοζωικές σου ανησυχίες, κι εγώ μαζί σου. Θα έπρεπε όμως να σου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά που το τηλέφωνο της Τούλας έχει ένα νούμερο παραπάνω. Εκεί είναι που πρέπει να ψάξεις πόσο έγκυρη ενημέρωση προσφέρεις στους φίλους σου.

Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις ότι το τηλέφωνο είναι Κυπριακό. Βρίσκεις όμως επίσης ότι κυκλοφορεί χρόνια στο ίντερνετ η συγκεκριμένη ανάρτηση. Οπότε μάλλον η εβδομάδα ευθανασίας έχει περάσει.

Αντίστοιχα κυκλοφορούν ποστ με ταυρομάχους, συνωμοσίες κ.λ.π.


4. Φοράει ό,τι είναι στη μόδα


believers4

Μόνο και μόνο η έννοια της μόδας αναφέρεται σε αφελείς.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχει τύχει τόσες φορές τα γούστα σου να αλλάζουν ταυτόχρονα με τις τάσεις που προωθούν οι οίκοι μόδας.


5. Αγοράζει τον πιο ισχυρό υπολογιστή της Apple


believers5

…για να μπαίνει στο facebook. Η Apple έχει πλέον τόσο ισχυρό brand που καταφέρνει να σου πουλάει ό,τι καινούριο βγάζει. Σκέφτηκες όμως ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες; Μάλλον όχι.
Όλοι έχουμε ένα φίλο που είναι εύπιστος

Αν θέλετε να μου λέτε για τους φίλους σας εδώ.

Best of internet