Quantcast
ORIGINALS

Σύνδεση του Πιστόριους με τη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Περίεργη πλοκή έχει αρχίσει να παίρνει η υπόθεση δολοφονίας της Reeva Steenkamp


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκ πρώτης όψεως φαινόταν πως ήταν ένα τυπικό έγκλημα, αλλά η υπόθεση περιπλέχτηκε όταν έπειτα από την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και αίτημα της INTERPOL, αποδείχτηκε πως τα αποτυπώματα του διάσημου αθλητή βρέθηκαν σε τάπερ στην νεοανακαλυφθείσα γιάφκα των Τουρκοβουνίων, η οποία εικάζεται πως χρησιμοποιούνταν από μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής που ανέλυσαν το δείγμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το τάπερ περιείχε ντομάτες γεμιστές, λιχουδιά που «συμπτωματικά» τιμούσε και ο Πιστόριους στα ελληνικά εστιατόρια της Νοτίου Αφρικής. Το τάπερ εστάλη και σε εγκληματολογικά εργαστήρια της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των CSI Miami και CSI New York. Στο Miami διαπιστώθηκε πως τα γεμιστά είχαν και κιμά, ενώ η Μελίνα Κανακαρίδου του CSI New York έβαλε και αυτή το λιθαράκι της (σ.σ. εδώ την βοήθησε και η ελληνική της καταγωγή), προσθέτοντας ως στοιχείο πως το τάπερ δεν περιείχε μόνο ντομάτες γεμιστές, αλλά υπήρχαν και γεμιστές πιπεριές και μάλιστα φλωρίνης. Ένα ακόμη πιο τραβηγμένο σενάριο εμπλέκει και τον αδερφό του Πιστόριους στην ιστορία, καθώς λέγεται πως βρέθηκε μερικό αποτύπωμα του αντίχειρα του σε κόρα ψωμιού που ήταν δίπλα στο επίμαχο τάπερ. Οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής ανέφεραν ανεπίσημα στο «Κουλούρι»: «Ναι, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Ο αδερφός του Πιστόριους έκανε πιθανότατα ‘παπάρα’ στα τελευταία λάδια που είχαν μείνει στο τάπερ. Φαίνεται πως το είχε συνήθειο, έχουμε και πολλά βίντεο από εστιατόρια της Πρετόρια που το αποδεικνύουν».

Η σύνδεση μεταξύ Πυρήνων της Φωτιάς και Πιστόριους δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, αν και πολλοί είναι αυτοί που λένε πως ο Πιστόριους πήρε μέρος στην ληστεία στο Βελβεντό, κάτι που έμαθε η κοπέλα του και τον απείλησε πως θα το πει στην αστυνομία. Ίσως αυτή η απειλή να ήταν που της κόστισε και την ζωή της. Το σενάριο αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι λίγοι οι αυτόπτες μάρτυρες που αναφέρουν πως είδαν έναν από τους ληστές να περπατά χοροπηδηχτά και να εξαφανίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα με μια σκυτάλη στο χέρι όταν η ληστεία στράβωσε.

Η ελληνική συνδρομή πάντως στην υπόθεση δεν σταματά εδώ καθώς ο chef Λευτέρης Λαζάρου βρίσκεται ήδη στη Νότιο Αφρική για να διαπιστώσει αν το περιεχόμενο στομάχου της νεκρής κοπέλας ταυτίζεται με τα υπολείμματα γεμιστών που βρέθηκαν στο τάπερ αλλά και στο μανίκι του αδερφού του Πιστόριους. Σε αυτήν του την έρευνα μάλιστα, αναμένεται να συνδράμει ο Χότζες και ο Νικ Στόουκς.

Best of internet