Quantcast
ORIGINALS

To αφεντικό τρελάθηκε: 7 πράγματα που μπορεί να ξεπουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που έχει πάρει φόρα

Ιδέες και λύσεις για ξεπούλημα


Τσαγκ · 21 Ιανουαρίου 2016

 

Μπορεί το παράλληλο πρόγραμμα να έχει παγώσει, όμως οι ιδιωτικοποιήσεις Αστέρα Βουλιαγμένης, αεροδρομίων και asap Ελληνικού έxoυν δρομολογηθεί με ταχύτητες που θα ζήλευε ο Τζήμερος.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το κολάι των αποκρατικοποιήσεων, μιας και χθες πούλησε και τον ΟΛΠ στους Κινέζους, είναι ευκαιρία για το κόλπο γκρόσο που θα μας βγάλει από τα μνημόνια – δάνεια – χείλος του γκρεμού – γκρέξιτ, και θα μας επαναφέρει στα Ηλύσια Πεδια της ανάπτυξης και του 2004. Επειδή με τους ρυθμούς που τρέχουν οι ιδιωτικοποιήσεις σύντομα θα έχουν στερέψει από πράγματα που μπορουν να ξεπουλήσουν, να εδώ μερικές ιδέες.

 

Ακρόπολη στους Άγγλους

Akropolis

Αφού τα γλυπτά του Παρθενώνα δε παίζει να επιστρέψουν με την διπλωματία ούτε στην Πεντέλη αλλά ούτε και στην Ακρόπολη, μπορούν να επιστρέψουν δια της πλαγίας οδού με την πώληση του βράχου της Ακρόπολης στους Βρετανούς. Το ποσό αναμένεται να είναι σημαντικό γιατί ο βράχος έχει και θέα Αιγαίο (και άδεια καζίνο) συν οτι με μια σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί το ελληνικό κράτος να πάρει και άδεια για μια καντίνα στο Ερέχθειο.

 

Κρήτη στους Κρητικούς

112

Η Κρήτη παράγει όσα χρειάζεται για να είναι αυτόνομη”. Και γιατί δεν είναι, κύριοι; Αυτονομία, αυτοδιαχείριση, καλάσνικοφ, τσικουδιά, legalize it και τουρισμός. Κρητική Πολιτεία χωρίς τον “ζυγό” του κράτους των Αθηνών σε μια προνομιακή τιμή. Δώρο και 3 προτομές του Ανδρέα και οι S300 για το Πάσχα. Hint- ούτε έτσι δεν γίνεται η Ντόρα Πρωθυπουργός.

 

Τα ηχογραφημένα Eurogroup του Βαρουφάκη στους σεναριογράφους του House of Cards

varoufakis-thumb-large

Μιας και ο Γιάνης είχε πάει υποψιασμένος στα Eurogroup και είχε την προνοητικότητα να ηχογραφήσει τις απόρριτες αυτές συναντήσεις, θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει τα συγκεκριμένα ηχογραφήματα στην σεναριακή ομάδα της πολιτικής σειράς μυθοπλασίας “House of Cards”. Σίγουρα το eurogroup_1.wav και το eurogroup_2.wav θα δώσει πολύ υλικό για έμπνευση στους σεναριογράφους.

 

Σαντορίνη (σε όποιον τα σκάσει)

santorini_04_big

Ααα, η Σαντορίνη, ναυαρχίδα του ελληνικού πολιτισμού και στο τοπ 10 των τουριστικών προορισμών που πρέπει να πάει κανείς πριν τον φάει το μαύρο χώμα. Ένα πανάκριβο κυκλαδονήσι με άσπρα σπιτάκια γύρω από μια τεράστια τρύπα (Καλντέρα) με ενεργό ηφαίστειο στην μέση, που μαζεύει κάθε χρόνο περισσότερους Ασιάτες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα starcraft στη Σεούλ. Παράδεισος της ανομίας και της φοροκλοπής, μπορεί η κυβέρνηση να το ξεφορτωθεί με υψηλό αντίτιμο πριν σκάσει το ηφαίστειο και μετά δεν μπορεί να σπρώξει ούτε την Κρήτη.

 

ΦΙλοτιμο

ρομιοσ

Μια λέξη με τόσα πολλά νοήματα που υπάρχει μόνο στο ελληνικό λεξιλόγιο (όπως και ο κουραδόμαγκας), κρίμα δεν είναι; Μπορούμε να παραχωρήσουμε τα δικαιώματα χρήσης για 40+5 χρόνια σε κάποιο κράτος το οποίο δεν έχει πολλά να περηφανευτεί με αντίτιμο ένα μικροποσό για κάθε φορά που γίνεται η χρήση της έκφρασης.

 

Το Άγιον Όρος στους Ρώσσους

Monaxos-molotof

Το Ξανθό Γένος/ οι Όρτοντοξ μπράδερζ ΜΑΣ (τα έχουν πει οι γεροντάδες) μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ψάχνουν από δω κι από κει να πατήσουν πόδι προς δυσμάς και σαν τα πόδια της Χαλκιδικής δεν έχει. Αγαπημένος προορισμός Πούτιν, γέροντες με μούσια και αρχαία μοναστήρια τύπου LOTR. Μπορεί να γίνει.

 

Τα έπιπλα του Πατούλη στην Eldorado

patoylis1

“Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο”. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να κατευνάσει τον θυμό της καναδικής εταιρίας Eldorado Gold μετά την καθυστέρηση της έκδοσης της άδειας επέκτασης και εξόρυξης στις Σκουριές, είναι να δημεύσει- και στη συνέχεια να πουλήσει – τα χρυσοποίκιλτα έπιπλα της οικείας Πατούλη στην Eldorado Gold. Θα είναι το ιδανικό σουβενίρ ελληνικής φινέτσας για τους Καναδούς την ώρα που θα φεύγουν από την Ελλάδα. Αν δεν τα θέλουν οι Καναδοί, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα βάλει στις Χρυσές Αγγελίες.

 

 

Best of internet