Quantcast
ORIGINALS

Οι Χειρότεροι Πάπες της Ιστορίας

6 πιο σπλάτερ πάπες απ’ τον Βενέδικτο


LUBEN CREW · 12 Φεβρουαρίου 2013

Πάπας Στέφανος ΣΤ΄ 896-897 μ.Χ


Ο Πάπας Στέφανος ΣΤ μισούσε τόσο πολύ τον νεκρό προκάτοχό του, τον Πάπα Φορμόζο, που όταν εκλέχτηκε, διέταξε να σκάψουν τον τάφο του και να τον περάσουν από δίκη. Αφού κρίθηκε ένοχος ο Φορμόζος, του ακρωτηρίασαν τα τρία δεξιά δάκτυλα, αυτά που έκανε ευλογία και καλά, τον έγδυσαν γιατί ήταν θαμμένος με τα -παπικά του- άμφια του και τον πέταξαν στον ποταμό Τίβερη.

 


Ιωάννης ΙΒ΄ 955-964 μ.Χ


Η μητέρα του ήταν 14 χρονών όταν γεννήθηκε και ο πατέρας του ήταν ο παππούς του (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Για αυτό μάλλον ήθελε να συνεχίσει το πατροπαράδοτο έθιμο και αργότερα είχε την μητέρα του σαν ερωμένη. Ήταν ένας από τους νεότερους Πάπες καθώς ανήλθε στη θέση του Πάπα στα 18 του χρόνια. Στα χρόνια του σαν Πάπας, λόγω των γυναικών που πηγαινοερχόντουσαν στο χώρο, το Βατικανό λεγόταν ότι είχε καταλήξει σαν «μπορντέλο». Κι αυτός με την σειρά του κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε βιασμούς δολοφονίες κ.τ.λ

 


Πάπας Βενέδικτος Η΄ 1012-1045 μ.Χ


Ο Πάπας Βενέδικτος Η’ ήταν ο μοναδικός που πούλησε, στην κυριολεξία, το αξίωμά του. Και αυτός στα 18 του χρόνια έγινε Πάπας, λόγω διασυνδέσεων που είχε η οικογένειά του. Για το όνομα του ακούστηκαν πολλά όπως ότι ήταν ο πρώτος Πάπας που παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του και ότι συμμετείχε σε πολλούς βιασμούς και φόνους. Το μόνο εξακριβωμένο γεγονός είναι ότι το 1045 πούλησε το αξίωμα του Πάπα στο νονό του για να παντρευτεί. Αργότερα προσπάθησε να επιστρέψει στην Ρώμη ισχυριζόμενος ότι διατηρεί ακόμα το αξίωμα του Πάπα.

 


Αλέξανδρος ΣΤ΄ 1492-1503 μ.Χ


Ο Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ’ ήταν ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πάπες της Αναγέννησης. Γνωστός ως και Μπόργκια (οι φαν του Assassin’s Creed θα τον ξέρουν σίγουρα) είχε άπειρες ερωμένες και έκανε τουλάχιστον επτά παιδιά. Έγινε γνωστός επίσης για τα όργια στο παπικό παλάτι και για το γεγονός ότι παντρεύτηκε την κόρη του, Λουκρητία.

 


Πάπας Λέων Ι΄ 1513-1521 μ.Χ


Ο Πάπας Λέων Ι’ ήταν μάλλον φανατικός υποστηρικτής του μόττο «Λεφτά υπάρχουν». Γι’ αυτό και αποστράγγισε τα ταμεία της Καθολικής εκκλησίας για «ανακαινίσεις» εκκλησιών σε διάστημα δύο ετών. Είχε φτάσει στο σημείο μάλιστα να πουλάει συγχωροχάρτια, καπέλα καρδιναλίων, κοσμήματα, και αγάλματα για να εκπληρώσει το έργο του. Ακόμα αρκετοί ιστορικοί έχουν γράψει ότι ο Λέων Ι΄ ήταν ομοφυλόφιλος.

 


Βονιφάτιος Η΄ 1294-1303 μ.Χ


Ο Πάπας Βονιφάτιος Η΄ έχει μένει στην ιστορία επειδή είχε τοποθετηθεί στον όγδοο κύκλο της κόλασης στην Θεία κωμωδία του Δάντη. Συνεχώς αναμειγνυόταν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ενώ είχε έρθει σε ρήξη με τον βασιλιά Φίλιππο της Γαλλίας, τον αυτοκράτορα Άλμπερτ των Αψβούργων και των άλλων ηγετών. Είχε κατηγορηθεί επίσης για πράξεις αιμομιξίας και παιδοφιλίας.

 

Best of internet