Quantcast
ORIGINALS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα πιο άχρηστα ρεκόρ Γκίνες που κατέχει η Ελλαδάρα [UPDATED!]

Η χώρα που έχει ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη σημαία ΚΑΙ το μεγαλύτερο κοκορέτσι από κάθε άλλη


Τσαγκ · 30 Μαρτίου 2015
1) Το ρεκόρ μεγαλύτερης παραγγελίας σουβλακιών

xar3

 

Το ανέμελο 2010, τότε που λεφτά υπήρχαν, ομάδα γιατρών και δικηγόρων σε mid life crisis σκληρών Χαρλεάδων από τη Πάτρα, διέλυσε όλα τα ρεκόρ.

Εκτός από το ρεκόρ Γκίνες που έσπασαν διασχίζοντας τη Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου (ήταν η πρώτη φορά που περισσότεροι από 2.900 μηχανόβιοι διασχίζουν όλοι μαζί γέφυρα), οι ξένοιαστοι καβαλάρηδες επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις στη πόλη της Πάτρας: Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 45.000 σουβλάκια παράγγειλαν σε κρεοπωλείο της Πάτρας οι μηχανόβιοι δαίμονες. (πηγή)

Οι ατσίδες με τα πέτσινα έσπασαν κι ένα τρίτο ρεκόρ, αυτό της πιο δημιουργικής χρήσης κάλτσας:

 

 

 

 

 

 

2) Το μεγαλύτερο σουβλάκι: 184 μέτρα αγνού χοιρινού Ελληνισμού

https://www.youtube.com/watch?v=MDrcOOwlTKo

 

16 Αυγούστου 2012, μια ημερομηνία που θα θυμούνται για πάντα στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, καθώς εκείνη τη μέρα οι κάτοικοι έσπασαν το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σουβλάκι στον κόσμο. Το σουβλάκι έφτασε τα 184 μέτρα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 170,60 μέτρων που είχε γίνει στα Καλύβια Καρδίτσας. (πηγή)

 

 

 

3) Η μεγαλύτερη λαγάνα

081

 

Τα τελευταία χρόνια, ο μερακλής Τάσος Καρνάρος απο την Κρέστενα Ηλείας, βάζει ένα προσωπικό στοίχημα κάθε χρόνο, δηλαδή να είναι ολοένα και μεγαλύτερη η λαγάνα του.

Για τη φετινή υπερπαραγωγή χρειάστηκαν γύρω στα 40 κιλά αλεύρι και 2 ώρες στο φούρνο, ενώ το εμβαδόν της είναι 3,5 τ.μ, πράγμα που την κάνει τη μεγαλύτερη λαγάνα στον κόσμο – ίσως και σε όλο το πλανητικό σύστημα (αν και εφόσον τα αδέρφια μας στο Δέλτα του Κενταύρου δεν έχουν Καθαρά Δευτέρα). (πηγή)

 

 

 

4) Το κοκορέτσι-γίγαντας

Οι φραγκολεβαντίνοι δανειστές μας προσπάθησαν να το κηρύξουν παράνομο, εμείς όμως σηκώσαμε κεφάλι και τους το γυρνάμε στην μάπα, μεγεθύνοντάς το μάλιστα, για να θυμούνται ότι ο Έλλην ο σωστός ο πρόστυχος, όταν βάλει κάτι στο μυαλό του δεν αστειεύεται και δε κάνει εκπτώσεις. 

 

kokoretsi_lamia_gines_aftodioikisi

 

kokoretsi-470

 

20279

 

Το Πάσχα του 2013 λοιπόν, οι Λαμιώτες το γιόρτασαν με κοκορέτσι μήκους 120 μέτρων, άλλα και 120 αρνιά.

Έτσι γλεντάνε αυτοί που σας χρωστάνε, παλιοχαμούρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (πηγή)

 

 

 

5) Η μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, φτιάχτηκε φυσικά στη Βόρεια Ελλάδα

post-3-1213548845

 

Έγινε πραγματικότητα!! Η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου είναι Σερραϊκή!!

Το επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με ντόπιους παρασκευαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν την μπουγάτσα γίγας, η οποία κέρδισε τον τίτλο της μεγαλύτερης μπουγάτσας του κόσμου που έχει διάσταση 20 μέτρα μήκος, 60 εκατοστά πλάτος, και ζυγίζει 182 κιλά. (πηγή)

 

Εκείνη την ημέρα στις Σέρρες δεν επετράπη η κατανάλωση γνωστού σοκολατούχου γάλατος, για ευνοήτους λογούς.

 

 

 

6) Η μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο μπορεί να είναι απο κινέζικο ύφασμα, άλλα έχει ελληνική ψυχάρα

assets_LARGE_t_420_2523089

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, με το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της θα μπορούσαν να είχαν ραφτεί περισσότερα από 130 κοστούμια. Το πλάτος της συγκρίνεται με το μήκος ενός Boeing 737, ενώ το ύψος της ξεπερνά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Η σημαία κυματίζει σε έναν ιστό ύψους 50 μέτρων, για τη στήριξή του οποίου καταναλώθηκαν 102 τόνοι οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ για την έπαρση και την υποστολή της σημαίας απαιτείται η ταυτόχρονη προσπάθεια τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

Το μήκος της σημαίας είναι 36,9 μέτρα και το πλάτος της 18,1. Το ύφασμα, κινεζικής προέλευσης, ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα

Κάπως έτσι κατέρριψε όλα τα παγκόσμια ρεκόρ: Η μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι ελληνική και κυματίζει απο το 2009 στη Ζάκυνθο, όπου ο μέσος κάτοικος μιλάει καλύτερα Ιταλικά, απ’ ό,τι Ελληνικά. (πηγή)

 

 

 

7) Το μεγαλύτερο κουλούρι

Αφού δεν πρόκειται να κάνουμε πότε Μετρό, ας φτιάξουμε το μεγαλύτερο Θεσσαλονικιώτικο κουλούρι στον κόσμο φαίνεται να σκέφτηκαν οι συμπατριώτες μας Σαλονικείς – και τα κατάφεραν !

 

217080000

 

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

 

a1

Μια ωραία χειμωνιάτικη μέρα του 2014, κορυφαίοι επιστήμονες, πολιτικάντηδες, μάστορες και ο λαός της Σαλόνικας, ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα κουλούρι τόσο μεγάλο, που όταν ολοκληρώθηκε, αγκάλιαζε τον Λευκό Πύργο.

Το αρτοσκεύασμα-κτήνος, διαμέτρου περίπου 165 μέτρων, για την παρασκευή του οποίου απαιτήθηκαν 700 κιλά αλεύρι και 250 σουσάμι, καταναλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τους πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. (πηγή)

 

 

 

8) Ο σκληρός εμφύλιος του παστελιού

pas2

 

pas3

 

Το 2010 στη Ρόδο, φτιάχτηκε το μεγαλύτερο παστέλι στον κόσμο, μήκους 30 μέτρων και 20 εκατοστών. Αυτό δεν άρεσε καθόλου σε κάποιους φανατικούς φίλους του παραδοσιακού γλυκίσματος από το μαγευτικό Άργος, οι οποίοι τέσσερα χρόνια αργότερα, με μέλι και υπομονή έφτιαξαν ένα παστέλι μήκους 45 μέτρων, διέλυσαν το προηγούμενο ρεκόρ και άφησαν το Νομό Αργολίδας για 6 μήνες χωρίς μέλι και σουσάμι. (πηγή)

 

 

 

9) Οι 740 χορευτές Μπατσάτα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που θα μπορούσε να τιμηθεί με Γκίνες για το μεγαλύτερο ποσοστό κοινής καταγωγής διορισμένων σε δημόσια υπηρεσία (βλέπε Μουσείο Ακρόπολης επί υπουργείας Τόνι Σαμαρά), για τα περισσότερα ντεσιπμέλ που έπιασε ποτέ σπορτκάστερ, κατουρώντας Βραζιλιάνους και Άραβες συναδέλφους (βλέπε Σωτήρη Γεωργούντζο), ακόμα και για τα περισσότερα facepalms που προκάλεσε ποτέ χριστουγεννιάτικο βίντεο κλιπ (θυμάστε, ε;). Στη λίστα των ρεκόρ, όμως, δεν μπήκε για κανένα από τα παραπάνω αλλά για τούτο δω:

17d85e7c3c37a7fc41e66345ccf86aaa_XL

Για το μεγαλύτερο, δηλαδή, χορό Bachata που έλαβε ποτέ χώρα. Χθες, σε μια προσπάθεια των σχολών χορού της πόλης που ανέδειξε το Θανάση Κωστούλα, τον Πίτερ Οφορίκουε και το Νίκο Χατζή, 740 χορευτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να χορέψουν bachata μέχρι να σβήσει ο ήλιος μέχρι να σπάσουν το ρεκόρ.

Μετά από 15 λεπτά και 15 δευτερόλπετα non-stop χορού, το ρεκόρ έσπασε, αφήνοντας τους 704 κατόχους του προηγούμενου ρεκόρ να κλαίνε σε εμβρυϊκή στάση, σε κάποια κλασμένη γωνιά της υφηλίου. Ο δρόμος για την “Καλαμάτα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021” έχει ανοίξει διάπλατα. (πηγή)

Best of internet