Quantcast
ORIGINALS

Ο επιστήμονας που πούλησε χτες το Νόμπελ του είναι ένας ρατσιστής σκατόγερος

Η περίπτωση του Τζέιμς Γουότσον υπενθυμίζει πως το να είσαι πάρα-πάρα πολύ έξυπνος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα


Τόλης Κοτολέτας · 5 Δεκεμβρίου 2014

Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο μέσος άνθρωπος, η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη για τους διάσημους. Μπορεί η κουλτούρα των “σελέμπριτις” να θριαμβεύει παγκοσμίως, άλλα είναι χρήσιμο να θυμόμαστε οτι ο δρόμος που οδηγεί στην διασημότητα, είναι διπλής κατεύθυνσης.

Εχει δηλαδή και κατηφόρα που οδηγεί στην απαξίωση, όπως μπορεί να διαβεβαιώσει ο Τζέιμς Γουότσον, λαμπρός βιολόγος και γενετιστής, ο οποίος παρέα με τον Φράνσις Κρικ και τον Μορίς Γουίλκινς ανακάλυψε την ελικοειδή δομή του DNA το 1953 και τιμήθηκε γι’ αυτή (μαζί με τους άλλους δυο) με το Νόμπελ Ιατρικής του 1962.

 

Leadership-lessons-from-Dr-James-Watson

 

Χτες ο Γουότσον πούλησε σε δημοπρασία το βραβείο του (έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων), καθώς κάποιες παλιότερες δηλώσεις του ήταν τόσο… εχμμμ, αμφιλεγόμενες ας πούμε, που έφτασαν να του δημιουργήσουν οικονομικά προβλήματα.

 

James Watson

 

 

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ο σπουδαίος επιστήμονας Γουότσον συγκατοικεί στο ίδιο σώμα με τον ρατσιστή σκατόγερο Γουότσον, ο οποίος έχει δηλώσει τα εξής κατά καιρούς:

 

Το πρόβλημα με τις (επαγγελματικές) συνεντεύξεις που παίρνει κανείς απο χοντρούς ανθρώπους, είναι πως ξέρει απο την αρχή οτι δεν πρόκειται να τους προσλάβει.

 

image

 

Είμαι εξαιρετικά προβληματισμένος σχετικά με τις προοπτικές της Αφρικής: όλες οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο συμπέρασμα οτι η νοημοσύνη τους είναι η ίδια με τη δικιά μας – κάτι που τα πειράματά μας καταρρίπτουν.

 

Παρ’ όλο που θα ήθελα πολύ όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να είχαν ισάξιες εγκεφαλικές ικανότητες, είναι γεγονός οτι αυτό δεν ισχύει, όπως μπορεί να βεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με μαύρους.

 

 

12-7-12-ESOF-JAMES-WATSON-MX-8

 

 

Ηθικό δίδαγμα; Οι μεγάλοι επιστήμονες δεν είναι πάντα μεγάλοι άνθρωποι – και δεν είναι πρώτη φορά που το μαθαίνουμε αυτό:

– Ο Ισαάκ Νεύτων “δεν είχε ποτέ – με μια μοναδική και σύντομη εξαίρεση – καμία έντονη, κοντινή φιλία. Αν και γενναιόδωρος με το χρόνο και το χρήμα, όταν πια τα είχε και τα δυο σε αφθονία, δεν έδινε ποτέ με τρυφερότητα, ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους”. (πηγή)

– Ο Τόμας Έντισον έπινε το αίμα όσων δούλευαν γι’ αυτόν, διέδιδε χοντροκομμένες βρώμες για τον ανταγωνιστή του τον Τέσλα και έκαιγε ελέφαντες χωρίς κανένα προφανή λόγο.

 

– Ο Φρόιντ έδερνε τη γυναίκα του, ο Μαρξ ήταν ρεμάλι προικοθήρας, o Γκάιγκερ αμετανόητος Ναζί και ο τύπος που προσγείωσε το διαστημόπλοιο της ESA στον μετεωρίτη, σεξιστής, αρσενικό γουρούνι και ιίιου –>

1415980687637_Image_galleryImage_Screengrab_from_a_video_p

 

 

Και μην αρχίσουμε καν να συζητάμε το ότι ο Κικίλιας είναι διδάκτωρ της Ιατρικής.

 

Best of internet