Quantcast
ORIGINALS

Οι ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε, σύμφωνα με τον Αλέξη Σπυρόπουλο

Τραγούδα μας, μουσάτε βάρδε


Μπόγιαν Λέλικα · 19 Ιουλίου 2014

ceb1cebbceb5cebeceb7cf82

 

Οι μέρες είναι λίγες που αποχωριστήκαμε τον εθνικό μας ποιητή Αλέξη Σπυρόπουλο και οι περισσότεροι είμαστε σε χαρμάνα αβάσταχτη. Επειδή ο Αλέξης Σπυρόπουλος δεν είναι ένας ακόμη σπίκερ – ο Αλέξης είναι λογοτεχνούμπα ολκής. Του Αλέξη του αρέσει να μιλάει με μεταφορές, παρομοιώσεις και γενικά λογοτεχνικές τσιριτσάντζουλες οι οποίες είναι το ζόρι ανεκτές όταν βρίζεις τη μάνα κάποιου εκατομμυριούχου νεαρότερου από ‘σένα και που γίνονται εντελώς ανυπόφορες όταν καταντάνε στο “Τα πόδια του Mϋλλερ είναι μακρύτερα κι από αυτά των μανεκέν”.

Κι αυτό δεν είναι καν το χειρότερο.
 
 
Επειδή το μεγάλο βίτσιο του Αλέξη Σπυρόπουλου είναι ένας συγκεκριμένος γαμημένος φθόγγος. Ένα και μόνο από τα εικοσιτέσσερα γράμματα του αλφαβήτου.

Οι παλιότεροι τον θυμόμαστε να λέει “Κάρρστεν Ρρράμελοφ” και “Αλεσάντρρο Μπιρριντέλι”, αλλά τώρα που μετέδωσε τα ματς της Εθνικής και τον Τελικό, μέχρι και τα κορίτσια μάθανε πως ελάχιστα πράγματα αγαπάει ο μέσος άνθρωπος όσο αγαπάει ο Αλέξης Σπυρόπουλος να προφέρει το γράμμα “Ρ”. Άκουσαν τον Αλέξη Σπυρόπουλο να προφέρει το “ΡΡΡΡΡ” οι αδερφοί Κατσάμπα και από τότε κλαίνε σε εμβρυϊκή στάση στο ντουζ. Οι διάφοροι Μϋλλερρρρ, Σβαϊνστάιγκερρρ και Νόιερρρρ του έδωσαν την ευκαιρία να ξεμπουκώσει στο μαξ, αλλά γενικά του Σπυρόπουλου δωσ’ του λέξεις που έχουν μέσα το γράμμα “Ρ” και ασ’ τον να κάνει όπως οι ρόδες των ποδηλάτων όταν βάζαμε χαρτόνι στις ακτίνες.

σπυρόπουλο

Με αυτά κατά νου προσπαθούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο Αλέξης δεν είχε σιγήσει την περασμένη Κυριακή, αλλά συνέχιζε να είναι η φωνή που μας μεταδίδει τα Μεγάλα Νέα:

 
 
 

Σύλληψη Μαζιώτη

σύλληψη Μαζιώτη

ALEXI’S VERSION:

“Αν υπάρχει η μια σφαίρα που γράφει αναπόδραστα το ριζικό κάθε παρανόμου, εκείνο το θερινό καταμεσήμερο στο Μοναστηράκι η συγκεκριμένη σφαίρα βρήκε στη ράχη τον απόκληρο ριζοσπάστη που ρίχτηκε από παιδαρέλι στον ιστορικό ρου που κρατάει από τον Άρη, τον Γκεβάρα και τον Ντουρούτι.

Σαν πρωινοξυπνημένος κορυδαλλός γραπωμένος σε άστοργη ξώβεργα, ο ρήγας των ρέμπελων Νίκος Μαζιώτης στριμώχτηκε από το μακρύ χέρι του σερίφη σε ρυπαρό ρείθρο μπρος σε ράθυμους παραθεριστές από την Αυστραλία.

Ήταν το coup de grace σε ένα ρετρό ρεπερτόριο αντικρατικής γκερίλα, ή το παροδικό ράπισμα του ανθρώπου που σε μερικά τέρμινα θα σπέρνει σαν πρώτα πυρίτιδα;”

 
 

Επίθεση στη Γάζα

γάζα

ALEXI’S VERSION:

“Στην πατρώα χώρα του Αβραάμ, εδώ και αμέτρητα φεγγάρια, μια αρμαθιά ρουκέτες είναι ένα παραπάνω ραντεβού με τη ρουτίνα. Μα ήρθαν οι μέρες που το ραβινικό ραβδί χαράζει ρυάκια αποτρόπαια στο κορμί της Έτερης Ράτσας.

Στο μιαρό μούχρωμα του ρασιοναλισμού, οι ρακένδυτοι ραγιάδες της Λωρίδας, τα ρωμαλέα ράκη που ραγίζουν μα δε συντρίβονται, ραγδαία ρημάζονται από τα Ισραηλινά άρβυλα του αρχέγονου ρίγους. Ο Χάροντας βροντά το ρόπτρο της Ιστορίας και τη Λωρίδα ρυτιδώνει μαυριδερό αλέτρι”

 
 

Κατάρριψη Μπόινγκ στην Ουκρανία

μπόινγκ ουκρανία

ALEXI’S VERSION:

“Μια παροιμία των χωριών της Υπερδνειστερίας αναφέρει πως “Στο Ρόδινο Σούρουπο θα Ροβολήσει το Κοράκι στη Ρούγα”. Με μια ριπή-ρομφαία, το αεροσκάφος των καταραμένων αερογραμμών μετατράπηκε σε ρεκλάμα του βίβερε περικολοζαμέντε της Ρώσικης ρουλέτας η οποία ρισκάρει να ραγίσει τη ραχοκοκαλιά μιας ήδη ριψοκίνδυνα ρευστής υδρογείου.

Πριν προλάβει να συντριβεί το ράμφος του καταραμένου φτερωτού ρομπότ, πριν το ραφινάτο ρούχο τριακοσίων ανθρώπων ρουφηχτεί από τα ραντάρ, η ρετσινιά του ραδιούργου ρουβλιού σιγοντάρει το ρόγχο της Ανθρωπότητας”

 
 

Ο Μαρινάκης δηλώνει πως αντιμετωπίζει “με χιούμορ” την εισαγγελική έρευνα

μαρινάκης

ALEXI’S VERSION:

 

*404 metaphor not found*

 
 

Best of internet