Quantcast
ORIGINALS

Σαν σήμερα στα 90s: 21 Ιανουαρίου

Τι συνέβη σαν σήμερα σε οποιαδήποτε από τις χρονιές του 9


LUBEN CREW · 21 Ιανουαρίου 2013

21 Ιανουαρίου 1993:

Αυτό είναι το τέλος μιας συνέντευξης του Kurt Cobain σαν σήμερα ακριβώς πριν από 20 χρόνια. Πιθανώς σε κάποιο βραζιλιάνικο μέσο αν υπολογίσουμε την κουβέντα που ακολουθεί για τους δίσκους των Os Mutantes που του πρότεινε ο Bill Barlett των White Flag. Γκρι φόρμα μέσα στην κάλτσα μέσα στα sneakers κάτω από το σκισμένο τζιν, μέσα στο άσπρο μπλουζάκι, κάτω από το πράσινο πουκάμισο και τα ακουστικά, κάτω από το ίδιο απροσδιόριστα θλιμμένο βλέμμα που κουβαλούσε πάντα. 8 μήνες πριν την κυκλοφορία του In Utero, έναν χρόνο και κάποιους μήνες πριν το τέλος.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OqjSuYgtU1Q

 

21 Ιανουαρίου 1996:

Η Kate Winslet κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην τελετή της 53ης διοργάνωσης των Golden Globe Awards. Δε θα χρειαστεί να ξαναφορέσει τις ξώνυχες παντόφλες και το λαμέ σακάκι γκέισας/πρώσου στρατάρχη, ένα χρόνο μετά θα δει σαν  Rose DeWitt Bukater τον Τιτανικό να βυθίζεται σε 11 Oscar και 4 Χρυσές Σφαίρες.

 

 

21 Ιανουαρίου 1996:

Τρείς μέρες αφότου ο Ανδρέας Παπανδρέου παραιτηθεί οριστικά για λόγους υγείας, ο Κώστας Σημίτης σχηματίζει την πρώτη του κυβέρνηση κατ’ εντολή του προέδρου της δημοκρατίας . 5 μήνες πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, 9 πριν κερδίσει τις επόμενες εκλογές με αντίπαλο του τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Από τις πρώτες μέρες της νέας εκσυγχρονιστικής διακυβέρνησης Το Γλωσσικό Ζήτημα θα απασχολήσει εκτενώς το δημόσιο βίο ενώ την κυβέρνηση θα επανδρώσει ο βαθύς πυρήνας του μεταρρυθμιστικού/σοσιαλιστικού/δημοκρατικού/εκσυγχρονιστικού μπλοκ, ήγουν οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φίλιππος Πετσάλνικος και σε τελευταία θηριώδη πολιτική θητεία ο αιώνιος έφηβος της Αλλαγής Ευάγγελος Γιαννόπουλος, πάντα στην υπηρεσία του τόπου και του σοσιαλισμού.

 

 

21 Ιανουαρίου 1997:

Oi Chicago Bulls των Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoc και Dennis Rodman θα επικρατήσουν των New York Knicks με 88-87. Όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η κάμερα θα είναι στραμμένη στις εκφράσεις που ανταλλάσονται μεταξύ Michael Jordan και του τότε προπονητή των NYΚ, Jeff Van Gundy, ο οποίος έχει δηλώσει πριν το παιχνίδι πώς ο Jordan είναι «ένας απατεώνας». O Michael Jordan θα ταπεινώσει τον Van Gundy σκοράροντας για τους Bulls 51 πόντους, σκορ-ρεκόρ για ολόκληρη τη σεζόν 1996-1997.

 

 

21 Ιανουαρίου 1998:

Η αντιπαθέστατη Hillary Swank κάνει την τελευταία εμφάνιση της σαν Carly Reynols, random παροδικό MILF δεσμό του Steve στο Beverly Hills. H σειρά που ανέθρεψε γενιές και γενιές (την εξής μια), βρίσκεται στον 8ο κουρασμένο κύκλο της και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο μέχρι το τέλος.

 

 

21 Ιανουαρίου 1998:

Ολοκληρώνονται αισίως τα γυρίσματα του Batman & Robin. Η ταινία του Joel Scumacher στην οποία πρωταγωνιστούν οι  Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Uma Thurman και Alicia Silverstone περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι υπερ-ηρώων στην ψυχρο-πολεμική Gotham City.

 

 

21 Ιανουαρίου 1999:

Οι Beastie Boys είναι οι καλλιτέχνες της χρονιάς για το τεύχος #804 του περιοδικού Rolling Stone. Λίγους μήνες πριν έχουν σαρώσει ό,τι σαρώνεται με την κυκλοφορία του Hello Nasty. Tα κόκκινα τους πάνε πάρα πολύ, η εποχή στην Ελλάδα είναι η τελείως κατάλληλη για να δοκιμάσεις να παλέψεις για το δικαίωμα σου στο party (όποιο και να είναι to party), o Adam δεν έχει καρκίνο, είναι ακόμα μαζί μας. Και όλοι ορκιζόμαστε ότι θα είμαστε Τρεις MC και Ένας DJ. Για πάντα.

 

 

Best of internet