Quantcast
ORIGINALS

Krampus: Ένας χριστουγεννιάτικος ήρωας για όσους δεν συμπαθούν τα Χριστούγεννα

Λίγα λόγια αγάπης για τον τραγοπόδαρο που κάνει τη βρώμικη δουλειά του χοντρού


EGO PETRO · 16 Δεκεμβρίου 2013

 
Για όσους δεν γνωρίζετε τον κύριο, ο Κράμπους ήταν μία παγανιστική μορφή στη μυθολογία πολλών κεντροευρωπαϊκών χωρών, με γλώσσα σαν του τραγουδιστή των Kiss και χειροπέδες στον εξοπλισμό του, που έκανε την βρώμικη δουλειά του χοντρού.
 

Ήταν το ακριβώς αντίθετο από τον Αι Νικόλα (σημερινό Σάντα). Όποιο παιδί λοιπόν δεν βρισκόταν στην λίστα του καλού άγιου έμπαινε αμέσως στην black list του Κράμπους, το οποίο σήμαινε αλυσόδεμα και μεταφορά του παιδιού στο λημέρι του για πνιγμό ή φάγωμα ανάλογα με τη διάθεση. Ωραία πράγματα να λες στο πεντάχρονο παιδί σου που δεν τρώει τις φακές.

Αυτή η Μορφή λοιπόν έχει μείνει ατόφια και δεν έχει εξελιχτεί σε κάποιο υπέρβαρο ανθρακούχο ποτό. Κάθε 5 του Δεκέμβρη είναι η Krampusnacht (νύχτα του Κράμπους) κατά την οποία σύμφωνα με το μύθο βγαίνει προς αναζήτηση των άτακτων παιδιών.
 
Όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις αρχές του Δεκέμβρη πραγματοποιούνται παρελάσεις με μαασκαρεμένους Κράμπους να γυρνούν τους δρόμους ψάχνοντας τροφή.

http://www.youtube.com/watch?v=NlucIywRBN0

Κράμπους λοιπόν. Ένας λόγος να αγαπήσεις τα Χριστούγενα

Best of internet