Quantcast
ORIGINALS

Κατσίκες με πουλόβερ στους δρόμους της Ινδίας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αγοράστε δύο μάλλινα – το ένα για το συμπαθές τετράποδό σας


yolosavros · 1 Δεκεμβρίου 2013

Ένα από τα πράγματα που δε χορταίνουμε να κοροϊδεύουμε στα social media είναι τα υποτιθέμενα accounts που φτιάχνουν οι ιδιοκτήτες τους στα δύσμοιρα κατοικίδια τους. Μιλάμε για λογαριασμούς στο facebook ή στο twitter όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες με γατιά, σκυλιά, πτηνά και άλλα ζωάκια – συχνά ντυμένα με στυλάτα και μοδάτα πουλόβερο και φροντισμένη κόμη.
Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε έναν φίλο/φίλη που να έχει φτιάξει ένα τέτοιο λογαριασμό και που κρατιόμαστε από το να του πούμε ευγενικά ότι αυτό που κάνει δεν είναι πολύ αστείο. Αυτό που δεν έχουμε όμως είναι ένα φίλο που να έχει προφίλ για την κατσίκα του. Γιατί δεν έχουμε φίλους που να μένουν στο Jaibur της Ινδίας (εμείς).

Όπως παρατήρησε ο κοσμογυρισμένος φωτογράφος Αλεξάντερ Γκορίτσκι, στους δρόμους της Jaibur ο κόσμος συνηθίζει να ντύνει τις κατσίκες με πουλόβερ. Ευτυχώς δεν το κάνουν για να αισθάνονται in-style τα κατοικίδια τους. Κυρίως γιατί δεν τα θεωρούν ακριβώς κατοικίδιά τους – όλο αυτό το σουρεάλ σκηνικό είναι μια συνηθισμένη πρακτική που εξασφαλίζει το να κρατιούνται οι κατσίκες ζεστές και σε ιδανικό βάρος για να τις σφάξουν και να τις μαγειρέψουν για την γιορτή Eid al-Adha (Ίνδικές γιορτές σαν τα Χριστούγεννα).

Παρόλο που γνωρίζουμε πια ότι αυτές οι κατσίκες προορίζονται για φαγητό, αυτές οι φωτογραφίες του Γκορίτσκι θα μπορούσαν να δεσπόζουν σε κάποιο Haute couture περιοδικό μόδας για ζώα. (Αν τυχόν γνωρίζετε κάποιο τέτοιο ενημερώστε).

Best of internet