Quantcast
ORIGINALS

Πίστα Φόρμουλα 1 θα χτιστεί στο χώρο που βρίσκεται η Βίλα Αμαλία

οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους η Αστυνομία αποφάσισε να κάνει έφοδο στη Βίλα Αμαλία την περασμένη εβδομάδα


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 14 Ιανουαρίου 2013

Τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η Αστυνομία αποφάσισε να κάνει έφοδο στη Βίλα Αμαλία την περασμένη εβδομάδα σας αποκαλύπτει σήμερα το «Κουλούρι».

Όπως αποκάλυψε έμπιστη πηγή από το περιβάλλον της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και άλλων εντυπωσιακών λέξεων, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό το σχέδιο του για κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στη Βικτώρια. Το σχέδιο, προβλέπει την ισοπέδωση όλης της περιοχής και οι κάτοικοι που θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα αποζημιωθούν με 1 λίτρο πετρέλαιο θέρμανσης και από ένα συλλεκτικό αντίτυπο του πρώτου τεύχους του περιοδικού «Πίστα».

Μοναδικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση του σχεδίου αποτελούσαν οι καταληψίες της Βίλας Αμαλία, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να εγκαταλείψουν το ιστορικό κτίριο και να μεταφερθούν σε κάποιο από τα αχρησιμοποίητα Ολυμπιακά Ακίνητα, όπως τους πρότεινε η Κυβέρνηση. Στο ¨Κουλούρι» μίλησε και ο Κίμωνας, πρώην μέλος του συγκροτήματος «Kimοn and his Gang» και πλέον μέλος του αναρχικού χώρου και θαμώνας της Βίλας. «Ήταν φανερό πως η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε κάποια κρυφή ατζέντα. Πλέον όλα βγάζουν νόημα. Θέλω να αφιερώσω στο ελληνικό κράτος την παλιά μου επιτυχία “Da da da’. Θα απαντήσουμε όπως πρέπει και όταν πρέπει.»

Οι εργασίες για την ισοπέδωση της Βικτώριας αναμένεται να αρχίσουν άμεσα και η κατασκευή της πίστας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014 έτσι ώστε να ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της FIA στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 της σεζόν 2015-2016. Οι προηγούμενες προτάσεις για δημιουργία πίστας στην Πάτρα και στα Μέγαρα απορρίφθηκαν καθώς η τοποθεσία της πίστας στο κέντρο της Αθήνας θα εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που θα μπορούν να την επισκέπτονται χρησιμοποιώντας συγκοινωνία. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κουλουριού», τα εγκαίνια της πίστας θα κάνει ο δημοσιογράφος και γνωστός λάτρης της ταχύτητας, Νίκος Ευαγγελάτος.

http://www.tokoulouri.com

 

Best of internet