Quantcast
ORIGINALS

Τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, γνωστός οπαδός της ομάδας της Κηφισιάς, έχει προβληματιστεί από τη διαφαινόμενη ενίσχυση της ΑΕΚ


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 8 Ιουλίου 2013

 

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθούσαν Ευρωπαίους πολίτες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες.

Ωστόσο, αυτό που δεν ήταν ως σήμερα γνωστό και αποκαλύπτουν διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου είναι το γεγονός πως οι παρακολουθήσεις είχαν ως στόχο τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, ο οποίος φαίνεται πως πονοκεφαλιάζει υψηλά κλιμάκια του Λευκού Οίκου. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του «Δικεφάλου» ο αριθμός των πρακτόρων της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ με αποστολή την παρακολούθηση Ελλήνων διπλασιάστηκε.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, γνωστός οπαδός της ομάδας της Κηφισιάς, έχει προβληματιστεί από τη διαφαινόμενη ενίσχυση της ΑΕΚ, η οποία την προσεχή σεζόν όπως όλα δείχνουν θα ανταγωνίζεται την αγαπημένη του ομάδα για την άνοδο στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Προσπαθώντας να βάλει το λιθαράκι του στην προσπάθεια της ομάδας της Κηφισίας, ο κ. Ομπάμα έστησε σφικτό κλοιό παρακολουθήσεων γύρω από τους διοικούντες την ΑΕΚ. Μάλιστα πηγές του «Κουλουριού» αναφέρουν ότι διαφαινόμενες τρανταχτές μεταγραφές όπως αυτές του Ιμπουσούκι και του Μούργκα έχουν στερήσει τον ύπνο από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δήλωσε σε συγγενικό του πρόσωπο πως «δεν θα το αντέξει» εάν και ο Δημήτρης Κολοβός του Πανιωνίου καταλήξει στην Ένωση.

Η ίδια διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό ιδιαίτερα ικανοποιημένο από το γεγονός πως το τιμόνι του Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται στα χέρια του έμπειρου Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος δεν δίστασε να απειλήσει τις ΗΠΑ με διακοπή διπλωματικών σχέσεων, τονίζοντας πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ιερό και όχι έρμαιο συμφερόντων υπερδυνάμεων. Σε απάντησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε τη καθολική διακοπή των παρακολουθήσεων και ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη, αναφέροντας μάλιστα πως ο ομόλογός του πρόεδρος της Κηφισιας κ. Γαντζούλας δεν ήταν ενήμερος.


http://www.tokoulouri.com

Best of internet