Quantcast
ORIGINALS

Δουλειά Χωρίς Λεφτά

Η ριζοσπαστική σκέψη του Πέτρου Δούκα


Normo Gin · 8 Ιανουαρίου 2013

fdg1fd02

Οι μεγάλες ιδέες της Ιστορίας ειπώθηκαν όλες με το χαμόγελο στα χείλη. “Πάμε στο Βατερλό, τους έχουμε” λέγεται πως κάγχασε ο Μέγας Ναπολέων εν τω μέσω οινοκατάνυξης, “λαγοί θα γίνουν αυτοί του Ουέλινγκτον”. Τόσο αυτός, όσο και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι στρατηγοί της Ιστορίας και ψυχές της εκάστοτε αιμοδιψούς παρέας ήξεραν να κρατούν το κέφι αμείωτο όπου βρίσκονταν. Λέγεται μάλιστα πως πολλές μεγάλες ιδέες τους ξεκίνησαν ως χωρατά.

Το μόνιμο χαμόγελο του Πέτρου Δούκα σε όποια φωτογραφία μπορεί να τον πετύχει κανείς θα έπρεπε από μόνο του να μας προϊδεάζει καταλλήλως. Με ανακοίνωση στο site του, ο οξυδερκής αυτός πολιτικός, ταγμένος στη σωτηρία της χώρας και την καταπολέμηση της ανεργίας, προτείνει την άμισθη απασχόληση των ανέργων σε πόστα που θα τους αναθέσει το κράτος σε επιχειρήσεις. Σε αντάλλαγμα, θα πληρώνονται απ’ το κράτος (που έχει περίσσευμα) και όχι απ’ τις επιχειρήσεις (που έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα) κάποιο “επιμίσθιο” (για συντομία θα το αποκαλούμε “ένα-πιάτο-φαΐ-για-να-μη-μας-πεθάνουν”) σε περίπτωση φυσικά που αυτό περισσεύει. Παράλληλα στην πρόταση συμπεριλαμβάνει και υποχρεωτική άμισθη εργασία για παιδιά και φοιτητές ώστε να μάθουν από νωρίς τις απελευθερωτικές διαστάσεις της εργασίας όπως έλεγαν και οι δημοκρατικές δυνάμεις των ναζί.

Μπορούμε να αποδώσουμε την ιδιοφυΐα του Πέτρου Δούκα στην ιστορικότητα της σκέψης του. Το “L” πραγματοποίησε ιστορική έρευνα ώστε να αναδείξει τα προφανή και μεγάλα προτερήματα του προτεινόμενου εργασιακού μοντέλου της επιβεβλημένης άμισθης εργασίας.

Προάγεται ο Πολιτισμός

hebrew-slaves-building-pyramids-001

Παίρνει μπροστά η αγροτική παραγωγή

slavery

Αναπτύσσεται ο Τουρισμός

slaves-of-the-barbary-corsairs

Διασφαλίζεται η Κοινωνική Συνοχή

Punishing slaves as examples to others occurred with regularity and great england_jpg

Ερχόμαστε όλοι πιο κοντά και βιώνουμε το ευρωπαϊκό όραμα

Labor-Camps

Best of internet