Quantcast
ORIGINALS

Ένα iPad δώρο σε κάθε φαντάρο από τη νέα ΕΣΣΟ

Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει κάθε νέο στρατεύσιμο


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 8 Ιανουαρίου 2013

Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει κάθε νέο στρατεύσιμο, αρχής γενομένης από την επερχόμενη σειρά κατάταξης του Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κάθε νεοσύλλεκτος, μαζί με τον ρουχισμό και την εξάρτυση του θα προμηθεύεται πλέον και από μια συσκευή iPad. Tο μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη στροφή που θα επιχειρήσει ο ελληνικός στρατός προς την τεχνολογία και τα Social Media και έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Οικονομίας. Ο κάθε στρατιώτης θα προμηθεύεται μάλιστα με το τελευταίο μοντέλο του iPad ενώ στις παλιότερες σειρές εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνονται παλαιότερα μοντέλα και σε όσους είναι σε σειρά απολύσεως να δίνεται απλά ένα discman έτσι ώστε να ξεχωρίζουν ως «παλιοί».

Μέσα σε κάθε συσκευή θα βρίσκονται αποθηκευμένα αρχεία με την ιστορία του ελληνικού στρατού, τον όρκο και τις προσευχές που θα πρέπει να μάθουν οι έφεδροι, τον εθνικό ύμνο και άλλα πατριωτικά τραγούδια καθώς και τη στρατιωτική ταινία «Ο Νικητής» με τους Μάρκο Σεφερλή και Αντώνη Κανάκη. Επίσης οι υπηρεσίες και οι μέρες αδείας του κάθε φαντάρου θα σημειώνονται με προσωπική του ευθύνη στη συσκευή του.

Παράλληλα αποφασίστηκε στροφή του στρατού και στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε στρατόπεδο θα έχει τις δικές του σελίδες στο Facebook, το Twitter αλλά και το Foursquare ενώ στα στρατόπεδα με φαντάρους «φαντάσματα» που δεν εμφανίζονται ποτέ θα δημιουργηθεί και σελίδα στο Google+. Έτσι, οι αναφορές πλέον θα γίνονται μέσω του wall του Facebook, τα αιτήματα για άδειες θα υποβάλλονται μέσω tweet και αντί για ελέγχους στις πύλες των στρατοπέδων για την παρουσία των φαντάρων θα γίνονται τα αντίστοιχα check in και check out στο foursquare. Όποιος φαντάρος μάλιστα αναδεικνύεται «mayor» του στρατοπέδου θα ανταμείβεται με 5 ημέρες τιμητική άδεια. Όλα τα social media θα είναι φυσικά συγχονισμένα στο iPad του κάθε φαντάρου, ο οποίος δεν θα χρειάζεται να εξέρχεται από το θάλαμο του παρά μόνο για τις σκοπιές.

Οι συσκευές θα είναι ειδική παραγγελία και θα είναι ειδικά σχεδιασμένες για τον ελληνικό στρατό. Έτσι, στο πίσω μέρος τους θα αναγράφουν την ΕΣΣΟ και τον αριθμό στρατιωτικού μητρώου του κάθε φαντάρου ενώ θα δεσπόζει φυσικά και η ελληνική σημαία. Τέλος, απορρίφθηκε για λόγους εθνικής ασφαλείας η δημιουργία instagram σε κάθε στρατόπεδο.

 

https://www.facebook.com/tokoulouri?ref=ts&fref=ts

 

Best of internet