Quantcast
ORIGINALS

Καράφλα και ξερό ψωμί!

Μία κατάθεση ψυχής για αυτό που πονάει περισσότερο και από γροθιά στο ευαίσθητο σημείο.


EGO PETRO · 20 Ιουνίου 2013

Υπάρχει που λέτε σύντροφοι η φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία χάνονται καθημερινά κάποιες τρίχες, λόγω του γεγονότος ότι η τρίχα ανακυκλώνεται. Περί τις 100.000 με 150.000 τρίχες βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Φυσιολογικά πέφτουν καθημερινά 50-100 τρίχες καθώς η τρίχα έχει τρεις φάσεις ζωής: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή, κατά τις οποίες η τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά.Αυτοί είναι οι τυχεροί της φάσης οπότε δεν μας νοιάζει.

Ας πάμε στο θέμα που μας ενδιαφέρει. Στην περίπτωση που πέφτουν τρίχες παραπάνω από το φυσιολογικό. Υπάρχει λοιπόν και η τριχόπτωση κατά την οποία πέφτουν περισσότερες από 100 τρίχες ημερησίως, από τις οποίες κάποιες δεν επανεμφανίζονται. Η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχική διακύμανση. Αυτή η τριχόπτωση είναι η παθολογική. Έτσι δημιουργείται αραίωση στο κεφάλι διαφόρων βαθμών (στάδια αλωπεκίας σύμφωνα με τις κλίμακες Hamilton και Ludwig) η οποία ανάλογα με το μέγεθος της αραίωσης, ονομάζεται αλωπεκία.

Όσοι ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία φτιάξτε καφέ και ρουφήξτε κάθε πληροφορία που θα ακολουθήσει διότι η ΚΑΡΑΦΛΑ είναι ΓΟΗΤΕΙΑ και στο τέλος θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Μην αρχίσουμε με τα κλασικά ότι η τεστοστερόνη είναι βασική αιτία πτώσης της τρίχας γιατί θα τελείωνε εδώ το άρθρο και η νίκη θα ήταν τόσο εύκολη όσο το να διαβάσεις Paulo Coelho και να το παίξεις διαβασμένος. Οπότε πάμε στα υπόλοιπα.

Δηλώνει κύρος

 

Βασική αιτία τριχόπτωσης είναι το άγχος. ΆΡΑ! Για να κάνεις καράφλα σημαίνει ότι έχεις περάσει περιόδους μεγάλου άγχους. ΆΡΑ! Δεν είσαι καλοπερασάκιας, είσαι ένα εργατικό παιδί που αγχώνεται για να βγάλει ψωμί για την οικογένεια! Κάτι σαν Βασιλάκης Καίλας, με την μόνη διαφορά ότι είσαι 30 χρονών μαλάκας και μένεις μαζί με τους δικούς σου με κορνιζαρισμένο το πτυχίο δίπλα από την τηλεόραση με το σεμεδάκι. Όπως και να ‘χει δηλώνει κύρος.

Λιγότερος πρωινός χρόνος προετοιμασίας

 

Σηκώνεται ο “Μαλλιάς” το πρωί – Απα πα! Τι χάλια μαλλιά, ας τα φτιάξω γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω για δουλειά. Με αποτέλεσμα να τρώει κανένα δεκάλεπτο να φτιάξει την κόμμωση.

Σηκώνεται ο Σύντροφος (γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο των καραφλών), βάζει τα ρούχα του, δεν κάνει μπάνιο γιατί έκανε προχτές, πίνει το καφεδάκι του και έτοιμος για δουλειά.

Δεν χρειάζεσαι σκουφάκι στο κολυμβητήριο

 

Χωρίς λόγια. Καμπούμ. Πάμε καλά σύντροφοι. Τους έχουμε!

Παραπάνω χώρος για τατουάζ

 

Επειδή η δερματοστιξία έχει γίνει της μόδας και τα παλιά τατουάζ έχουν πιάσει χώρο πάνω στο σώμα σου, το καινούργιο ξέφωτο που άνοιξε προ τριετίας είναι το καλύτερο μέρος να συνεχίσεις τη μανία σου να γεμίσεις τατουάζ.

Δεν έχεις πιτυρίδα

 

Δεν έχεις πιτυρίδα με αποτέλεσμα να μην σου τυχαίνουν περίεργα σκηνικά στο λεωφορείο.


Χρησιμοποιείς το λέγειν σου

 

Δεν αρκείσαι στη μαγεία των φρεσκολουσμένων με Ultrex μαλλιών σου όπως κάνουν αυτοί. Διαβάζεις ένα cosmopolitan παραπάνω και τους “10 τρόπους για να την πλησιάσεις” το έχεις πάντα σκονάκι στο πορτοφόλι σου.

Δεν ακολουθείς τη μόδα

 

Δεν σε νοιάζει αν το “αουτ οφ δε μπεντ” ή η φράτζα είναι το ίν της σεζόν. Εφόσον δεν υπάρχουν πολλά μαλλιά, τους πετάς ένα κοντό και όλα καλά. Γλιτώνεις και τα λεφτά αλλά και το περίμενε στον κομμωτή. Άσε, μη το συζητάμε άλλο. Μαλλιάδες-Καραφλοί 0-7.

Δεν φοβάσαι να φορέσεις κράνος

 

Ποια μαλλιά να χαλάσουν και ποια μαλλιά να πέσουν αφού δεν υπάρχουν! Γλιτώνεις και λεφτά από τα πρόστιμα. Ζεσταίνει και το κάμπριο στο κεφάλι.

Δεν συναντάς εμπόδια στο ξύσιμο

 

Φτάνεις στην ρίζα του προβλήματος στο πι και φι. Δεν χρειάζεται να περάσεις κάποιες στρώσεις τρίχας που στέκονται εμπόδιο μπροστά στην ανακούφιση από το ξαφνικό “φάγωμα”. Ούτε μαλλιά, ούτε τίποτα. Είσαι εσύ το χέρι σου και η γυμνή καράφλα σου έτοιμοι να νιώσετε την ηδονή!

ΕΙΝΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ

 

Για να θυμηθούμε και την επίκληση στην αυθεντία που μάθαμε στην έκθεση, πάρτε κάποια παραδείγματα από γνωστούς φαλακρούς για να μην νιώθετε μόνοι. >>>> ΚΑΡΑΦΛΑ
Και άλλα πολλά. Τους έχουμε τους μαλλιάδες σύντροφοι. Είμαστε περισσότεροι και καλύτεροι.

Υ.Γ. για τους “Top Commenters” που καραδοκούν: Παιδιά! Το κείμενο είναι χιουμοριστικό! ΟΧΙ Wikipedia να ψάχνουμε πηγές.

Best of internet