Quantcast
ORIGINALS

ΣΚΑΪ εναντίον ΕΡΤ: Μέγας Διαγωνισμός Δημοσιογραφίας

Εξαιρετικά πολιτική ανάλυση για την κορυφή της αντικειμενικής πολύπλευρης ενημέρωσης


 
 

Τα πράγματα φίλοι παραείναι σοβαρά για να μην τα αντιμετωπίσουμε με τη δέουσα σοβαρότητα. Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο τις τελευταίες ώρες η πολιτική ηγεσία του τόπου [sic] μετά το πλήρες και αποφασιστικό ξεπουλ.. ε, πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που πλαισίωσε κάθε δημόσιο αγαθό και υπηρεσία που βρέθηκε στο διάβα της, αποφασίζει το τολμηρό διάβημα της εκχέρσωσης και της δημόσιας ραδιοφωνίας/τηλεόρασης – στα σοφά, σίγουρα βήματα που μια ολόκληρη ινδαλματική Μαργκαρετ Θάτσερ άλλοτε θα πατούσε. Με την ελάχιστη αίρεση ότι ούτε η Μάγκι τόλμησε ποτέ να ακουμπήσει το κολοσσιαίο BBC, αλλά εδώ είναι ΕΛΛΑΣ χώρα του φωτός και ποιός τους γαμεί τους κουτόφραγκους στην τελική.

Κλείνουν την ΕΡΤ. Κλείνουν και τον τάφο τους! – όπως θα προσέθεταν πολιτικοί ταγοί που βρέθηκαν σε παρόμοια κρίσιμη θέση στο παρελθόν. Κι αν εμείς, σαν έγκυρο δημοσιογραφικό και ενημερωτικό πορταλ άποψης, αρθρογραφίας και προπαγάνδας που είμαστε, δεν θέλουμε επουδενί να απευθύνουμε κάποιο διάγγελμα, θα θέσουμε το κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων απο το πρωΐ: Τι τηλεόραση θέλουμε τελικά;

Και ποιός καταλληλότερος για να απαντήσει στο αυτό ερώτημα, από το ίδιο το εκπαιδευμένο και ώριμο κοινό. Από εσάς δηλαδή. Ακολουθεί σημειακή λεπτομερής εξονυχιστική αντικειμενικότατη σύγκριση του άθλιου κρατικοδίαιτου διαύλου της ΕΡΤ με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παρανομ.. ε, ιδιωτικής συχνότητας που προσφέρει άμεση, πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση και δεν είναι άλλος από τον ΣΚΑΪ.

Διάβασε. Κρίνε. Ελευθέρωσε το Μυαλό σου και Σκέψου. Εσύ αποφασίζεις!

 
 

Καλύτερο πρωϊνό ενημερωτικό μαγκαζίνο

Γιώργος Αυτιάς

Ουράνιο τόξο

Κανείς δε ξεχνά, τίποτα δε ξεχνιέται αγαπητοί φίλοι και φίλες. Ο πιο επιτυχημένος παρουσιαστής στα νεανικά κοινά 65-75 Γιώργος Αυτιάς διεκδικεί και κερδίζει με χαωτική διαφορά από το δεύτερο το βραβείο πρωϊνής, βραδινής, απογευματινής και οποιασδήποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας με ένα και μόνο ΤΕΡΑΣΤΙΟ βίντεο. Ο γλυκύτερος παιδεραστής της ελληνικής τηλεόρασης.

 
 

Πιο καψούρης πρωταγωνιστής

Άρης Πορτοσάλτε

Σιρίλο Ριβέρα

O Άρης είναι τσιράκι. Και είναι τσιράκι γιατί είναι καψούρης. Και είναι καψούρης γιατί ζει έναν αθεράπευτο, άσβεστο, μονομανή, μονόπλευρο, χωρίς ανταπόκριση έρωτα με τον νεοφιλελευθερισμό και κατ’ επέκταση με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο έρωτας όλα τα αθωώνει φυσικά, αλλά ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να γουστάρει έναν χοντρό, καράφλα, καπιτάλα εφοπλιστή;

Τον στηρίζουν: Σύσσωμο το εφοπλιστικό κεφάλαιο της χώρας, κάθε νεοφιλελέ τσουτσέκι και φυσικά το αφεντικό του.

Ο Σιρίλο αγαπάει με πάθος τη Μαρία Χοακίνα Βιγιασενιόρ. Και ο έρωτας του υπερβαίνει φυλές, φύλα, τάξεις και τον -ολίγο- κωλοπαιδισμό της όμορφης Μαρίας που θα τον συγχωρήσουμε.

Τον στηρίζουν: Οι κολλητοί του, η δασκάλα Σιμένα, ο πατέρας του και η Γλυκιά Παναγία τους Γουαδελούπης.

 
 

Καλύτερος Αστρομαχητής

Τράγκας

Original Αστρομαχητές

Ο Τράγκας πιστεύει στους ΕΛ, πιστεύει στην γνήσια καταγωγή της ελληνικής φυλής από το Σείριο, φοράει το κασκόλ του, φυσικά είναι SPACE και δε φοβάται τίποτα. Ένας Ελεύθερος Σκοπευτής, ένας ανάλγητος Σερίφης του Διαστήματος, μια -μόνιμα- υπ’ ατμόν τηλεοπτική περσόνα που πρώτα θα φωνάξει, πρώτα θα καταδικάσει, πρώτα θα κλοτσήσει την καρδάρα και μετά θα ακούσει.

Στο δια ταύτα:
Ποιός θέλει ένα μάτσο ναζί να λένε παπαριές σε μια γαμάτη αστροδιαστημική κατάσταση;

Είναι οι original αστρομαχητές.

Στο δια ταύτα: Είναι οι original αστρομαχητές ρε μαλάκα.

 
 

Πιο ανεξάρτητη δημοσιογραφική ενημέρωση

#skai_xeftiles

Παύλος Παπαδημητρίου

Δημοσιογραφία σύμφωνα με το #skai_xeftiles σημαίνει ότι όταν συμβεί στα πέριξ εξέγερση, βομβαρδισμός γυναικόπαιδων με βόμβες ναπαλμ, ομαδικός βιασμός, ξύλο στον ανυπεράσπιστο ανάπηρο συμμαθητή της τάξης ή κλοπή σε παγκάρι εκκλησίας: Τα ήθελε ο κώλος τους.

Μπορεί να πείσει: Κανέναν.

Δημοσιογραφία για τον Παύλο Παπαδημητρίου σημαίνει στακάτα ότι πρέπει να κερδάει μια ομάδα. Ονόματα δε λέμε.

Μπορεί να πείσει: Κανένα αλλά ένα ντεπον για ελέφαντα θα το χρειαστείς. Much better.

 
 

Καλύτερο τηλεοπτικό trip

Ελένη Ψυχούλη

Γιάννης Μπακογιαννόπουλος

Σοβαρά τώρα; Πάτα τέσσερα τσιγάρα και δες αυτό και όλα τα related.

 
 

Πιο συναρπαστική βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση

Μπογδάνος (Ευθέως)

Βικάρα Φλέσσα (Στα Άκρα)

Όλοι μπορούν να το κάνουν. Το διερευνητικό βλέμμα της ηδυπάθειας, το παιγνίδισμα των χειλιών. Η κίνηση. Η γλώσσα. Το επέκεινα. Το δια ταύτα. Το Άλφα και το Ωμέγα, το Ενώ και το Αφού. Τα Άκρα. Ένα ποτήρι στο χέρι. Είναι η Βικάρα. Την αγαπάμε σφόδρα. Κανείς δε μπορεί να το κάνει σαν κι αυτή.

 
 

Καλύτερη ξένη σειρά

Αλέξης Παπαχελάς

Παιχνίδια χωρίς σύνορα

Ο Αλέξης πίνει καφέ στις πρεσβείες, παίρνει τσάι στη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ, πίνει το μανχάταν το κοκτέηλ γλείφοντας τις κατουρημένες τις ποδιές, μοχθεί, προσπαθεί πολύ για ένα πράμα: Να γίνει μισητός μέχρι και στον τελευταίο θιασώτη των θεωριών συνωμοσίας που θέλουν την Ελλάδα μια αμερικανοκίνητη μπανανία όπου οι Εβραίοι αλωνίζουν, οι Μασώνοι κανονίζουν, οι Κακοί επιζούν κι ο μεροκαματιάρης φουκαριάρης πατριώτης δεν έχει στον ήλιο μπύρα – καταλήγει να ακούει FFC όλη μέρα.

Ποιός κερδίζει: Ο Κουρμένταλας. Ρε μαλάκα, έχει γίνει μοναχός ο άνθρωπος, αφήστε τον ήσυχο.

Η Δαφνάρα Μπόκοτα είναι μεγάλο ταλέντο. Η Eurovision, τα παιδικά, τα παιχνίδια χωρίς τσίνορα, οι γύροι, οι πίτσες με την ξαδέρφη Βαγγελίτσα είναι μέσα στα πιο όμορφα πράγματα που ζήσαμε. Να μην κλείσει η ΕΡΤ ποτέ. Να τους γαμήσουμε.

Ποιός κερδίζει: Η Μάλτα. Εμείς. Το καθετί δημόσιο και καθετί κοινό. Τα παιδικά μας χρόνια ρε τσόλια.

 
 

Εσύ αποφασίζεις!

[cardoza_wp_poll id=31]

 
 

Best of internet