Quantcast
ORIGINALS

Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά

O Frank Sinatra και μια συνταγή διάσωσης για το αυριανό σας hangover.


Normo Gin · 31 Δεκεμβρίου 2012

ratpack

Και λίγο πριν το τέλος του 2012, θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε τη χρονιά με στιλ και όταν μιλάμε για νυχτερινό στιλ, έχουμε πάντα μία παρέα να θυμόμαστε που όλες οι μετέπειτα καθοδηγητικές γραμμές για αξιοπρεπή βίο απ’ τα έντυπα του Αγίου Πέτρου του Κωστόπουλου βασίστηκαν πάνω τους. Μιλάμε για το περιβόητο Rat Pack, μια παρέα κουστουμάτων αλκοολικών μισογύνηδων ρατσιστών που με τον πολυτελώς αργόσχολο τρόπο ζωής τους, έμελλε να αφήσουν το στίγμα τους στις φαντασιώσεις κάθε μεγάλου ανδρός με καλό αυτοκίνητο, δικό του μαγαζί, σύζυγο με μώλωπες κ.ο.κ. Επειδή εμείς εδώ δεν τα κάνουμε ιδιαίτερο κέφι αυτά τα πράγματα, λέμε να στίψουμε λίγο το πόσο τραγικοί τύποι ήταν και το Rat Pack και οι ακόλουθοί του και να κρατήσουμε για την έξοδο του χρόνου ένα τραγούδι που μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο κρασί απ’ αυτά που πωλούνται στα πεντόκιλα χάρτινα κιβώτια. Κυρίες και κύριοι, ο – εντελώς μαλάκας – Frank Sinatra με το It Was A Very Good Year.

Εκτός από το παραπάνω άσμα, θα κρατήσουμε και μία μεγάλη εφεύρεση που συνόδευε τους παραπάνω κυρίους, καθώς – όντας στουπί απ’ το πρωί ως το βράδυ – τα πρωινά τους δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολα. Μίας και σήμερα το έθιμο θέλει τους πάντες να καταλήγουν “ζάντα απ’ τα ξύδια” όπως το λένε στο χωριό μου το Παρίσι, σκεφτόμαστε να ανασύρουμε τα μυστικά τους, προς όφελος πάντα των αναγνωστριών και αναγνωστών μας που θέλουν να ζήσουν τον όλεθρο απόψε. Το κοκταίηλ Prairie Oyster θρυλείται πως αποτελεί την καλύτερη βάση για να μπορέσετε να κάτσετε να αντιμετωπίσετε – ανάμεσα σε όσες κι όσους ξυπνήσετε – τις αυριανές τύψεις για τα ξεφτιλίκια στα οποία επιδοθήκατε με αξιοσημείωτη επιτυχία.

PrairieOyster-003-de1

Αύριο το πρωί λοιπόν, θα προσπαθήσετε να εντοπίσετε ένα χαμηλό ποτήρι, θα σπάσετε μέσα ένα αυγό* χωρίς να ταρακουνήσετε τον κρόκο, θα προσθέσετε μία κουταλιά σάλτσας Worcestershire, θα πασπαλίσετε με αλάτι και πιπέρι και θα ραντίσετε δις το μίγμα με ταμπάσκο. Αυτό θα σας προκαλέσει μία στοιχειώδη ανάκαμψη και τύφο, αλλά γνωρίζοντας τις πρωτοχρονιάτικες συνήθειες, αυτό είναι το μικρότερο απ’ τα προβλήματά σας.

Καλή πρωτοχρονιά να έχετε.

 

* Λέγεται με την ελπίδα πως ξέρετε να μη συμπεριλαμβάνετε τα τσόφλια.

Best of internet