Quantcast
ORIGINALS

Οι Τύποι που συναντάς στην Παραλία – Μέρος 1ο

Μαζί με κουβαδάκια, ξαπλώστρες, ρακέτες, μπαλάκια


JR · 15 Μαΐου 2013

Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα και τολμώ να πω ότι φέτος περισσότερες ήταν οι φωτογραφίες από την παραλία παρά από αρνιά. Φταίει που έκατσε και τόσο αργά το Πάσχα.

Πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν σε χωριά και νησιά, μια καλή ευκαιρία για αρκετούς να κάνουν το πρώτο μπάνιο της χρονιάς. Ορίστε λοιπόν οι τύποι που θα συναντήσεις στην παραλία, κι αν όχι όλους ακόμα μέχρι τον Αύγουστο σίγουρα.

 
 

Ο Ιδιοκτήτης


Σε αυτή την κατηγορία ανήκει εκείνος που θεωρεί την παραλία δική του. Είτε είναι ο τύπος που έχει το beach bar και χρεώνει ακόμα και τον ήλιο, είτε ο τύπος-συνήθως γύρω στα 60, καραφλός, με κοντό μαγιό- που έχει στήσει το αντίσκηνό του μόνιμα στην μια άκρη της παραλίας και κάνει περιπολίες για να δει αν όλα πηγαίνουν καλά στην παραλία του.

 
 

Ο Αθλητής


Θα φέρει μαζί του ό,τι έχει να κάνει με άθληση. Ρακέτες, μπάλα, φρίσμπι, βαράκια για χέρια και πόδια, κανόε καγιάκ κ.λ.π. Το κακό με αυτόν είναι ότι δεν έχει καν την ευγένεια να το εξασκήσει μακριά από τον κόσμο. Του αρέσει να παίζει καρφιά εκεί που σκάει το κύμα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα τείχος πρόσβασης προς τη θάλασσα. Του αρέσει να κάνει το κομμάτι του ανάμεσα στον κόσμο. Κι αν πετύχει κάποιον θα πει “συγγνώμη” αλλά θα συνεχίσει να βάζει όλη του τη δύναμη.

 
 

Ο Σφίχτης


Ο σφίχτης ξεκινάει γυμναστήριο όταν ανοίγει ο καιρός. Έχει πλακωθεί στα βάρη με αποτέλεσμα από τη μέση και κάτω να είναι ακόμα μισή μερίδα. Όταν βγει στην παραλία έχει προσέξει να είναι άτριχος σε όλο το σώμα και βάζει baby oil για να καεί πιο γρήγορα. Είναι εκείνος ο τύπος που όταν κάνει βουτιά νομίζει ότι κάνει καταδύσεις, στο τέλος όμως σκάει με την πλάτη, το λάδι του αφήνει κηλίδες στο νερό και φοράει κοντό μαγιό από μέσα και μακρύ από έξω.

 
 

Ο Ζωόφιλος


Ο ζωόφιλος θα φέρει μαζί του το κατοικίδιό του. Τις περισσότερες φορές είναι σκύλος, αφού στις γάτες δεν αρέσει το νερό, αλλά μην αποκλείετε οποιοδήποτε άλλο ζώο. Στην περίπτωση του σκύλου, συνηθίζει να τον αφήνει ελεύθερο να τρέχει στην παραλία δημιουργώντας αμμοθύελλα στο πέρασμά του. Αν κάποιος ενοχληθεί από τη συμπεριφορά του σκύλου, ο ιδιοκτήτης του θα στραβώσει για λίγα δευτερόλεπτα αλλά θα φωνάξει “Jack, έλα εδώ αγόρι μου”.

 
 

Ο Γυμνιστής


Σε παραλίες γυμνιστών είναι λογικό να δεις γυμνιστές. Θα τον συναντήσεις όμως και σε παραλίες που δεν είναι. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο τύπος που δεν τον νοιάζει αν δίπλα του τα παιδάκια παίζουν με κουβαδάκια, θα τα πετάξει όλα και θα κάνει και βόλτες. Οι πιο cool παίζουν και μπάλα ή τρέχουν. Επίσης στην ίδια κατηγορία ανήκει κι εκείνη που δεν θέλει να αφήσει ασπρίλες το μαγιό.

 
 

Ο Δύτης


Ο δύτης φέρνει μαζί του βατραχοπέδιλα, μάσκα, ψαροτούφεκο κ.λ.π. Είναι εξοπλισμένος με όλα τα συμπράγκαλα που απαιτεί η επιβίωση κάτω από το νερό, αλλά υστερεί σε ένα βασικό σημείο. Βουτάει στις παραλίες με βυθό από άμμο και στο τέλος κυνηγάει γλώσσες. Ως συνήθως βγαίνει στο 10λεπτο αφού ο βυθός δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και λέει ιστορίες από δύσκολα ψαρέματα με τεράστια ψάρια.

 
 

Οι τύποι που συναντάς στην παραλία είναι πολλοί. Θα υπάρξει και 2ο μέρος με πωλητές, οικογενειάρχες, ρεπόρτερ του Star κ.ά. Δώστε ιδέες γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιους ξεχνάω.

Best of internet