Quantcast
ORIGINALS

TOP 10 Τιμωρίες του Ευλογητού

Δέκα περιπτώσεις ανθρώπων στην Λάμψη που νιώσαν την οργή του Ευλογητού


ΜΑΚΑΡΕΝΙΑ · 30 Απριλίου 2013

Είσαι πρόστυχη πόρνη; Είσαι βαποράκι που κτηνωδώς κηλιδώνεις αθώες ψυχές αγγελουδιών, διακινώντας τους καραμέλες ηρωίνη στο προαύλιο; Είσαι μπαργούμαν σε κωλόμπαρο που σερβίρει εκρηκτική γόμωση σε ανυποψίαστους θαμώνες; Ανήκεις στην κάστα των καταπατητών δασών, των διεφθαρμένων μπάτσων και άλλων σκουληκιών του υποκόσμου; Σε λένε μήπως Γιάγκο Δράκο; Ε τότε ναι λοιπόν, θα νιώσεις κι εσύ την οργή του Ευλογητού. Του ανθρώπου που κάτω από την μάσκα του Χριστόφορου Κοτέντου κρύβει ό,τι ιδανικό κι αξία έχει ξεχαστεί πια από τούτο τον ανήθικο ντουνιά, γι’ αυτό και ο Θεός του όπλισε το χέρι μ’ ένα κουμπούρι, και το άλλο χέρι μ’ ένα σπρέι για να γεμίσει τα άθλια σκηνικά της Λάμψης με το ευλογητό του όνομα.

 
 

10. Ο Ευλογητός δολοφονεί αστυνομικίνα


 
 
-Είσαι κακό κορίτσι αστυφύλαξ. Θα πας στην κόλαση.

-Θα σε συναντήσω εκεί κι εσένα, σατανά.

Ο Ευλογητός βγάζει ένα λεπίδι και μαχαιρώνει πολλάκις(δοσμένα με εξαιρετικό τρόπο μέσα από τις σκιές) μια μπατσίνα που πήγε να του τη φέρει.
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Μετά από τόσες μαχαιριές, και το μαχαίρι και το πάτωμα του δωματίου δεν έχουν ίχνος αίμα.

 
 

9. Ο Ευλογητός δολοφονεί τελωνειακό


 
 
-Μπα, ήρθαν οι Απόκριες; Τι θες εδώ ρε μασκαρά;

Ο διεφθαρμένος τελωνειακός, που μόλις έχει κάνει σκουπίδι μια μπαργούμαν (στο γνωστό μωβ κωλόμπαρο που πήγαιναν όλοι στην Λάμψη) επειδή τον ξεμπρόστιασε, λέγοντάς του ότι περνάει λαθραία τσιγαροποτά απ’ το τελωνείο, τολμά να ξεστομίσει κάτι τέτοιο στον Ευλογητό.
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Η μπαργούμαν κρυφοκοιτάζει μέσα από την βολικότατη τρύπα της γλάστρας γιούκα, όσο, λίγο πριν τον φόνο, ακούγεται η εξής στιχομυθία:

-Είσαι τρελός;

-Όχι. Είμαι απεσταλμένος του Θεού και έχω την εντολή να καθαρίσω το ναό του από τους έμπορους των ψύχων και τους αργυραμοιβούς των συνειδήσεων.


 
 

8. Ο Ευλογητός δολοφονεί προαγωγό


 
 
Έτσι, ευγενικά, ο Νίκος Φώσκολος αναφέρεται στην τσατσά Βίνα Ασίκη(;), στην οποία ο Ευλογητός παρουσιάζεται ως πελάτης που θέλει να διαλέξει κορίτσια για το βράδυ. Άντε, ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι εκείνη δεν υποψιάστηκε τίποτα όταν είδε έναν μαντραχαλά με λαστιχένια μάσκα. Ας παραβλέψουμε και το ότι πάλι δεν έσταξε στάλα αίμα. Αλλά πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι την αποτέλειωσε ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ;
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Στο 0:39, «ο Νίκος Φώσκολος ζητάει ηθοποιούς και τελειόφοιτους Δραματικών Σχολών, ηλικίας 22-35 χρονών, για νέους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Λάμψη».

 
 

7. Ο Ευλογητός δολοφονεί επίορκο αστυνομικό


 
 
-Ποιος διάολο είσαι, και τι’ναι αυτή η μουτσούνα που φοράς;

Ο μουστακαλής επίορκος αστυνομικός με μια μπουκάλα ουίσκι στο χέρι και τρεις γκόμενες πίσω απ’ το κρεβάτι, βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή του Ευλογητού. Επιτέλους, βλέπουμε λιγουλάκι αίμα στον αγκώνα του θύματος την ώρα που ξεψυχά, κάπου ανάμεσα στα 25.000 κεράκια εκκλησίας που φώτιζαν τον χώρο (wtf).
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Μέσα στον χαμό, οι τρεις πόρνες φεύγουν τρέχοντας, αλλά μία από αυτές φροντίζει να σκύψει σαν κυρία, να αρπάξει κι ένα παλτό απ’ το πάτωμα και να φύγει.

 
 

6. Ο Ευλογητός βάζει βόμβα στο δικαστήριο


 
 
Τι δικαιοσύνη είναι αυτή που αθωώνει αυτό το τέρας τον Γιάγκο; Σκέφτηκε ο Ευλογητός, και η εικόνα στον τοίχο με την οποία συνομιλεί συμφωνεί. Έτσι, παίρνει πέντε γκουμούτσες δυναμίτη, κολλάει από πάνω με σελοτέιπ το ξυπνητήρι του κομοδίνου και ετοιμάζεται να ξετρυπώσει απ’ το δικαστήριο, όταν μπαίνει ένας φύλακας. Θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την τελευταία του αποστολή;
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Στο 2:59, ο Ευλογητός βγάζει όπλο με έναν σιγαστήρα δίμετρο. Πυροβολεί τον φύλακα, και το καψούλι ακούγεται μέχρι τη ΓΑΔΑ. Να τον χαίρεσαι τον σιγαστήρα σου, μεσιέ.

 
 

5. Ο Ευλογητός δολοφονεί καταπατητή δασών


 
 
Πυρκαγιές, δάση, ξεχέρσωμα, φευγιό από την τσιμπίδα του νόμου. Ο Ευλογητός έχει πολλά να σούρει σε άλλον έναν μουστακαλή που βρωμίζει την τέλεια θεϊκή δημιουργία, ο οποίος αντιτείνει ότι «δεν έβλαψε τον ελληνικό λαό» και το δίνει έναν πάκο πεντοχίλιαρα. «Μπορείς να εξαγοράσεις πολλά, τον θάνατο όμως όχι, γιατί τότε θα πέθαιναν μόνο οι φτωχοί και οι ασήμαντοι», λέει ο τιμωρός και τον σκοτώνει.
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Δεν σκοτώνει μόνο τον καταπατητή. Σκοτώνει, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, και τον κοιλαρά φίλο του, και ένα ξανθό τσόλι που μπαλαμούτιαζε στον καναπέ. Έτσι γιατί α. Άσε που δεν του ‘φτανε ο τοίχος να γράψει Ευλογητός και το ‘γραψε πάνω στην πόρτα.

 
 

4. Ο Ευλογητός επιτίθεται στην Τατιάνα


 
 
Η Τατιάνα τελειώνει απ’ τη δουλειά της στη ΓΑΔΑ και για κάποιο λόγο, επιλέγει τον ηλεκτρικό για να γυρίσει στο σπίτι της –ενώ είναι μια πάμπλουτη Δράκου που θα μπορούσε να είχε πάει σπιτάκι της τουλάχιστον με ελικόπτερο- και περπατάει με τις τακούνες σε κάτι απόμερα πάρκα. Πολύ θέλει κι ο Ευλογητός να την πάρει στο κατόπι με το μπαλταδάκι του τυριού; Εκείνη, μετά από 400μ. μετ’ εμποδίων και τακούνων, βγάζει όπλο και αστοχεί πέντε φορές από απόσταση μισού μέτρου, αφού ο Ευλογητός κάνει επιδέξιους ελιγμούς. Καταλήγουν σε μια διάβαση, όπου ο τιμωρός είναι έτοιμος να τη σουβλίσει, μόνο που… κάποιοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εμφανίζονται πανηγυρίζοντας. Τι α-να-τρο-πη ρε φίλε;
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Ο αρχι-φίλαθλος την βλέπει και τη ρωτά το αμίμητο: “Τι τρέχει κυρία μπάτσα; Είσαι άρρωστη;”

 
 

3. Ο Ευλογητός δολοφονεί λαθρέμπορο


 
 
«Άντε ρε Αντριάνα, κόκαλα έχει αυτό το ρημάδι το νερό;» Αυτά πρόλαβε να πει ο Αναστάσης, προτού ο Ευλογητός του πετάξει το νερό στα μούτρα και τον μαχαιρώσει. Το καλύτερο μέρος, όμως είναι ο πανηγυρισμός του Ευλογητού, στο τέλος της σκηνής, πηδώντας στον αέρα, στην αθηναϊκή εξοχή. Απλά επικό.
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Προφανώς, το γραφείο χρησιμοποιούταν ως αστυνομικό τμήμα για τις άλλες σκηνές, γι’ αυτό και πάνω στο γραφειάκι του Αναστάση υπάρχει απλωμένος ένας χάρτης της Ελλάδας, από αυτούς που κοσμούν τον τοίχο του υπαστυνόμου Βάσου για παράδειγμα.

 
 

2. Ο Ευλογητός δολοφονεί έναν λεφτά


 
 
Για άλλη μια φορά, ένα μωβ δωμάτιο γίνεται το σκηνικό ενός εγκλήματος. Ο Ευλογητός δολοφονεί έναν μπάρμπα με φουλάρι, που μετρούσε κάτι πάκα με πεντοχίλιαρα, τα οποία φυσικά στην συνέχεια καίει ο μασκαράς.
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Πάλι του ‘τυχε στενός τοίχος για να γράψει το σύνθημά του, γι’ αυτό σκαρφίζεται άλλη λύση: Γράφει το «ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ» διαγώνια.

 
 

1. Ο Ευλογητός σκοτώνει έμπορο ναρκωτικών


 
 
Ένας αλητήριος πουλά ναρκωτικά σε δύο σχολιαρόπαιδα με φόρμες, λίγο έξω από την παιδική χαρά, και ο Ευλογητός βλέπει και φρίττει. Ξαφνικά, μπαίνει τέκνο-σαικεντέλικ-τρανς μιούζικ, ο μασκοφόρος τρελάρας πνίγει τον ξεδιάντροπο έμπορα, και πατά με την μπότα του τις βρωμοσίριγγές του.
 
 
Απολαυστική λεπτομέρεια: Ο Ευλογητός γράφει το όνομά του στην πινακίδα που λέει «Προσοχή σχολείο», βάφοντας άνετα στο ύψος του χεριού του. Επόμενο πλάνο, γενικό. Η πινακίδα βρίσκεται γύρω στα τρία μέτρα πάνω απ’ το έδαφος. Right.
 
 

Best of internet