Quantcast
ORIGINALS

Καταργούνται όλες οι αργίες του Πάσχα, ύστερα από προτροπή της Εκκλησίας

Ένα απρόσμενο χτύπημα ετοιμάζονται να δεχτούν όλοι οι εργαζόμενοι, λίγες μόλις ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 27 Απριλίου 2013


 
 

Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε στην Κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναμένεται να καταργηθούν όλες οι αργίες των ημερών του Πάσχα και όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα πρέπει να βρίσκονται κανονικά στις δουλειές τους.

Η κίνηση αυτή έχει σαν στόχο να επαναφέρει όλους τους Έλληνες στο μονοπάτι του Θεού και να τους κάνει να συλλάβουν ξανά το αληθινό νόημα των ιερών αυτών ημερών. Όπως τόνισε στο «Κουλούρι» υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της Εκκλησίας, το οποίο μάλιστα βρίσκεται οριακά κάτω από τους αγγέλους: «Όλοι οι Χριστιανοί έχουν χάσει εντελώς το νόημα του Πάσχα. Αντί να αναλογιστούν τη θυσία που έκανε γι” αυτούς ο Ιησούς Χριστός με τη σταύρωση Του, οργανώνουν εκδρομές, βγαίνουν, πίνουν, ξεχνάνε τη νηστεία και βουτάνε στις αμαρτίες. Πριν λίγες ημέρες άκουσα έναν δημόσιο υπάλληλο να λέει χαρακτηριστικά «Ναι μωρέ Χριστέ, τρέλανε μας, σταυρώσου πάλι να πάμε στο χωριό». Αυτά είναι ανεπίτρεπτα, μόνος δρόμος είναι η κατάργηση των αργιών».

Το σχέδιο, πέρα από την κατάργηση των αργιών, προβλέπει και την υποχρεωτική κατήχηση όλων των εργαζομένων. Έτσι, μετά τη λήξη του 8ωρου θα ακολουθεί η προβολή επεισοδίων της δημοφιλούς σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και στη συνέχεια όλοι μαζί θα παίρνουν τον δρόμο προς την εκκλησία. Καθ’όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας επίσης, από τα ηχεία όλων των εργασιακών χώρων θα ακούγονται ψαλμωδίες από τον Πέτρο Γαϊτανο και τον Χρήστο Σαντικάι ενώ όποιος εργαζόμενος χαμογελά θα τιμωρείται με πρόστιμο. Τέλος, θα πριμοδοτούνται όσοι υπάλληλοι έχουν μακριές γενειάδες.

Το σχέδιο του Ιερώνυμου βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και την Τρόικα, καθώς οι παραπάνω μέρες εργασίας αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», η αργία της Πρωτομαγιάς θα μεταφερθεί τελικά το Δεκαπενταύγουστο.

Best of internet