Quantcast
ORIGINALS

Στην οροφή των γραφείων του ΚΚΕ θα τοποθετηθεί ως ένδειξη τιμής η Αλέκα Παπαρήγα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σκοπεύει να τιμήσει την προσφορά της 67χρονης πολιτικού


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 17 Απριλίου 2013

Ιστορικό χαρακτηρίζεται το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς σηματοδότησε την αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από τη θέση της γενικής γραμματέως του κόμματος και την αντικατάσταση της από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σκοπεύει να τιμήσει την προσφορά της 67χρονης πολιτικού, η οποία βρισκόταν στην ηγεσία της παράταξης από το 1991, οργανώνοντας μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν τον προσεχή Ιούλιο, όταν και η Αλέκα Παπαρήγα θα τοποθετηθεί στην οροφή των γραφείων του κόμματος στον Περισσό. Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν την Πρωτομαγιά με μια μεγάλη απεργιακή συναυλία στο δημοτικό στάδιο Νίκαιας κατά τη διάρκεια της οποίας θα τραγουδήσουν οι Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαρία Φαραντούρη και Μίκης Θεοδωράκης.

Στις αρχές του Ιουνίου, επίλεκτη ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ θα δώσει φιλικό αγώνα μπάσκετ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και στην ανάπαυλα του αγώνα θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στην απερχόμενη γενική γραμματέα του κομμουνιστικού κόμματος. Στα τέλη του μήνα, η Αλέκα Παπαρήγα θα μεταβεί στη Μόσχα για να γίνει δεκτή στο Κομμουνιστικό Hall of Fame, προσθέτοντας το όνομα της σε μια λαμπρή λίστα αριστερών η οποία περιλαμβάνει μορφές όπως ο Καρλ Μάρξ, ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στα τέλη του Ιουλίου, όταν και η έμπειρη πολιτικός θα τοποθετηθεί στην οροφή των γραφείων του κόμματος φορώντας το χαρακτηριστικό της ταγιέρ, το οποίο στο εξής θα απαγορεύεται να φορεθεί από οποιοδήποτε μέλος του κόμματος. Μάλιστα προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα από τη λειτουργία του κλιματιστικού αναμένεται να τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός ο οποίος θα επιτρέπει στην Αλέκα Παπαρήγα να κινείται κυκλικά στην οροφή δημιουργώντας ρεύματα ψυχρού αέρα.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με την event coordinator του Περισσού, Νίκη Ασημομύτη, η οποία μας τόνισε: «Θα τιμήσουμε την προσφορά της Αλέκας Παπαρήγα όπως της αρμόζει. Η τοποθέτηση της στο υψηλότερο σημείο των γραφείων μας θα δώσει την ευκαιρία σε όλες τις γενιές να μην ξεχάσουν ποτέ το έργο της. Εξετάσαμε το ενδεχόμενο της τοποθέτησης της σε γυάλα η οποία θα βρισκόταν στον προθάλαμο των γραφείων ωστόσο θελήσαμε να ξεφύγουμε λιγάκι από τις μέχρι τώρα πρακτικές της ιστορικής γενικής γραμματέως μας».

Προσπαθήσαμε τέλος να επικοινωνήσουμε και με την ίδια την Αλέκα Παπαρήγα ωστόσο πληροφορηθήκαμε πως έχει ξεκινήσει εντατικά μαθήματα αναρρίχησης προκειμένου να συνηθίσει το μεγάλο υψόμετρο των γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό.

 

Best of internet