Quantcast
ORIGINALS

Στρατηγός του Κιμ Γιονγκ Ουν ο Βύρων Πολύδωρας

Ο Byron Πολύδωρας επιστρέφει δριμύτερος στη πολιτική


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 6 Απριλίου 2013

Όλο και περισσότερο κλιμακώνεται τα τελευταία 24ωρα η ένταση στη σχέση της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Η ανέκαθεν τοξική σχέση των δύο πλευρών κρέμεται πλέον από μία κλωστή, ενώ τα στρατεύματα τους έχουν ήδη παραταχθεί στα σύνορα εν αναμονή κόκκινου συναγερμού. Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις δίνουν και παίρνουν, με του Βορειοκορεάτες να βρίσκονται παράλληλα σε ανοιχτή γραμμή αντιπαράθεσης και με τους Αμερικανούς. Ο διπλωμάτης της Νοτίου Κορέας Τζιν Κουν Καν στην Βόρεια Κορέα, ασκεί τα καθήκοντα του σχεδόν υπό συνθήκες κράτησης, ενώ οι συζητήσεις με την αντίπαλη πλευρά πραγματώνονται όχι μέσω φυσικής επαφής αλλά μέσω Skype premium account, του μοναδικού λογαριασμού Skype στην βόρεια Κορέα, ο οποίος είναι προπληρωμένος από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ουν με 10 ₩ (Γουόν).

Η είδηση όμως που προκαλεί ερωτηματικά είναι ότι ο νεαρός ηγέτης, στα πλαίσια της στελέχωσης του βορειοκορεατικού στρατού έχει ξεκινήσει την αναζήτηση παγκοσμίου φήμης προσώπων, έμπειρων επιχειρησιακά, που θα προσδίδουν στον στρατό του κύρος και στον εχθρό συχνοουρία. Με αυτές τις εκφράσεις δικαιολογούν κύκλοι του Κόμματος το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πρόσληψη του Βύρωνα Πολύδωρα στην θέση του Στρατηγού της βορειοκορεατικής πολεμικής Αεροπορίας. Ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης επί εποχής Κ. Καραμανλή, γνωρίζει πολύ καλά να πως να αντιμετωπίζει ασύμμετρες απειλές και η κοχλάζουσα κατάσταση στην Κορέα συνάδει απόλυτα με την επιχειρησιακή του κλάση.

Ο Κιμ Λινγκ Ξιάοου, υποστράτηγος της 47ης μεραρχίας «Uzi» πυροβολικού της Β. Κορέας αναφέρει στο «Κουλούρι» χαρακτηριστικά: «Αρχικά μας αρέσει το όνομα Byron και κατα δεύτερον, υπάρχει ο φόβος ότι οι ενδεχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις θα τελεστούν κάτω από τους ανοιξιάτικους μουσώνες. Με τον Byron στο πλευρό μας θα έχουμε σύμμαχο μας όχι μόνο τον στρατηγό Πολύδωρα αλλά και τον στρατηγό Άνεμο».

Το «Κουλούρι» προσέγγισε τον κ. Πολύδωρα σε ψησταριά στα Σεπόλια, εκμαιεύοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως μεγάλο φαβορί για τη θέση του Βορειοκορεάτη στρατηγού. «Επιτέλους η επιτυχία του περιορισμού της εξάπλωσης των πυρκαγιών το 2007 πιάνει τόποΘυμάμαι να ρίχνω το κορμί μου σαν προσάναμμα, δαδί ξερό στην λαίλαπα καθώς προέλαυνε στη Μαραθώνος, με ρυθμό γοργό και μαέστρο το άνεμο», ανέφερε ανακουφισμένος ο 66χρονος βετεράνος πολιτικός, σχεδόν ποιητικά και με βλέμμα απλανές, ενώ έπαιζε νευρικά με την ψωμιέρα.

Best of internet