Quantcast
ORIGINALS

Προσδοκώ ανάστασιν Χρήστου

Σαντικάι το όνομα. Ένα φρύδι, μια ιστορία


ΦΩΣ · 28 Δεκεμβρίου 2012

 

Σήμερα ξύπνησα με μια αναπάντεχη νοσταλγία – θα φταίει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα αθάνατο, ίσως και η γαλοπούλα που μου ‘πεσε βαριά – για τη μασκότ κάθε εορταστικού δεκαπενθήμερου off σχολείου και λοιπών μορφωτικών ιδρυμάτων, για το θεοφώτιστο αυτό παιδί-θαύμα (τι άλλο θα μπορούσε άλλωστε να είναι το τέκνον του δαίμονα των ειδησεογραφικών πρακτορείων πάσης Ελλάδος και λοιπών Βαλκανίων, Νίκου Ευαγγελάτου), Χρήστο Σαντικάι.

Πχοίος θα ξεχάσει το μονόφρυδο χερουβείμ που πεταγόταν σφήνα στο Μαρσουπιλαμί και πρωταγωνιστούσε στα 2λεπτα διαφημιστικά σποτ-tributes του ALTER, λίγες μέρες πριν ξεκοιλιάσουμε την κότα και τη γιομίσουμε με δαμάσκηνα Λεχουρίου Αχαΐας ή καταβροχθίσουμε το ξίγκι απ’την κατσίκα την επομένη της Αναστάσεως;

Ομολογουμένως, το υψηλόβαθμο αυτό πλάσμα του ουράνιου άρματος του ύψιστου, αποτελεί, για τους περισσότερους από μας που γεννήθηκαν στα 90’s και έπειτα, αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας και το πρόσωπό του (και δη όσον αφορά το φρύδι) έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στις (τότε) τρυφερές, ωσάν μαρουλόφυλλο, καρδιές μας .
Κι όμως, η προφητεία του  metalcore τραγουδιού “DIE DIE DIE Christo Santikai” βγήκε αληθινή. Μη φοβού· το παιδί-θαύμα δεν πέθανε από υπερβολική δόση αντίδωρου, μήτε από λιβάνι. Έχει απλά το θράσος να μεγαλώνει. Και επειδή τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους:

Ήμανε νιος και γέρασα. Το before, aka ο γλυκούλης (!) Χρήστος που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τρώγοντας μελομακάρονα και φτύνοντας κουραμπιεδόσκονη.

Και το after, εμπλουτισμένο με κοιλιακούς που του χάρισε ο παντοδύναμος και τους οποίους έκρυβε με περίσσεια μαεστρία πίσω από το lifestyle του παπαδόπαιδου.

Οι φωτογραφίες είναι κατ’ ελάχιστον σοκαριστικές. Σαν να βλέπεις τη γιαγιά σου σε Old-young θέαμα επί του Punishtube.

Ανέκαθεν μου ήταν πανεύκολο να γελάσω με τον Σαντικάι – κυρίως λόγω μονόφρυδου – αλλά με τέτοιο νάζι το κακό παράγινε. Και για όσους κρατούν γερά την πίστη ότι μερικά παιδιά δεν γίνονται ποτέ άνδρες, έρχεται τούτος ο προστάτης της ορθοδοξίας να τους διαψεύσει.

Καβάλα στο glx του. Τελικά τα πάντα εν σοφία εποίησε not.

Για να θυμηθούμε τις παλιές καλές μέρες…

 

Με την ευγενική χορηγία :

Best of internet