Quantcast
ORIGINALS

Ο Ευτυχισμένος Γραφίστας

6 εξωφρενικά ακριβά λογότυπα που πρέπει να έκαναν τους δημιουργούς τους πολύ χαρούμενους


EGO PETRO · 25 Μαρτίου 2013

Σύμφωνα με τη wikipedia, ένα λογότυπο είναι το σήμα μια εταιρίας και κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας μιας εταιρίας.
Για παράδειγμα, κάποια κινηματογραφικά: ο πύργος της 20th Century Fox, το πλοίο της Anchor Bay, οι κύκλοι της Desilu,το βουνό της Paramount Pictures, κτλ κτλ κτλ.
Με αφορμή λοιπόν το πανέμορφο και ευφάνταστο λογότυπο που δημιούργησε το υπουργείο τουρισμού (υπό την αιγίδα της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη) για τη φετινή Ελληνική καμπάνια τουρισμού αποφασίσαμε να κάνουμε την έρευνα μας και να βρούμε τι τιμές κυμαίνονται στην πιάτσα να δούμε αν μας πιάσανε κότσο.

Greece: All Time Classic – 10000 €

 

greece
All time classic, λοιπόν. Άριστος συνδυασμός Word και Paint μαζί. Μας κόστισε μόνο 10.000 ευρώ και έβγαινε ο κάθε κακόβουλος μη γνώστης της τέχνης και άρχιζε να γκρινιάζει! Ας δούμε τα παρακάτω logos για να καταλάβουμε το πόσο φτηνά “αγοράσαμε” αυτό το αριστούργημα.

BP – $211,000,000
logoprice_13
Το 2001, ο πετρελαϊκός Γίγαντας, γνωστός για την λατρεία του για τις παραλίες του Μεξικό, ανέθεσε σε διαφημιστική εταιρεία να αντικαταστήσει το λογότυπο-“Πράσινη Ασπίδα” λογότυπο με το σημερινό νεο-πασοκικό σύμβολο του Ήλιου σε καλειδοσκόπιο. Πέταξαν δυο-τρία χρώματα παραπάνω από το δικό μας και τους κόστισε $ 211 εκατομμύρια δολάρια.

 

Pepsi – $1.000.000

 

logoprice_09

Το 2008 ανέλαβε το re-branding η εταιρία Arnell, η οποία έλαβε ένα ωραίο check αξίας 1 εκατομμυρίου δολλαρίων για ένα πλήρες πακέτο branding. Το μόνο δύσκολο παίζει να ήταν η επιλογή του εργαλείου curve στο paint γιατί χρειάζεσαι σταθερό χέρι.


Accenture – $100,000,000 

logoprice_11

Σχεδιασμένο από τη Landor Associates το 2000, το μόνο πραγματικό σχεδιαστικό στοιχείο για το λογότυπο είναι η γωνία που βρίσκεται πάνω από το γράμμα “t”, που συμβολίζει κίνηση της εταιρίας προς το μέλλον. Το απλό design έχει χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει μια ορισμένη διαφάνεια και φιλικότητα, με απώτερο σκοπό η εταιρεία να  δείχνει προσιτή και προσβάσιμη. Χόρεψαν λαμπάντα τα κόκκαλα του Warhol.

BBC – £ 1.150.000 (περίπου $ 1,800,000)

logoprice_12

Το προηγούμενο λογότυπο, με λοξή γραμματοσειρά και χρωματιστά κουτιά με παύλες, προκάλεσε προβλήματα pixelation στην οθόνη του υπολογιστή και επίσης αποδείχτηκε δαπανηρό για εκτύπωση λόγω των τεσσάρων χρωμάτων. Για να διορθωθεί αυτό,  ο Lambie-Nairn απλά τακτοποίησε τα πλαίσια, αφαίρεσε τις παύλες και αλλάξε τη γραμματοσειρά Gill Sans με μια γραμματοσειρά που είχε εφευρεθεί πριν από 60 χρόνια. Το λογότυπο δεν έχει αλλάξει από τότε. Εδώ δώσαμε αρκετές πληροφορίες γιατί το λογότυπο αξίζει!

 

Λονδίνο 2012 Ολυμπιακοί Αγώνες – £ 400.000 (περίπου 625,000 Ευρώ)
 
logoprice_07

Εδώ είναι – ένα από τα πιο μισητά λογότυπα για την τελευταία δεκαετία. Όχι μόνο δεν άρεσε σε κανέναν από τον ολυμπιακό οργανισμό αλλά και τους κόστισε πολύ ακριβά. Φτιαγμένο από το 2007, το κράξιμο που είχε φάει δεν λέγεται. Όλοι οι haters όμως, από τους New Υork Τimes μέχρι τη Lisa Simpson δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επιλογή του συγκεκριμένου logo.

Best of internet