Quantcast

To 2006 το πρωτοσέλιδο της Αθλητικής Ηχούς για Ελλάδα – ΗΠΑ σχεδόν ξεπέρασε το ματς (PHOTO)

10 χρόνια πριν η Αθλητική Ηχώ κοίταγε όλες τις άλλες εφημερίδες από χαμηλά

LUBEN CREW

1 Σεπτεμβρίου 2016

Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από αυτό το ιστορικό ματς όπου η μικρή μας Ελλαδίτσα τάπωσε (κυριολεκτικά) την υπερδύναμη στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας σε ένα ομαδικό σπορ που έχει να περηφανεύεται ότι κάτι κάνει κι αυτή. Ήταν μια περίοδος που γίνονταν πραγματάκια και επίσης δεν είχαμε μάθει πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπότε το ηθικόν ήτο ακμαιότατον. Για να μη λέμε και μαλακίες, γενικά παίζουμε και (πολύ) καλύτερο μπάσκετ από μπάλα (ας αγνοήσουμε το φετινό) και οι Παπαλουκάς και Διαμαντίδης δεν είναι Χαριστέας και Φύσσας. When the going gets tough, the tough get going άντε γεια αμερικανάκια:

Ήταν επίσης η περίοδος που το σεφερλικό λογοπαίγνιο είχε κατοχυρωθεί σαν στάνταρ τρόπος του πως γίνονται τα πράγματα στα ταμπλόιντ των αθλητικών εφημερίδων, με αντίστοιχη αισθητική και μια διαχρονική χρήση της ενεργητικής πλευράς της σεξουαλικής πράξης σαν επιβολή επί του αντιπάλου, με έναν παρανοϊκό σεξισμό που μόνο την αντίστοιχη παράνοια των καραβανάδων θυμίζει. Πούτσες με λογοπαίγνια, κοινώς. Όλοι το κάνανε, κυρίως οι οπαδικές, απλά κάποιοι, ενίοτε, κατάφερναν να ξεπεράσουν τους υπόλοιπους και να τους κοιτάξουν λακαμπός από ψηλά, ή από χαμηλά, αν θέλετε.

Εκείνη τη φορά, ήταν η ιστορική και (κάποτε) αξιοπρεπής αθλητική Ηχώ:

14222341_1758877474353088_2338357560490630241_n

Τι να πρωτοσχολιάσουμε εδώ πέρα. Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι αθλητικές εφημερίδες συνεχίζουν υπερήφανα το ίδιο τροπάριο, 10 χρόνια μετά. Τη φωτό βρήκαμε από τη fb σελίδα Λόγο Επειδή, που αποδίδει με τη σειρά της πηγή στον χρήστη Dimitris Sanopoulos.

 

Best of internet