Quantcast

Διαγωνισμοί Αυνανισμού: Οι 7 πιο εξωφρενικές στιγμές στην ιστορία των αναμετρήσεων ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Πιστόλια, σπασμένα καράβια, παιχταράδες, παρασκήνιο και ο Τάκης ο Καραγκιοζόπουλος

Τόλης Κοτολέτας

30 Ιανουαρίου 2015

Με αφορμή το σημερινό ντέρμπι, σας παρουσιάζουμε ένα μεγάλο λούμπεν-αφιέρωμα στις 7 πιο κουκουρούκου στιγμές απο την πλούσια ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δυο ομάδων:

 

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Στις 2 Απριλίου 2007, οι δυο ομάδες συναντιούνται για το πρωτάθλημα σε ένα ματς υπο βροχή που έληξε 3-3. Χαϊλάιτ του αγώνα (και της καριέρας του), το πολύ αστείο και σπάνιο αυτογκόλ που σημείωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στο 29′ (στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να το δείτε στο 01.48).

 

 

 

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ

Ο τελικός κυπέλλου της σεζόν 2005-2006 διεξήχθη στη λεβεντογέννα Κρήτη, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 την ΑΕΚ και το τρίτο γκόλ του Καστίγιο ήταν αντικειμενικά υπέροχο (απο το 02.45 και μετά).

 

 

Ο πραγματικός λόγος όμως που αυτό το ματς είναι στη συγκεκριμένη λίστα, είναι για όσα έγιναν στο πλοίο “Ιεράπετρα” με το οποίο επέστρεφαν οι φίλοι της ΑΕΚ στην Αθήνα μετά το ματς .

Οι πιο μετριοπαθείς μαρτυρίες επιβατών της εποχής έκαναν λόγο για ορδές μανιακών που λεηλάτησαν τα μπαρ του πλοίου, πέταξαν σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα χωρίς κανένα προφανή λόγο, επιδόθηκαν σε διαγωνισμό αυνανισμού και γενικά προκάλεσαν ζημιές ανω των 100.000 ευρώ στο πλοίο.

 

ierapetra_5

 

ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ / Ç ÁÖÉÎÇ ÔÙÍ ÏÐÁÄÙÍ ÔÇÓ ÁÅÊ ÓÔÏ ÇÑÁÊËÅÉÏ

 

 

ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΙΓΚΟΝ

Στις 15 Νοεμβρίου 1999 που ο Ολυμπιακός πήγε στην άδεια λόγω τιμωρίας Νέα Φιλαδέλφεια για παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, η ατμόσφαιρα δεν μύριζε μπαρούτι. Ο βατραχάνθρωπος Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε μόλις απολυθεί από τον ΟΣΦΠ, στον πάγκο του οποίου καθόταν για πρώτη φορά ο Αλμπερτίνο Μπιγκόν, ένας προπονητής που είχε γίνει διάσημος στη Νάπολι του Μαραντόνα επειδή κατάφερε να μην μανουριάσει ποτέ με το Ντιέγκο – και έμελλε να γίνει διάσημος στην Ελλάδα, επειδή μανούριασε με το Λάμπρο Χούτο.

Το παιχνίδι έληξε 0-2 υπέρ του Ολυμπιακού, με τους παίχτες της ΑΕΚ να έχουν πάρα πολλά παράπονα από το διαιτητή, τον οποίο μάλιστα ο Μιχάλης Κασάπης κλώτσησε (και έφαγε ποινή 24 αγωνιστικών), ενώ οι διεθνείς της ΑΕΚ, με μπροστάρη τον Τσε Γκεβάρα των κοντών, Ντέμη Νικολαίδη, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν απο την εθνική ομάδα.

 

 

Όλα αυτά όμως ήταν απλά η πρώτη πράξη του δράματος – στη δεύτερη, που έλαβε χώρα στο Members club του γηπέδου, ο Μελισσανίδης την έπεσε τιγρίσια στον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναμπουμπούλα, να βγούνε μαχαίρια (κυριολεκτικά) και σωματοφύλακας του τελευταίου να βγάλει πιστόλι και να ρίξει δυο κουμπουριές στον αέρα.

 

 

 

ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΟΕ ΟΕ ΟΕ

Ήταν 10 Ιανουαρίου 2001, όταν γεννήθηκε ένα απο τα πιο πετυχημένα και διαχρονικά συνθήματα στην ιστορία του Ελληνικού οπαδισμού, το λιτό και μινιμαλιστικό “πέστε κάτω οε οε οε”. Οι δυο ομάδες έπαιζαν στη Φιλαδέλφεια για το κύπελλο, ο διαιτητής Ποντίκης απέβαλλε τους Ζήκο και Νικολαίδη της ΑΕΚ και όταν ο Νινιάδης ισοφάρισε, ο φλωροτίγρης των 00’s, Πέτρος Στάθης, έδωσε εντολή στους παίχτες της ΑΕΚ να πέσουν κάτω.

Όπερ και εγένετο, ενώ τελικά το ματς διακόπηκε στο 70′ λόγω εισβολής οπαδών στο γήπεδο και δεν ξανάρχισε ποτέ.

 

 

 

ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Την πρωτομαγιά του βρώμικου 1989, μια εβδομάδα πριν το κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς, ο πάντα λεπτολόγος (πρώην) πρόεδρος του ΟΣΦΠ, Αργύρης Σαλιαρέλης, φωτογραφήθηκε στη βίλα του στην Αίγινα με μια τούρτα που έγραφε 4-0, θέλοντας να δείξει πόσο πίστευε στη νίκη και το πρωτάθλημα.

Μια εβδομάδα αργότερα, η ΑΕΚ με γκολ του unlikely hero Τάκη Καραγκιοζόπουλου, κέρδισε 0-1, πήρε το πρωτάθλημα και ανάγκασε τον Στράτο Γιδόπουλο, έναν άνθρωπο γνωστό για την παροιμιώδη αβρότητα του, να πλησιάσει το Σαλιαρέλη και να του πει: “Αργύρη, ένα του Καραγκιοζόπουλου και τρία τα δικα μου, ορίστε τα 4 γκολ που έλεγες”.

 

 

 

ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ

Στις 24 Ιανουαρίου 2001, οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ για τη β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας και ο Ολυμπιακός διέλυσε (6-1) την ΑΕΚ και την υστεροφημία του Ηλία Ατματζίδη, ο οποίος υπέμεινε με πρωτοφανή στωικότητα το ασταμάτητο γλεντοκόπημα του απο τον κόσμο του ΟΣΦΠ.

 

 

 

Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΩΝ

Απο που ν’αρχίσει κανείς σχετικά με τον τελικό κυπέλλου του 2009… Στο 7′ η ΑΕΚ κέρδιζε ήδη 2-0, στο β’ ημίχρονο ο ΟΣΦΠ ισοφάρισε (2-2), στο 90′ ο Σκόκο έκανε το 3-2 για την ΑΕΚ και στο 95′ ο Ντάρμπισαιρ ισοφάρισε σε 3-3 για τον Ολυμπιακό. Το ματς πήγε στην παράταση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά 3-4 με γκολ του Γκαλέτι, άλλα έμεινε με 9 παίχτες στην παράταση και η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 4-4 στο 106′.

Το μάτς πήγε στα πέναλτι και τελικός νικητής ήταν ο Ολυμπιακός, αφού ο τερματοφύλακας(!) του Νικοπολίδης, ευστόχησε στο δέκατο-πέμπτο πέναλτι.

Έπος.

 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον αγώνα.

Best of internet