Quantcast

Παοκτζήδες την πέφτουν σε πρώην παίχτη του Ερυθρού Αστέρα επειδή δεν τιμάει τον Ερυθρό Αστέρα όσο θέλει ο Ολυμπιακός (;)

Γεωπολιτική και χουλιγκάνια: η σίγουρη συνταγή παράνοιας

THE NEWSROOM

24 Νοεμβρίου 2014

Είναι λίγο μπερδεμένο οπότε ας το πάρουμε απο την αρχή: την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, πριν το ματς Γαλατασαράι-Ερυθρός Αστέρας στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα του μπάσκετ, ένας 25χρονος Σέρβος μαχαιρώθηκε απο Τούρκους φιλάθλους και κάποιες ώρες αργότερα εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Πόλης.

 

Albanska zastava u Istanbulu
Οπαδοί της Γαλατά με Αλβανική σημαία (στιγμιότυπο απο τις κερκίδες κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού)

 
 

So far so good, άλλωστε η αντιπαλότητα Σέρβων-Τούρκων κρατάει απο το σχεδόν ισόπαλο ματς του 1389 στο Κόσοβο. Η Ελληνική ψυχεδέλεια ξεκινάει δυο μέρες μετά όταν, πριν την έναρξη του χτεσινού παιχνιδιού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α1 του μπάσκετ, ο Ολυμπιακός ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 25χρονου θύματος.

Οι άνθρωποι της αποστολής του ΠΑΟΚ πήραν τηλέφωνο τον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς για να τους δώσει το ΟΚ, αλλά αυτός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ενός λεπτού σιγή για έναν δολοφονημένο Σέρβο, οπαδό του Ερυθρού Αστέρα.

 

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι Σέρβος και πρώην παίχτης του Ερυθρού Αστέρα.
 
 
πρέλεβιτς ιωαννίδης

Δεξιά ο Μπάνε, αριστερά ο βασικός πάροχος χριστοπαναγιών προς τον Μπάνε

 
 

Φυσικά, λόγος αυτού του παρανοϊκού μπερδέματος είναι το ότι οπαδοί Ολυμπιακού+οπαδοί Ερυθρού Αστέρα= Love For Ever, όπως και οπαδοί ΠΑΟΚ+οπαδοί Παρτιζάν=  επίσης Love For Ever. Εκτός απο την μεταξύ τους αγάπη, αυτό που ενώνει τα αρρωστάκια του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, είναι το μίσος τους για τους απέναντι, δηλαδή τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν – και το αντίστροφο.

14390_10151315072975420_714720543_n
 
 
Εδω στα μπαλκάνια όμως, όταν στα ορθόδοξα χωράφια μας μπαίνει Τούρκος, υπάρχει η τάση να αφήνουμε τα δικά μας στην άκρη και να του την πέφτουμε με κέφι.

Όπως κάνανε και οι οπαδοί της Παρτιζάν δηλαδή τις προάλλες:

partizan

Οπαδοί της Παρτιζάν καίνε σημαία της Γαλατά με αφορμή την δολοφονία οπαδού του Ερυθρού Αστέρα στην Τουρκία

 
 

Ε, εκεί είναι που στραβώσανε κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τoν Σέρβο πρόεδρο και θρύλο της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος ΠΑΟΚ-Νεάπολη “Μπέλλος” 1963 έβγαλε και ανακοίνωση για το θέμα, γραμμένη όλη με κεφαλαία εκτός απο τη λέξη “γαυρος” την οποία πληκτρολόγησε τελευταία ο συντάκτης της ανακοίνωσης και μετά έκαψε το πληκτρολόγιο του.

 
 

Meanwhile in Turkey, οι οπαδοί της Γαλατά ακούνε το “No Remorse” των Μετάλικα σε φούλ ένταση και ετοιμάζονται για ένα μακρύ και κάφρικο χειμώνα:

988958_897972226893795_2303542597807519891_n

 
 
Μια νέα εποχή ολοκληρωτικής ηλιθιότητας ανατέλλει πάνω απο τα Βαλκάνια.
 
 

Best of internet