Quantcast

Ήταν υπαρκτό πρόσωπο ο Μπάμπης ο Σουγιάς;

Κι αν ναι, έκανε παρέα με τον Γιώργο τον Σάμπαθ, τον Λάκη το Τσεκούρι και τον Ζβαν;

LUBEN CREW

25 Απριλίου 2014

μπάμπης σουγιας

Άλλο ένα αδιάφορο ντερμπυ σήμερα και ως Luben φτιάχνουμε κλίμα με ένα φανταστικό κείμενο που βρήκαμε στο σάιτ της θεσσαλονικιώτικης εφημερίδας Metrosport. Σε αυτό, ο συντάκτης θυμάται απόβαση παοκτζήδων στη Νέα Φιλαδέλφεια για το εκτός με την ΑΕΚ της σεζόν 1984-1985 και παρουσιάζει μια αληθινή χρονοκάψουλα της εποχής προ απαγόρευσης μετακινήσεων οργανωμένων. Αν ανήκεις στη γενιά που μεγάλωσε πιστεύοντας πως ο Μπάμπης ο Σουγιάς και ο Κώστας ο Γκοτζίλας ήταν κωμικές υπερβολές των Κανακοκαλυβάτσηδων, ρίξε παρακάτω μια ματιά στο real thing:
 
 

Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη Σαββάτο βράδυ στις 12 η ώρα, η Θύρα 4 είχε βάλει 2 πούλμαν για τη συγκεκριμένη εκδρομή κόντρα στην ΑΕΚ. Φτάσαμε στην Αθήνα ξημερώματα Κυριακής μαζί με τα πούλμαν των άλλων συνδέσμων ήμασταν περίπου 2000 και μαζί με τους Αθηναίους φτάναμε τους 3000. Όλο το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής από την οδό Αχαρνών, που ήταν ο Πανελλήνιος σύνδεσμος τότε, και μέχρι την Ομόνοια η μαγκιά που κυριαρχούσε ήταν μόνο από το λαό του ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός έδωσε διαταγή γύρω στις 12, συνάντηση στο σύνδεσμο για να φύγουμε. Όταν μιλάμε για τον αρχηγό μιλάμε για τον αρχιστράτηγο, τον ηγέτη του λαού του ΠΑΟΚ τον αξεπέραστο Μάκη τον Μανάβη. Γύρω στις 12 παρά τέταρτο μαζευτήκαμε και ξεκινήσαμε, λάου λάου φτάσαμε στον ηλεκτρικό της Ομόνοιας όπου θα φεύγαμε για Φιλαδέλφεια. Στη διαδρομή και ενώ ο ηλεκτρικός πήγαινε, ο αρχηγός βροντοφώναξε: “ΕΕΕ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΙΓΟ. ΝΑ… ΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ”. Η διαταγή πέρασε υποσυνείδητα σε όλους και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ ο ηλεκτρικός συνέχιζε την διαδρομή ο αρχηγός βροντοφώναξε ξανά: “Ακούστε ΡΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΝΑ… ΠΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ… πούμε ΘΑ ΜΑΣ Πουλήσουν Πολύ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΤΡΩΜΕ ΤΡΕΛΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΝΑ… ΠΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ” και αρχίζει μόνος του: “ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΑ MΥΑΛΑ ΜΑΣ” και τότε στόμα με στόμα έγινε μέσα στον ηλεκτρικό ΠΑΝΙΚΟΣ. Ήταν ένα σύνθημα το οποίο έγραψε την δικιά του ιστορία. Που να ήξερε ο αρχηγός ότι αυτό το σύνθημα που σκέφτηκε θα γινόταν τόσο μεγάλο και θα άφηνε εποχή.

Φτάνοντας στο άλσος κατεβαίνει από τον ηλεκτρικό ο στρατός του Μανάβη, μπροστά ο αρχηγός και πίσω του ο Τρίγωνος, ο τρελοΜιχάλης, ο Γασπαράτος, ο Χρήστος ο Διαβατάς, ο Καναράκης, ο Πολυζώης, ο Σεραφίνο, ο Βάγιος, Βάκης, ο Στελάκης ο κοντός, ο Παναγιώτης ο Πεκρίδης, από τη θρυλική Καλλιθέα ο Κώστας ο Καζαντζίδης, ο Γιώργος ο Μακρίδης ο Ζβαν, ο Κρας, ο Αντάρτης, ο Λάκης ο φουσκωτός, ο Σποκ, ο Γλόμπος, ο Βαπ, ο Γιώργος ο Σάμπαθ από την Επτάλοφο, ο Κούλης, ο Τζαμάλ, ο Γρηγόρης το άτομο, ο Κώστας ο Μαυρόπουλος, ο Βάικος, ο Λάκης το τσεκούρι, ο Λωλός, ο Ηλίας ο Καρφωτός, ο Μαούνας, από τη Νεάπολη ο Μπέλλος, ο Βασίλης ο Μεν, ο Αντώνης ο Μαλλιάς, ο Κοτσιώνης, ο Πελεκάνος, από Τούμπα ο Θόδωρος ο Τσούτσου, ο Λεφίδης, ο Ξου, ο Γιάννης ο Κουζού, και άλλοι πολλοί που χρειάζονται σελίδες να συμπληρώσω τα ονόματά τους. Και λάου λάου με τα πόδια φτάσαμε στο δασάκι πίσω από την 21, ενώ πηγαίναμε προς το γήπεδο δεχτήκαμε επίθεση από 3.000-4.000 αεκτζήδες και τότε πάλι ο αρχηγός φώναξε ΣKΥΨΤΕ ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ, πέσαμε πίσω από ένα τοιχάκι και αφού δεχθήκαμε πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ τότε έρχεται το σύνθημα “ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ” τους κυνηγήσαμε μέχρι τη σκεπαστή.

12
Ο πανικός των αεκτσήδων ήταν μεγάλος σε λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους δυνάμεις των ΜΑΤ και μας περικυκλώσανε. Τότε ο αρχηγός μας μάζεψε και μας έβαλε κάτω και άρχισε να μας μιλάει μπροστά σε 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και καμιά δεκαριά αρχηγούς της αστυνομίας. Αυτός όμως δεν καταλάβαινε τίποτα, φώναζε και έλεγε: “ΑΚΟΥΣΤΕ. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ… ΠΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΔΥΟ-ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ-ΤΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ… ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΝΤΑ” και εκείνη την ώρα πετάγεται ο αρχηγός της αστυνομίας και κάνει παρατήρηση στον Μάκη και εκείνος του λεει “ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ κύριε ΜΙΛΑΩ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΟΥ!” και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του μπήκαμε μέσα στην θύρα 21. Τα συνθήματα έπαιρναν και έδιναν, το καλύτερο από τα δικά μας “ΔΥΝΑΜΩΤIΚΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ” οι αεκτσήδες φώναζαν, δεν έχετε ομάδα, δεν έχετε λαό τι ήρθατε να κάνετε στο γήπεδο αυτό, απάντηση από μας “ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΟ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ” ήταν ένα σύνθημα το οποίο όταν το φωνάζαμε έτσουζε πολλούς τότε, αφού την ΤΟΥΜΠΑ την βλέπανε μόνο στη φωτογραφία καθώς από το 1980 μέχρι το 1987 περίπου είχαν να ανέβουνε οπαδοί από ομάδες της Αθήνας στην ΤΟΥΜΠΑ!!!! και όλα αυτά τα χρόνια μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν το θράσος και το σθένος να πηγαίνουν όπου παίζει η ομάδα τους. Το δεύτερο μεγάλο σύνθημα ήταν το καινούριο “ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ. ΛΑ ΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ” και τότε ΟΙ αεκτσήδες φώναξαν “φάτε σκ…ά να γίνετε καλά” και εμείς δίχως χρονοτριβή απαντήσαμε “ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ”.

13

 

πηγή: metrosport.gr // τα gif από εδώ

 

Best of internet