Quantcast

Γραφικοί FC: μια ενδεκάδα με τις πιο cult μορφές της φετινής Super League

Ζητήσαμε από την πλέον αρμόδια φεϊσμπουκική σελίδα να επιλέξει τους cult ηρωες της χρονιάς. Να σε ποιους κατέληξε

LUBEN CREW

14 Απριλίου 2014

μασαδο

Ακόμα μια κουκουρούκου ποδοσφαιρική σεζόν έφτασε στο τέλος της και στη στιγμή που κάνουμε ταμείο. Επειδή είμαστε το Luben όμως, δεν θα σταθούμε ούτε σε σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις, ούτε σε κυρήγματα εναντίον της σαπίλας και των αβαβά αποτελεσμάτων. Όχι. Αυτό που θέλουμε, είναι να εντοπίσουμε το αυριανό cult, σήμερα.

Δηλαδή: ποιους ποδοσφαιριστές από όσους είδαμε φέτος στα γήπεδα θα τους θυμόμαστε σε ποδοσφαιροσυζητήσεις με τις παρέες μας σε λίγα χρόνια, με ένα αίσθημα κάπου ανάμεσα σε νοσταλγία, χαβαλέ και έκπληξη που ασχοληθήκαμε ποτέ μαζί τους; Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, απευθυνθήκαμε στους καλούς κυρίους πίσω από τη θαυμάσια σελίδα του Facebook “Cult Φυσιογνωμίες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου”, στην οποίαν εδώ και καιρό οι μεγάλες μορφές της εγχώριας ποδοσφαιρικής ιστορίας μπαίνουν στη ζυγαριά της γραφικότητας και τιμώνται όπως τους αξίζει.

Αυτοί που ακολουθούν είναι οι επιλογές των διαχειριστών της σελίδας: μια ενδεκάδα σε 4-4-2, ένας κόουτς και ένας πρόεδρος με τους οποίους ασχοληθήκαμε φέτος και οι οποίοι έχουν καβατζώσει από τώρα το cult status για τα χρόνια που έρχονται:

 
 

Τερματοφύλακας:

ΧΑΚΟΜΠΟ ΣΑΝΘ (ΠΑΟΚ)

Ο Ισπανός τερματοφύλας με κύριο γνώρισμα τον ήρεμο χαρακτήρα και την ψυχραιμία, αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να είναι άνετα αρχηγός σε κάποιο καρτέλ για εμπόριο όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να ανοίξει παιδικό σταθμό στην πατρίδα του μάζι με τον Ινίγκο Λόπεθ.

 
 

Δεξί μπακ:

ΜΙΓΚΕΛ ΤΟΡΕΣ (Ολυμπιακός)

Η ομοιότητά του με το Μίτσελ είναι εμφανέστατη και οι κακές γλώσσες στο λιμάνι απ’ την πρώτη στιγμή λέγαν ότι μάλλον ο Μιγκέλ είναι το νόθο παιδί του Μίτσελ που από τύψεις το παίρνει μαζί του σε όποια ομάδα και να είναι προπονητής. Το μεγαλείο της πατρικής αγάπης!

 
 

Αριστερό μπακ:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΡΛΑΣ (Παναιτωλικός)

Μετά από μια δεκαετή πορεία με “σπουδαίες” στιγμές στα ελληνικά γήπεδα, επέστρεψε πέρυσι στην ομάδα που αποτέλεσε το εφαλτήριο για την καριέρα του. Με μόλις τρεις συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα δε μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι τον φάγανε τα κυκλώματα.

 
 

Κεντρικός αμυντικός:

ΙΝΙΓΚΟ ΛΟΠΕΘ (ΠΑΟΚ)

Ο ογκόλιθος από την Ισπανία ήρθε για να θωρακίσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ: πραγματικός κέρβερος στην άμυνα, με μεγάλο του προσόν τη σιγουρία που έδειχνε με την μπάλα στα πόδια. Πιο εύκολα στρίβει ένα φορτηγό παρά ο Ινίγκο: κέρδισε αμέσως τη θέση του μεταξύ κερκίδας και πάγκου!

 
 

Κεντρικός αμυντικός:

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΟΥΛΙΔΟ (Άρης)

Πραγματικός στυλοβάτης για την άμυνα του Άρη ο μέγιστος Πουλίδο ήταν ο εφιάλτης των αντίπαλων επιθετικών. Διακρίθηκε για το αρχοντικό στυλ παιχνιδιού του και τη σταθερότητα του στους αγώνες που έπαιξε. Το γεγονός ότι έπεσε ο Άρης σίγουρα δεν θα πρέπει να ξενίσει κανέναν.

 
 

Δεξί χαφ:

ΕΜΙΡ ΜΠΑΪΡΑΜΙ (Παναθηναϊκός)

Ο Σουηδο-Κοσοβάρος εξτρέμ ήρθε το καλοκαίρι για να ηγηθεί της προσπάθειας που κάνει το Τριφύλλι για να επιστρέψει στους δρόμους των επιτυχιών. Ο τεράστιος Εμίρ παρ’ ότι παίχτης με τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ‘θελε. Σίγουρα θα το κάνει του χρόνου ή του παρά-χρόνου.

 
 

Αριστερό χαφ:

ΤΖΟΝ ΙΜΠΕ (Άρης)

Το μαύρο άτι απ τη Νιγηρία, ο τεράστιος Τζόν Ίμπε έμπαινε και όργωνε την αριστερή πλευρά και αποτελούσε πονοκέφαλο για κάθε δεξί μπακ. Έκτος ξάδερφος του Γιουσέιν Μπόλτ, δεν κατάφερε να “πίασει” στο ελληνικό ποδόσφαιρο διότι ήταν πολύ αργό για τα δεδομένα του!

 
 

Αμυντικό χαφ:

ΠΑΟΥΛΟ ΜΑΣΑΔΟ (Ολυμπιακός)

Ένα κράμα Σούπερ Μάριο και Φρέντι Μέρκιουρι, ο Πορτογάλος έκλεψε τις καρδιές μας λόγω των στυλιστικών επιλογών του και του μερακλήδικου μουστακίου του. Για τις αγωνιστικές επιδόσεις του ποιος νοιάζεται (πλην του Μίτσελ)…

 
 

Επιθετικό χαφ:

ΛΙΟΝΕΛ ΝΟΥΝΙΕΣ (ΟΦΗ)

Αν στον Ολυμπιακό τον συμπαθήσαμε, στον ΟΦΗ τον αγαπήσαμε. Βέβαια επειδή στην Κρήτη δεν μπορείς να πεις “όχι”, λίγο το φαγητό λίγο η ρακή τον έχουν βγάλει λίγο εκτός της σιλουέτας του, αλλά δεν βαριέσαι και με κοιλιά τα γκολ του θα τα βάλει…

 
 

Επιθετικός:

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ (Άρης)

Ο γόης απ’ τη Μαδρίτη μάγεψε τον κόσμο στο Χαριλάου, “τίναξε” τα δίχτυα 3 φορές και συνέβαλε τα μέγιστα Στον υποβιβασμό του Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να ανοίξει γυράδικο στην περιοχή Χαριλάου.

 
 

Επιθετικός:

ΓΚΙ ΝΙΑΜΠΟΥΓΙΟΥ (Καλλονή)

Όταν ο μάνατζέρ του τον πήρε από την Ακτή Ελεφαντοστού του είχε πει οτι θα παίξει στην Ίντερ… μόνο που τελικά τον κορόιδεψε και τον πήγε στη φινλανδική Ίντερ Τούρκου. Αφού μάγεψε τους Φινλανδούς ήρθε και απ’ τα μέρη μας και την Καλλόνη: τα στατιστικά του είναι εκπληκτικά με 0 γκολ σε 11 εμφανίσεις και 38 λάθη!

 
 

Προπονητής:

ΣΟΥΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Έχοντας μετατρέψει τον Άρη σε Μπαρτσελόνα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές πέρσι και βοηθώντας τον στην διάσωσή του, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι απέτυχε φέτος να διατηρήσει εκείνη την δαιμονιώδη φόρμα. Είχε και άπειρα προβλήματα. Στην καρδιά μας πάντως ο Σούλης θα είναι πάντα ο δεύτερος πιο cult προπονητής μετά τον Αλέφαντο και όλα τα υπόλοιπα πραγματικά δεν έχουν σημασία.

 
 

Πρόεδρος:

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Έταξε Ροναλντίνιο και Μπερμπάτοφ και έφερε Τζιώλη, Νίνη και Σπυρόπουλο. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η αλλαγή του ονόματος του ΠΑΟΚ σε “ΠΑΟ(Κ)” και η επιστροφή στο πρώτο σήμα του δικεφάλου, το τετράφυλλο τριφύλλι. Ο μαραγκός ακόμη περιμένει να πληρωθεί για το ράφι που έφτιαξε για να μπεί το κύπελλο του Champions League και του πρωταθλήματος!

 

Best of internet