Quantcast

To νέο logo του ΠΑΟΚ

Η Beetroot Design είναι το γραφείο που επιμελείται το -μάλλον αμφιλεγόμενο- νέο λογότυπο του ΠΑΟΚ

LUBEN CREW

11 Ιουνίου 2013

 
 

Η Beetroot είναι το πολυβραβευμένο και δραστήριο δημιουργικό γραφείο από την Θεσσαλονίκη που ανέλαβε την επιμέλεια της νέας οπτικής ταυτότητας του συλλόγου. Γνωστοί για μια σειρά από εξαιρετικές δουλειές που συμπεριλαμβάνουν το σύνολο της οπτικής επικοινωνίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ή για τα βραβευμένα «παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας» – η έκθεση με τις ξύλινες μεγάλες κατασκευές των οποίων κάνει το γύρο του κόσμου και φιλοξενείται παντού με μεγάλο ενθουσιασμό. Δείτε περισσότερα στο site και στο blog τους.

 
 

 
 

Όπως γράφουν στο δελτίο τύπου από την παρουσίαση του νέου λογότυπου:

«Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εμβλήματα στον ελληνικό και διεθνή αθλητισμό, που για περισσότερα από ογδόντα χρόνια εμπνέει τους αθλητές και τους οπαδούς του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών (Π.Α.Ο.Κ.), υπενθυμίζοντας παράλληλα τις βαθειές ρίζες του ιστορικού σωματείου.

Η Beetroot εργάστηκε με ενθουσιασμό αλλά και απόλυτο σεβασμό στη ιστορία του κλασσικού εμβλήματος, επαναπροσδιορίζοντας και εξελίσσοντας το, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την θέση που κατέχει η ομάδα στο σύγχρονο αθλητισμό αλλά και την αποφασιστικότητά με την οποία “θα παίξει μπάλα» στην εποχή που ανοίγεται μπροστά της.

Τα φτερά και τα μάτια επανασχεδιάστηκαν έτσι ώστε να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του αετού που σε συνδυασμό με τον θυρεό, με τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες γραμμές, σχηματίζουν την «καρδιά» των οπαδών της ομάδας.

Τα αρχικά της ομάδας, αποκτούν την δική τους υπόσταση με μια γωνιώδη, αυστηρή αλλά και σύγχρονη γραφή, στεφανωμένη από τη χρονολογία ίδρυσης του σωματίου με σκοπό να προβληθεί η διαχρονικότητα του. Η ασπίδα μέσα στην οποία οριοθετείται το έμβλημα επανασχεδιάζεται εκ νέου, και πλάι στην μαύρη ταινία της αυθεντικότητας προστίθενται, η χρυσή ως μια λεπτή αναφορά στις Βυζαντινές ρίζες του σωματείου αλλά και στα αριστεία που η ομάδα έχει κερδίσει και που πρόκειται να κατακτήσει στο μέλλον.»

 
 

 
 

Η νέα προσέγγιση στην οπτική ταυτότητα του ιστορικού συλλόγου δεν δείχνει να αφήνει μέχρι στιγμής ασυγκίνητους τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας που αγκαλιάζουν το νέο λογότυπο με ζέση αλλά και ενθουσιασμό:

 
 

 
 

Best of internet