Quantcast

Οι 16 Καλύτερες Τρίχες των Γηπέδων

γιατί η μπάλα δεν είναι το μοναδικό θέαμα…

σουπερ σαγιαν

16 Μαΐου 2013

Πέρα από αθλητές είναι και άνθρωποι. Έχουν πάθη, αδυναμίες, προτιμήσεις και πετριές. Άλλοι ξεδίνουν στα μαλλιά τους και άλλοι δημιουργούν ένα μικρό έργο τέχνης εκεί πάνω. Και για του λόγου το αληθές:

 
 

16. Djibril Cissé

Cisse9

Ο Γάλλος έχει σχεδιάσει ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους. Το κούρεμά του είναι σωστή ιεροτελεστία, χωρίς να αμελεί και τη χρωματική παλέτα σαφώς. Με τέτοια προσπάθεια δεν μπορείς παρά να τον βάλεις στη λίστα.

 
 

15. Mario Balotelli

balotelli

Η μανία του να αλλάζει κούρεμα και χρώμα είναι γνωστή. Το ταπεραμέντο του επίσης. Παραθέτω το πιο περίτεχνο βάψιμο στα χρώματα της εθνικής Ιταλίας.

 
 

14. Kazuyuki Toda

Kazuyuki_Toda_World_Cup_2002_jpg

Μπορεί ο 35χρονος Ιάπωνας να έχει  ως highlight καριέρας τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο του 2002 (με αυτό το μαλλί προφανώς) και τις 4 ολόκληρες εμφανίσεις  το 2003 με τη φανέλα της Tottenham, αλλά η κόκκινη πανδαισία είναι όλα τα λεφτά. Το μόνο σίγουρο είναι πως έκανε την διαφορά -χρωματικά- στο γρασίδι.

 
 

13. Javier Luciano Margas Loyola

Javier_Margas

Έχει βάψει τα μαλλιά του στα χρώματα της σημαίας της Χιλής, κόκκινα και σαφέστατα στα χρώματα των Σφυριών, την καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ.

Javier_Margas1

 
 

12. Bacary Sagna

bacary_sagna

Να και ένας παίχτης που τον θυμάμαι μόνο με αυτό το μαλλί. Ξανθά βαμμένα κοτσιδάκια σε καρέ θα έλεγα με μια ανυπέρβλητη χωρίστρα στη μέση.

 
 

11. Manuel Armindo Morais Cange

Manuel Armindo Morais Cange

Το σημαντικότερο επίτευγμα του 28χρονου παίχτη από την Αγκόλα, συν κάποια σούρτα φέρτα στην Benfica, είναι αυτά τα αξιολάτρευτα σκουληκάκια που φύτρωσε λίγο πιο ψηλά από το κούτελο.

 
 

10. Roberto Baggio

roberto baggio

Και οι μεγαλύτεροι παίχτες λαθεύουν όπως είναι γνωστό. Εκεί το 1994, το ξυρισμένο μπροστά αεροδυναμικό μεν και η αλογοουρά πίσω που λειτούργησε σαν βαρίδι δε, οδήγησαν τον Baggio να στείλει λίγο ψηλότερα την μπάλα απ το τέρμα. Τον πήρε το βάρος πίσω.

Baggio missing penalty

 
 

9. Iván Campo Ramos

Ivan_Campo

Παιχτάρα με μπούκλα που μοιάζει τσακωμένη με την πιο σκληροπυρηνική τσατσάρα. Ισπανία, Αγγλία αλλά και ΑΕΚ Λάρνακας την σεζόν 2009-2010!

 
 

8. José René Higuita Zapata

José René Higuita Zapata

Μπορεί να έμεινε στην ιστορία για την παρακάτω απόκρουση, αλλά θα δώσω και το respect σ αυτή την τριχωτή ιστορία που έχει στην κεφαλή.

2078818899_626d7ffac2_o

 
 

7. Rio Gavin Ferdinand

ferdinand

Οι συστάσεις είναι περιττές. Πλέον κυκλοφορεί με ξυρισμένο κεφάλι και οι περισσότεροι ίσως τον θυμόμαστε με τα αφρικάνικα κοτσιδάκια. Πριν ασχοληθεί όμως με την τέχνη του πλεξίματος τριχών, σε κάποια προπόνηση με τους Κόκκινους Διάβολους το 2004, εμφανίστηκε κάπως έτσι.

 
 

6. Marouane Fellaini-Bakkioui

Marouane_Fellaini

Ίσως η πιο διάσημη αφάνα της Premier League. Οι οπαδοί της Everton πολλάκις κατακλύζουν τις εξέδρες φορώντας μπλε κατσαρές περούκες στο όνομα του Βέλγου.

 
 

5. Sir Robert “Bobby” Charlton

bobby_charlton

Ένας άσσος των γηπέδων, ένας σερ με μαλλί χτενισμένο κάτι σαν χωρίστρα αλλά πάνω απ’ όλα με δική του κατεύθυνση και βούληση. Μια φαλάκρα σκεπασμένη ίσως; 

charlton22222

 
 

4. Abel Xavier

abel_xavier

Ο Πορτογάλος και γυρολόγος πλέον στα 40 του χρόνια πιθανώς θα έχει σταματήσει τα περίτεχνα χτενίσματα και βαψίματα, αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι διέθετε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «κεφάλια»

 
 

3. Vágner Silva de Souza

vagner_love

Ο κύριος Love, προσωπική ποδοσφαιρική αδυναμία, αποτελεί χαρακτηριστική φιγούρα που φέρει μακριά κοτσίδια πότε σε κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα.

 
 

2. Taribo West 

west

1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα με την Auxerre, κύπελλο UEFA το 1998 με την Inter και από κει κ πέρα τίποτα σπουδαίο. Μετά το 2000 το καλύτερο που έχει να επιδείξει ο West είναι τα μαλλιά του. Αν δεν ήταν ο παρακάτω κύριος εύκολα θα του χάριζα την 1η θέση.

 
 

1. Carlos Alberto Valderrama Palacio

carlos_valderrama

Και η καλύτερη αφάνα ever και με διαφορά θα προσθέσω, ανήκει στον Κολομβιανό Carlos Valderramma. Αυτή η φυσική χαίτη δεν έχει όμοιο. Ο Σίμπα σήμερα είναι 51 χρονών και εξακολουθεί να τον κοσμεί τούτο το υπερθέαμα.

 
 

Αν σταθούμε στη μόδα της εκάστοτε εποχής σίγουρα θα εντοπίσουμε αστεία χτενίσματα, αλλά αυτό θα ήταν εύκολο.

Best of internet